Lekkere cocktails

Lekkere cocktails Of de zomer nog een echte zomer wordt, is medio juli nog steeds niets duidelijk. Maar aan de bijbehorende drankjes zal het niet liggen. Een aantal bekende en minder bekende recepten voor heerlijke cocktails voor de late middag en vroege avonduren. Benodigdheden: een shaker, enkele mooie cocktailglazen de nodige ingrediënten. Proost!

Banana Bliss

Gooi 2 cognacborrels en 2 likeurborrels (Creme de Bananes) in de shaker en gooi er een handje vol ijsblokjes bij. Leg op de bodem van de glaasjes een schijfje banaan en uitschenken.

Gin ice tea

Verrassende combinatie. Vul glas met enkele kleine ijsblokjes. Daarna het volgende er overheen gieten: 1/4 met koude thee, 1/4 met wodka, 1/4 gin en 1/4 cola. Tenslotte een minuutje goed doorroeren.

Buck’s Fizz

Schenk vers geperst sinaasappelsap in een glas en voeg gekoelde champagne toe in de verhouding een deel sinaasappelsap op twee delen champagne.

Bessencitroen

Voeg het volgende bij elkaar in de shaker: 5 borrelglazen bessenjenever, 2 ½ glas wodka en het sap van 1 citroen. Vul de shaker vervolgens verder aan mij ijs. Schenk uit in lange smalle longdruk glazen en zet 2 halve citroenschijfjes op de rand van het glas tegenover elkaar.

Coconut Daiquiri

Schud een deel witte rum, twee delen kokoslikeur, vier delen vers limoensap met tenslotte een scheutje eiwit door elkaar.

Cuba Libre

Vul het glas voor de helft met ijsblokjes, voeg daarna een deel witte rum en het sap van een halve limoen toe. De limoenschil erbij doen en tenslotte cola naar smaak toevoegen. Serveren met kleurige rietjes.

Swimming pool

Voeg in een shaker een aantal stukjes verse ananas en een deel rum. Vervolgens 3 likeurborrels aan Blue Curaçao toevoegen en een beetje room. Een minuutje shaken en klaar.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
5 heerlijke cocktails met Advocaat5 heerlijke cocktails met AdvocaatIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Advocaat. De recepten zijn allemaal erg verschillend en…
5 heerlijke cocktails met wodka5 heerlijke cocktails met wodkaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met wodka. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…
5 heerlijke cocktails met Créme de cacao5 heerlijke cocktails met Créme de cacaoIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Créme de cacao. De recepten zijn allemaal erg verschille…

Lekkere zomercocktailsVoor iedereen die na de vakantie nog lekker wil genieten van die lekkere zomerse vakantiecocktails, staan hier een aanta…
Heerlijke zelfgemaakte Piña ColadaPiña Colada is een heerlijke cocktail. Zelfgemaakt op Caraïbische wijze is nog veel lekkerder, dan wanneer je hem in de…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-07-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.