Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood Koolhydraatarm brood is wereldwijd steeds populairder aan het worden. Dit komt omdat in koolhydraatarm brood minder koolhydraten zitten dan in normaal brood en het dus erg geschikt is om af te vallen!

Artikel Indeling


Koolhydraatarm brood, wat is dat?

Over het algemeen bevat koolhydraatarm brood 30% minder koolhydraten dan normaal brood. Koolhydraatarm brood is dan ook ideaal voor een koolhydraatarm-dieet of een proteïne-dieet. Doordat koolhydraatarm brood minder koolhydraten bevat, bevat het ook minder calorieën dan een normaal brood.

Daarnaast bevat koolhydraatarm brood meer eiwitten dan de normale broden. De combinatie van minder koolhydraten en meer eiwitten is ideaal om af te vallen! De vraag naar koolhydraatarm brood wordt mede door het Atkins dieet steeds groter. Het basisingrediënt van normaal brood is tarwemeel. Tarwemeel bevat echter veel koolhydraten. Bij het koolhydraatarm brood wordt daarom de tarwemeel (deels) vervangen door sojameel. sojameel bevat aanzienlijk minder koolhydraten. Daarnaast worden er aan het koolhydraatarm brood nog voedingsstoffen toegevoegd zoals: noten, zonnebloempitten en lijnzaad. Deze voedingsstoffen zijn rijk aan voedingsvezels.

Hoe komt u aan koolhydraatarm brood?

koolhydraatarm brood is beschikbaar bij de meeste bakkers, u kunt er gewoon naar vragen. Let wel op, over het algemeen is koolhydraatarm brood iets duurder dan normaal brood! Daarnaast is het ook mogelijk om zelf koolhydraatarm brood te maken. In de supermarkt zijn broodmixen beschikbaar waarmee u zelf koolhydraatarm brood kunt maken!

De smaak van koolhydraatarm brood

Qua smaak en structuur is koolhydraatarm brood anders dan normaal brood. Over het algemeen zitten er in koolhydraatarm brood geen pitjes en grove granen. Des te meer koolhydraten het koolhydraatarm brood bevat des te meer zal de smaak gaan lijken op de smaak van normaal brood. Wanneer u het koolhydraatarm brood niet lekker vindt smaken, zou u kunnen proberen om het brood te roosteren.

Zitten er nadelen aan koolhydraatarm brood?

Het is ten eerste niet slecht voor uw lichaam om koolhydraatarm brood te consumeren. Toch kan het eten van koolhydraatarm brood en het volgen van een koolhydraatarm dieet, nadelige gevolgen hebben:

  • Wanneer uw lichaam te weinig koolhydraten binnenkrijgt zal het spieren gaan afbreken. Dit komt doordat het glycogeengehalte dan te laag is. Het is dus aan te raden om genoeg eiwitten te consumeren wanneer u zich houdt aan een koolhydraatarm-dieet. Dit kunt u doen door veel eiwitrijk voedsel te consumeren.
  • Uw lichaam heeft koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren, met name bij het sporten en het verrichten van taken die veel energie kosten. Wanneer uw lichaam echter over te weinig koolhydraten beschikt, zal het zwaarder zijn om een sport te beoefenen en een zware taak uit te voeren.
  • Wanneer u in een keer uw koolhydraatinname drastisch verlaagt kan het jojo-effect optreden. Dit wil zeggen dat uw stofwisseling minder snel zal werken. Let er dus op dat u stap voor stap de koolhydraatinname afbouwt!

Is koolhydraatarm brood voor u geschikt?

Iedereen die normaal brood mag consumeren, mag ook koolhydraatarm consumeren. De voedingswaarde van koolhydraatarm brood komt ongeveer overeen met die van normaal brood (met name bij de soorten koolhydraatarm brood waarvan slechts een gedeelte van de tarwe is vervangen). Heeft u last van overgewicht en wilt u hier iets aan doen? Dan is het proberen van koolhydraatarm brood zeker een poging waard.

Lees verder

© 2014 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een koolhydraatarm dieetIn ons dagelijks eetpatroon zitten veel koolhydraatrijke producten, zoals aardappelen en brood. Vandaar dat ons lichaam…
Koolhydraatarm dieet: Zonder koolhydraten snel afvallenWil je snel afvallen, liefst binnen een week? Wil je vlees en vis kunnen eten zoveel je wilt? Wil je gewicht blijven ver…
De nadelen van een koolhydraatarm dieet op een rijDe nadelen van een koolhydraatarm dieet op een rijEen koolhydraatarm dieet is een populair dieet. Dit omdat er voordelen aan zouden zitten zoals het snel verliezen van ge…
Het koolhydraatdieet, wat is het en werkt het echt?Het koolhydraatdieet, wat is het en werkt het echt?Het idee achter het koolhydraatdieet is nuttigen van koolhydraten zoveel mogelijk te beperken. Koolhydraten zitten o.a i…

Voedsel bewaren, hoe werkt dat?Voedsel bewaren, hoe werkt dat?Om verschillende redenen is het goed om zorgvuldig met je voeding om te gaan en verspilling te stoppen, want er wordt no…
Testicle Festival - het festival van de stierenballenTesticle Festival - het festival van de stierenballenEen Testicle Festival is een festival met de testikels van dieren in het middelpunt. Het is vooral een culinair festival…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Beernc29, Pixabay
  • http://www.koolhydraatarmbrood.nl/algemeen.html
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 20-03-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.