Gourmetten in de ochtend - Net even anders

Gourmetten in de ochtend - Net even anders Iedereen kent het wel, gourmetten! Inmiddels komt het gourmetstel niet alleen met kerst uit de kast, maar wordt deze met alle feestdagen wel tevoorschijn gehaald. Een echte luxe is het dus niet meer. Maar misschien begint gourmetten met het standaard stukje vlees, geklutst ei en pannenkoekbeslag inmiddels wel te vervelen en wordt het tijd voor een nieuwe traditie. Wat zou er nu leuker zijn om het gourmetstel nu eens met het ontbijt al op tafel te zetten?

Gourmetten

Inmiddels is het in de meeste gezinnen al een traditie om met vele feestdagen met z'n allen te gourmetten. Gezellig aan tafel en iedereen maakt zijn eigen stukje vlees klaar. De creatieveling onder ons maakt met alle lekkernijen op tafel de heerlijkste gerechten en zo heeft iedereen wat hij wil. Een avondje gourmetten staat eigenlijk altijd wel garant voor gezelligheid. Toch begint misschien het vlees, geklutst ei en pannenkoekbeslag inmiddels te vervelen. Voor de avond zijn er vast nog genoeg andere opties om te proberen op het gourmetstel, maar wat zou er nou leuker zijn om de dag te starten met gourmetten?

Ontbijtgourmet

In eerste instantie kijken veel mensen raar als je zegt dat je 's ochtends gaat gourmetten. Wanneer je eenmaal uitlegt wat je allemaal op tafel gaat zetten kunnen ze bijna niet wachten om aan te schuiven! En ook voor de ochtend geldt vast dat er met een beetje fantasie nog veel meer mogelijk is!

Croissants

De grote croissants uit blik die je zelf moet rollen zijn natuurlijk veel te groot. Toch kan je deze wel gebruiken. Als je dit deeg creatief snijdt kan je hele mooie mini croissants maken. Je bakt ze af in de oven en warmt ze uiteindelijk op op het gourmetstel. Eventueel kan er dan een plakje ham of kaas tussen of chocoladevlokken.

Tosti's

Voor de mini-tosti's snij je de sneetjes van een casinobrood in vieren. Hier gaat ham en kaas tussen en boter natuurlijk voor het bakken. Maar dit kan prima aan tafel zodat iedereen zelf kan beslissen wat hij op zijn tosti wil.

Wafels

Je kan kiezen voor kant en klare wafels of deze zelf bakken. Daarna in kleine stukken snijden en aan tafel kunnen ze opgewarmd worden in de pannetjes. Eventueel met kersen, banaan, chocoladevlokken of andere lekkernijen.

Nu nog wat lekkers te drinken erbij en EET SMAKELIJK!

Ei
Ook in de ochtend is een geklutst eitje heerlijk. Als extra bijlage kan nog gedacht worden aan tomaat, spek, ui en dergelijke.

Stokbrood

Stokbrood hoeft niet perse, maar is lekker en snel te pakken. Ook kan er nog een plakje kaas op die dan even kan smelten onder het gourmetstel. Lekker en snel.

Warme Beenham

Een klein gerechtje, maar oh zo lekker is warme beenham. De plakjes uit de winkel gewoon iets kleiner snijden en ze passen makkelijk in het pannetje.

Cocktailworstjes

Alleen een kwestie van opwarmen in de pannetjes. Kinderen vinden het sowieso heerlijk, maar ook menig volwassene zal er zeker van smullen.

Pannenkoekjes

Ondanks dat er natuurlijk al genoeg lekkere gerechten staan zouden pannenkoekjes eventueel er nog bij kunnen, maar nodig zijn ze niet. In plaats van stroop of poedersuiker zou je kunnen kiezen voor fruit beleg.

Bijlagen

De meeste bijlagen zijn al genoemd bij bovenstaande gerechten. Toch hieronder nog even een klein lijstje met de kleine extraatjes die ook op tafel kunnen naast de "hoofdzaken".
  • Plakjes ham
  • Plakjes kaas
  • Kersen
  • Uien
  • Tomaat
  • Spek
  • Banaan
  • Chocoladevlokken
© 2012 - 2024 Avdoren, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gourmetten; wat in huis halen?Gourmetten; wat in huis halen?Veel mensen doen aan gourmetten met kerst omdat het heel gezellig is om met de hele familie te doen. Ze halen veel lekke…
Gourmetten - wat u er allemaal bij kunt gebruikenGourmetten zorgt voor een gezellig avondje tafelen en kan makkelijk met meerdere personen. Bij gourmetten kunt u veel ve…
Gezellig en gemakkelijk thuis eten: GourmettenGezellig en gemakkelijk thuis eten: GourmettenHeeft u vrienden of familie uitgenodigd om bij u te komen eten, maar wilt u hier niet teveel werk van maken. Dan is geze…
Ideëen voor een gezellig avondje gourmettenGourmetten is de meest favoriete bezigheid van veel Nederlandse gezinnen. Vooral tijdens speciale dagen zoals kerst of o…

Maak van samen koken een sociale gebeurtenis!Maak van samen koken een sociale gebeurtenis!Je vrienden en jij zijn in het weekend graag samen, maar hebben geen van allen veel geld. Het is leuk en praktisch om va…
Gevolgen van wel of geen vlees etenUit verschillende enquêtes is gebleken dat ongeveer 30% van de mensen bijna elke dag vlees of vis eet. Minder dan 10% va…
Avdoren (15 artikelen)
Laatste update: 17-12-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.