Trends in barbecuen: snel, veilig, gemakkelijk én lekkerder
Barbecue! Een ware zomerklassieker. Waarom zou je nog staan te emmeren bij zo'n ouderwets bakbeest van een barbecue? Kijk eens bij de specialist in gemakkelijke, trendy en nieuwe barbecuespulletjes, Barbecook. Multifunctioneel barbecuen op gas? Snel opstartbare barbecues? Chemicalien-vrij barbecuen? Extra krokant kippetje, of eindelijk de groenten op de barbecue zonder blakerrandjes? Pizza of broodjes van de barbecue? Allemaal mogelijk! Lees verder.
De snelle QuickStart Barbecue
Het is alleen al een blikvanger om de kleuren, van kiwi-groen tot stijlvol champagne: de QuickStart barbecue van Barbecook. Een houtskoolbarbecue waarmee je tot tien personen blij kunt maken. Uniek aan de QuickStart is, zoals de naam al zegt, het feit dat je de barbecue snel kunt opstarten. Zonder dat aanmaakblokjes nodig zijn, gloeien de kooltjes al binnen een luttel kwartiertje. Aansteken doe je met krantenpapier, dat je als een 'fakkel' inbrengt. Je vult de QuickStart met houtskool, steekt de 'fakkel' aan en voilá.
Quickstart: veilig barbecuen
Omdat er water in de voet van de barbecue wordt gegoten, staat de barbecue stabieler én als je de pech hebt dat de barbecue omvalt, blust hij zichzelf.
De multifunctionele Brahma Ceram barbecue
Brahma Ceram, dat is de intrigerende naam van Barbecooks nieuwe multifunctionele gasbarbecue. Deze kan grillen, maar ook stomen, roken én koken! Via het Aromaz-systeem vul je schaaltjes met een smaakmaker die je zelf kiest. Bijvoorbeeld houtsnippers, die het gerecht een rooksmaak geven. Of je maakt je stoommaaltijd extra mals en aromatisch met water of wijn. Het Turbo Heating Systeem zorgt voor optimale warmteverdeling en snel gebruiksklaar zijn van de barbecue. Ook fijn is de kostenbesparing: Brahma Ceram barbecues verbruiken maximaal 20% minder gas dan andere barbecues. Naar eigen wens kun je een type gasbarbecue kiezen met zijbrander of spitbrander.
De PUUUR design barbecue
PUUUR. Dat is de naam voor de design houtskoolbarbecue die meteen aansluit bij de trend richting natuurlijk, niet-chemisch bereiden van voedsel. Het is een barbecue met natuurlijk vuur, die aan te maken is zonder chemische aanmaakblokjes. Je gebruikt gewoon krantenpapier. Een reflecterende kap geeft de houtskoolwarmte van bovenaf terug aan het gerecht, wat betekent dat het vlees zowel optimaal gaart als grilt. Extra leuk is dat naast de drie standaard kleuren, Arctic White, Vulcanic Grey en Pacific Blue, ook een kleur van je eigen voorkeur te kiezen is.
Eindelijk een echt krokant én mals kipje
Krokant en mals kipje? Gebruik een kiphouder. Die is geschikt voor barbecues met deksel zoals de PUUUR. Je vult deze houder weer met een culinaire smaakmaker naar keuze (wijn, kruiden of zelfs bier) en dan zet je de kip in de houder. Van binnenuit ontstaat een stoomeffect, en van buitenaf een krokant kipje.
Pizza op de barbecue
Het kan: pizza op de barbecue! Een speciale pizzaplaat van vuurvaste klei is te gebruiken op zowel gasbarbecue als houtskoolbarbecue met deksel. Je kunt er ook broodjes en andere deegwaren mee grillen.
Groenten.. nu eens zonder blakerrandje
Groenten op de barbecue. Wie voor de zoveelste keer mismoedig heeft zitten kauwen op een geblakerd stukje paprika, is er klaar mee. Niet nodig. Gebruik de groentenwok van Barbecook. Een alternatief voor een mix van groenten en vlees is de vierkante wok - weinig ruimte nodig, wel perfect bereide groente-vleessschotels.