Zapota, tropische mispel van Midden-Amerika
Zapota wordt gegeten als hij zacht is, bijna overrijp. Je kunt hem in dat opzicht vergelijken met een mispel. Zapota is een tropische vrucht en wordt tegenwoordig steeds minder gegeten. Dat is onterecht want hij heeft een lekkere, speciale smaak. Zapota is verspreid in een groot deel van de tropen en komt oorspronkelijk uit Mexico. Zapota is een lekkere vrucht om eens te proberen als je op vakantie bent; in Nederland zie je hem zelden.Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- Naamgeving zapota
- Hoe eet je zapota?
- Voedingswaarde zapota
- Fytonutriënten zapota
- Tannine in zapota
- Eettips sapodilla of zapota
- Kauwgomboom
- Voorkomen zapota
- Schors van de zapotaboom tegen kanker