Fastfood centrum Dordrecht: snackbars, broodjeszaken en meer

Fastfood centrum Dordrecht: snackbars, broodjeszaken en meer Zeg je frikandel dan zeg je Dordrecht. Veel mensen weten het niet maar de frikandel en ook de mexicano zijn Dordtse uitvindingen. Uitvindingen op trots op te zijn! Dan moet je vast veel fastfood-restaurant en snackbars in Dordrecht hebben? Inderdaad is er anno 2017 in het centrum van Dordrecht genoeg aanbod om te snacken en het is niet allemaal perse ongezond.

De Dordtse uitvindingen frikandel en mexicano

Frikandel

In 1954 maakte slagersknecht Gerrit de Vries geen gehaktballen maar gehaktstaven en noemde het frikandel. Vanuit Dordrecht wist de frikandel heel Nederland te veroveren en is inmiddels in menig snackbar te vinden.

Mexicano

De Mexicano werd pas veel later uitgevonden. In 1984 maakte De Vries Vleessnacks voor het eerst de Mexicano: vlees met veel kruiden. Ook vandaag de dag een bekende snack in veel snackbars in heel Nederland.

Snackbars in het centrum van Dordrecht

McDonald’s

Aan de Bagijnhof 10 vind je het meest populaire en ook grootste fastfood-restaurant van Dordrecht. Het restaurant heeft twee verdiepingen en 270 zitplaatsen. De McDonald’s zit op deze plek sinds 2012, daarvoor zat het restaurant aan de overkant. De McDonald’s heeft uiteraard een uitgebreid menu te bieden. Ook je kind kan zich prima vermaken want er is een indoor playland.

Openingstijden: De McDonald’s is zeven dagen per week geopend tot rond middernacht. De McDonald’s heeft in Dordrecht ook vestigingen langs de N3 (Kerkeplaat 2) en de A16 (Rijksstraatweg 32).

HAS Doner

HAS Doner Kebab (Johan de Wittstraat 19, Dordrecht) zit direct naast de Saturn op de hoek met de Spuiboulevard. HAS is in 2014 geopend. Je kan er van alles met kebab krijgen zoals een Broodje Doner en een Turkse pizza. Ook heeft HAS broodjes met falafel en een broodje gezond. HAS heeft ook vestigingen in Rotterdam en Utrecht.

Openingstijden: HAS is zeven dagen per week geopend tot rond middernacht.

Snackbar Bram Ladage

De Bram Ladage (Bagijnhof 62, Dordrecht) is een typische snackbar/cafetaria. Je vindt er het gangbare assortiment zoals patat, frikandellen, kroketten etc. Bijzonder is dat ze zelf hun patat snijden. De Bram Ladage heeft vooral vestigingen in Zuid-Holland en komt oorspronkelijk uit Rotterdam.

Openingstijden: Bram Ladage is zeven dagen per week geopend tot halverwege de avond.

Snackbar Haphoek

De Haphoek (Sarisgang 2, Dordrecht) is net als de Bram Ladage een typische snackbar. Er is ook een automatiek aanwezig.

Openingstijden: De Haphoek is zeven dagen per week geopend.

Broodjeszaak Cairo

Aan het Scheffersplein (Tolbrug 5, Dordrecht) zit broodjeszaak Cairo. Hier kan je onder meer een broodje kebab, döner, kapsalon en Turkse pizza krijgen.

Openingstijden: Broodjeszaak Cairo is zeven dagen per week geopend tot rond middernacht.

Snackbar Smullers

Op het Centraal Station van Dordrecht vind je Smullers, een typische snackbar ofwel cafetaria.

Openingstijden: Smullers is zeven dagen per week geopend.

Foodmaster Statenplein

Aan het Statenplein vind je cafetaria Foodmaster. Wederom een typische snackbar ofwel cafetaria. Ook heeft Foodmaster Doner Kebab in het assortiment.

Openingstijden: Foodmaster Statenplein is zeven dagen per week geopend.

