Trends in barbecuen: snel, veilig, gemakkelijk én lekkerder

Trends in barbecuen: snel, veilig, gemakkelijk én lekkerder Barbecue! Een ware zomerklassieker. Waarom zou je nog staan te emmeren bij zo'n ouderwets bakbeest van een barbecue? Kijk eens bij de specialist in gemakkelijke, trendy en nieuwe barbecuespulletjes, Barbecook. Multifunctioneel barbecuen op gas? Snel opstartbare barbecues? Chemicalien-vrij barbecuen? Extra krokant kippetje, of eindelijk de groenten op de barbecue zonder blakerrandjes? Pizza of broodjes van de barbecue? Allemaal mogelijk! Lees verder.

De snelle QuickStart Barbecue

Het is alleen al een blikvanger om de kleuren, van kiwi-groen tot stijlvol champagne: de QuickStart barbecue van Barbecook. Een houtskoolbarbecue waarmee je tot tien personen blij kunt maken. Uniek aan de QuickStart is, zoals de naam al zegt, het feit dat je de barbecue snel kunt opstarten. Zonder dat aanmaakblokjes nodig zijn, gloeien de kooltjes al binnen een luttel kwartiertje. Aansteken doe je met krantenpapier, dat je als een 'fakkel' inbrengt. Je vult de QuickStart met houtskool, steekt de 'fakkel' aan en voilá.

Quickstart: veilig barbecuen

Omdat er water in de voet van de barbecue wordt gegoten, staat de barbecue stabieler én als je de pech hebt dat de barbecue omvalt, blust hij zichzelf.

De multifunctionele Brahma Ceram barbecue

Brahma Ceram, dat is de intrigerende naam van Barbecooks nieuwe multifunctionele gasbarbecue. Deze kan grillen, maar ook stomen, roken én koken! Via het Aromaz-systeem vul je schaaltjes met een smaakmaker die je zelf kiest. Bijvoorbeeld houtsnippers, die het gerecht een rooksmaak geven. Of je maakt je stoommaaltijd extra mals en aromatisch met water of wijn. Het Turbo Heating Systeem zorgt voor optimale warmteverdeling en snel gebruiksklaar zijn van de barbecue. Ook fijn is de kostenbesparing: Brahma Ceram barbecues verbruiken maximaal 20% minder gas dan andere barbecues. Naar eigen wens kun je een type gasbarbecue kiezen met zijbrander of spitbrander.

De PUUUR design barbecue

PUUUR. Dat is de naam voor de design houtskoolbarbecue die meteen aansluit bij de trend richting natuurlijk, niet-chemisch bereiden van voedsel. Het is een barbecue met natuurlijk vuur, die aan te maken is zonder chemische aanmaakblokjes. Je gebruikt gewoon krantenpapier. Een reflecterende kap geeft de houtskoolwarmte van bovenaf terug aan het gerecht, wat betekent dat het vlees zowel optimaal gaart als grilt. Extra leuk is dat naast de drie standaard kleuren, Arctic White, Vulcanic Grey en Pacific Blue, ook een kleur van je eigen voorkeur te kiezen is.

Eindelijk een echt krokant én mals kipje

Krokant en mals kipje? Gebruik een kiphouder. Die is geschikt voor barbecues met deksel zoals de PUUUR. Je vult deze houder weer met een culinaire smaakmaker naar keuze (wijn, kruiden of zelfs bier) en dan zet je de kip in de houder. Van binnenuit ontstaat een stoomeffect, en van buitenaf een krokant kipje.

Pizza op de barbecue

Het kan: pizza op de barbecue! Een speciale pizzaplaat van vuurvaste klei is te gebruiken op zowel gasbarbecue als houtskoolbarbecue met deksel. Je kunt er ook broodjes en andere deegwaren mee grillen.

Groenten.. nu eens zonder blakerrandje

Groenten op de barbecue. Wie voor de zoveelste keer mismoedig heeft zitten kauwen op een geblakerd stukje paprika, is er klaar mee. Niet nodig. Gebruik de groentenwok van Barbecook. Een alternatief voor een mix van groenten en vlees is de vierkante wok - weinig ruimte nodig, wel perfect bereide groente-vleessschotels.
© 2012 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overal barbecuen met een draagbare BBQEen gezellige BBQ is de maaltijd bij uitstek op een warme zomerdag of zwoele avond. De barbecue wordt in de tuin gezet e…
Het barbecueseizoenHet barbecueseizoenHet barbecue seizoen ligt – afhankelijk van het feit dat de weergoden meewerken – tussen mei en september. Logisch dat d…
Barbecue en grill tipsBarbecue en grill tipsEen barbecue organiseren tijdens een warme zomerdag voor familie en vrienden is leuk! Gezellig met z´n allen in de tuin,…
Aankleding barbecueAankleding barbecueHet barbecueseizoen komt er weer aan en wat dan beter dan het in aan aankleding van de tuin of het fraai maken van de tu…

Makkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenMakkelijke toetjes; super snel en eenvoudig te makenEen lekker toetje maken kan een tijdrovende klus zijn. Bij bepaalde desserts zijn er allerlei ingewikkelde handelingen n…
Hoe leer je koken?Hoe leer je koken?De meeste mensen leren om te koken als ze voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Bij goed en lekker koken draait het voo…
Bronnen en referenties
  • Persbericht Barbecook - Alpha Communications
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.