Warme klassieke koffiecocktails
Wie houd er nu niet van een lekkere koffie na de maaltijd. Hieronder zijn 4 klassieke recepten te vinden om een koffie te serveren met net dat ietsje meer.
Irish koffie
Ingrediënten
- 2 koffielepels kristalsuiker (of bruine basterdsuiker)
- 1 kop espresso of sterke koffie
- 2 eetlepels half opgeklopte room
- 2 eetlepels whisky (bij voorkeur Iers Whisky natuurlijk)
Bereiding
Verwarm een glas door middel van heet water, laat enkele seconden staan en giet het hete water weg. Doe de suiker samen met de Whisky in het warme glas en voeg de vers gezette koffie toe. Nu goed doorroeren met een lepel. Voeg de half opgeklopte room voorzichtig toe zodat deze een schuimlaag op het koffiemengsel vormt. Niet meer roeren nu.
Italiaanse koffie
Ingrediënten
- kop sterke espresso
- 2 eetlepels amaretto
- 2 eetlepels slagroom
- vanille suiker
Bereiding
Klop de room op met de vanillesuiker. Doe de 2 eetlepels amaretto in een verwarmd glas en voeg de espresso toe. Kristalsuiker kan altijd naar wens toegevoegd worden. Schep de 2 eetlepels slagroom voorzichtig op de koffie.
Hasseltse koffie
Ingrediënten
- 1 kopje sterke koffie
- 2 eetlepels jenever
- 2 eetlepels room
- 1 koffielepel bruine suiker
Bereiding
Doe in een verwarmd glas de koffielepel bruine suiker. Verwarm de jenever in een pannetje op een heet vuur en flambeer deze. Voeg de koffie bij de jenever en giet het mengsel in het glas. Goed roeren zodat alle suiker wordt opgelost en dan voorzichtig de room toevoegen zodat een mooie schuimlaag ontstaat.
French koffie
Ingredienten
- 2 eetlepels room
- 1 theelepel bruine bastaard suiker
- 1 kop sterke koffie
- 1 eetlepel cognac
Bereiding
Doe de suiker in een verwarmd glas en voeg vervolgens de koffie en cognac toe. Goed roeren en voorzichtig de room toevoegen.