Broodjeszaken in het centrum van Dordrecht

Broodjeszaak Subway

De broodjeszaak Subway (Vriesestraat 73a, Dordrecht) heeft allerlei soorten broodjes op het menu. Je kunt het broodje grotendeels zelf samenstellen en wordt snel klaargemaakt. Broodjeszaak Subway zit hier sinds 2013. Daarvoor heeft Subway ook al eens in Dordrecht gezeten.

Openingstijden: Subway is zeven dagen per week geopend tot begin van de avond.

Overig fastfood in het centrum van Dordrecht

Madalena’s Pasta to Go

De Madalena’s (Vriesestraat 82, Dordrecht) heeft allerlei pasta’s om mee te nemen of daar op te eten. Ook zijn er belegde broodjes te krijgen.

Openingstijden: Madalena’s Pasta to Go is van maandag tot en met zaterdag geopend en volgt de normale winkelopeningstijden.

All Ways Wok

Bij All Ways Wok (Tolbrug 11, Dordrecht) hebben ze allerlei wokgerechten. Ook zijn er belegde broodjes. Je kunt het daar op eten maar ook meenemen naar huis.

Openingstijden: All Ways Wok is van dinsdag tot en met zondag geopend.

VinaVo Cuisine

VinaVo Cuisine (Spuiboulevard 97b, Dordrecht) beidt allerlei Aziatische snacks, maaltijden en soepen. VinaVo zit sinds 2014 op deze plek, direct naast de coffeelounge Black en White en het VVV-kantoor.

Openingstijden: VinaVo Cuisine is zeven dagen per week geopend tot begin van de avond.

En wat voor fastfood is er niet in het centrum van Dordrecht?

Gek genoeg vind je sommige grote fastfoodketens dan weer niet in Dordrecht. Zo heeft Dordrecht anno 2017 geen Burger King en ook geen KFC (Kentucky Fried Chicken). Voor de KFC zijn zelfs duizend handtekeningen opgehaald om ‘m naar Dordrecht te halen maar dat mocht niet baten. Gelukkig is er nog steeds ruim keus om te snacken in de diverse snackbars in Dordrecht, dus je gaat zeker niet met een lage maag weg!
© 2014 - 2024 Rogier1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kunstrondje Dordt: iedere 1e zondag van de maandDe oude binnenstad van Dordrecht is net een openluchtmuseum. Steeds meer mensen weten de weg naar de historische binnens…
Kinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtKinepolis, Energiehuis, Kunstmin - uitgaan in DordrechtDordrecht kende als grote stad een tijdlang geen bioscoop en had slechts een klein filmhuis. In 2013 opende het filmhuis…
De Media Markt Dordrecht - elektronica met goedkope prijzenDe Media Markt Dordrecht - elektronica met goedkope prijzenSinds 2013 heeft Dordrecht een grote elektronicawinkel gekregen: de Media Markt (voorheen Saturn). Het heeft lang mogen…
Parkeren in DordrechtParkeren in DordrechtLekker een dagje op stad in Dordrecht, maar wáár laat je de auto? Er zijn verschillende parkeergelegenheden in Dordrecht…

Rijstvariaties, rijst op een andere manierSinds de wereld een stuk kleiner is geworden kun je vele voedingssoorten uit heel de wereld eten. Zilvervliesrijst in al…
Waarom lusten veel mensen geen bitter eten?Waarom lusten veel mensen geen bitter eten?Niets is zo subjectief als smaak. Waarom lusten veel mensen geen spruitjes en ander bitter eten? Waarom walgt de één van…
Bronnen en referenties
  • RTV Rijnmond - http://www.rijnmond.nl/nieuws/30-10-2013/dordt-doet-te-weinig-voor-komst-kfc - bezocht op 05-06-2014
  • Centrum Dordrecht - http://www.centrumdordrecht.nl/eten-drinken - bezocht op 05-06-2014
Rogier1984 (23 artikelen)
Laatste update: 11-01-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.