HomeCooker: samenwerking tussen Jamie Oliver en Philips

HomeCooker: samenwerking tussen Jamie Oliver en Philips Philips heeft in samenwerking met Jamie Oliver, de bekende en populaire Engelse kok, de Philips HomeCooker HR1050/90 ontwikkeld. Dit om de drukke thuiskok een helpende hand te bieden. Indien u een druk leven leidt en toch een verantwoorde maaltijd met verse ingrediënten op tafel wilt zetten is dit apparaat misschien een optie. Jamie Oliver gaat trouwens in toekomst vaker samenwerken met Philips. Er schijnen nog meer projecten op stapel te staan.

Opmerking

Daar in de loop van de tijd inzichten/types kunnen veranderen dient u ten alle tijde de (veiligheids)voorschriften van de bijgeleverde documentatie op te volgen!

Functionaliteiten van de HomeCooker

 • Een grote trechter (maat extra large 76 bij 50 millimeter) waarmee u al uw ingrediënten in het apparaat kunt invoeren. Let op: de snijtoren is bedoeld voor het snijden en bewerken van groenten en fruit. Het is niet de bedoeling dat hier hele harde ingrediënten mee bewerkt worden. Ijsblokjes worden in de gebruiksaanwijzing genoemd als ingrediënten die nou net NIET geschikt zijn voor de snijtoren. De gebruiksaanwijzing geeft meer tips.
 • De ingrediënten kunnen meteen in het apparaat gesneden worden. Dit gebeurt in de snijtoren die een heleboel extra functionaliteit biedt. De verwerkte ingrediënten kunnen dan direct in de pan vallen.
 • De pan kan los van het apparaat gehaald worden.

De zelfstandigheid van het apparaat

 • U kunt de temperatuur op het bedieningspaneel eenvoudig en nauwkeurig invoeren. Er zit een controlesysteem op zodat het eten niet kan aanbranden.
 • Het apparaat bevat een timer. Deze geeft (een aantal maal) een teken (geluidssignaal) wanneer het eten gereed is. De timer is tot op een maximale tijd van 99 minuten in te stellen. U kunt dus vooraf de bereidingstijd en temperatuur instellen. Als u dan de ingrediënten heeft toegevoegd, wordt het eten bereid, zonder dat u aanwezig hoeft te zijn. In het ideale geval kunt u dus thuiskomen uit uw werk en uw maaltijd zo opdienen en opeten. De pan kan van het apparaat gescheiden worden, dus u zet zo de maaltijd op tafel!
 • Het apparaat schakelt automatisch aan en uit. De temperatuur zal dan dalen, waardoor uw gerecht niet kan aanbranden.
 • Het apparaat kan zelfstandig, zonder toezicht koken. U kunt hem zelfs meenemen naar de camping. U dient in ieder geval een electriciteitsaansluiting te hebben. Water voegt u handmatig toe.
 • Volgens Jamie Oliver is het geheim van de HomeCooker de ingebouwde roerfunctionaliteit. Zo kunt u zich tijdens de bereiding van de maaltijd door de HomeCooker met andere dingen bezig houden. U heeft dan in ieder geval de handen vrij. Eenvoudig en zonder toezicht koken!

Technische specificaties

 • Een groot aantal onderdelen is bestand tegen de vaatwasmachine. Dit bespaart dus tijd bij de reiniging. Bijvoorbeeld de dekstel, de pasta inzet, het dienblad en de roerder zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Bijgeleverde accessoires zijn: een stoommandje, een pasta-inzetstuk en een lade. Verder wordt er bij aankoop een speciaal receptenboek van Jamie Oliver verstrekt.

Mogelijke bewerkingen en gerechten

De temperatuur die u instelt kan variëren tussen de 40 en 250 graden Celcius. U kunt u avondmaaltijd, maar ook uw ontbijt vooraf bereiden. De mogelijke bereidingswijzen zijn: stomen, bakken, koken, smelten en sudderen. Dit biedt perspectieven om gerechten die een lange bereidingstijd hebben vooraf klaar te maken. Denkt u hierbij aan stoofschotels. Ook rijstgerechten zoals nasi, paella en risotto kunt u met de HomeCooker bereiden!

De snijtoren

Op de snijtoren kunt u twee snelheden instellen. Bij het apparaat worden vijf verschillende mesjes geleverd, die de ingrediënten op verschillende manieren kunnen verwerken. De messen van de HomeCooker HR1050/90 kunnen dun en dik snijden. Verder kan men de ingrediënten grof of medium versnipperen.De snijtoren werkt met twee snijsnelheden: '1' voor zachte ingrediënten, '2' voor hardere ingrediënten. Deze standen kunt u instellen op de speciale snijtoren.Wat bijzonder handig is dat de gesneden ingrediënten direct in de pan terecht komen. U kunt de snijtoren gebruiken om salades te bereiden. Die kunnen nogal eens
arbeidsintensief zijn doordat de ingrediënten op verschillende manieren fijngesneden dienen te worden. De HomeCooker kan zelfs julienne snijden!
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jamie Oliver: Recepten, Filosofie, Kookboeken en RestaurantJamie Oliver's filosofie van puur en lekker koken met biologische producten past uitstekend in deze tijd, waarin mensen…
Kookboek 5 ingrediënten van Jamie OliverKookboek 5 ingrediënten van Jamie OliverIn het kookboek 5 ingrediënten presenteert de bekende Engelse chefkok Jamie Oliver diverse gerechten. Het idee is simpel…
Mathijs Vrieze, Lekker eten en gezonder afvallenMathijs Vrieze, Lekker eten en gezonder afvallenMathijs Vrieze is de nieuwe dieetgoeroe, na Sonja Bakker is er nu ook een boek van zijn hand, met menu's om gezond af te…
Mathijs Vrieze: de nieuwe Sonja Bakker?Mathijs Vrieze: de nieuwe Sonja Bakker?Nu Sonja Bakker kiest voor een periode van rust in haar leven, wordt het tijd voor een nieuwe dieetgoeroe. Het tv-progra…

Cupcakes workshop informatie en prijzenBen je op zoek naar een leuke groepsactiviteit voor een verjaardag, vrijgezellenfeest of vriendinnenweekend? Iets wat ni…
Smikkelen van de rumpot als kersttraditieRumpot is eigenlijk van oorsprong een Duits dessert (Rumtopf) dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het recept is gebaseerd…
Bronnen en referenties
 • http://www.philips.com.au/c/food-preparation/1500-w-stirrer-trays-cutting-tower-hr1050_90/prd/
 • http://www.ed.nl/economie/11615346/Philips-in-zee-met-Jamie-Oliver.ece
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 04-06-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Bereiding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.