Jane van Loo, 14-09-2011
Ze zijn heerlijk. Binnenkort is de man van mijn buurvrouw jarig en ze heeft mij gevraagd om 30 rusolles te maken voor zijn verjaardag. Heel veel kennissen vinden de rusolles ook heerlijk, maar ik weet niet wat ik voor 1 rusolles vragen moet. Heb er wel veel werk mee met het maken van deze hapjes. Graag verneem ik van jullie wat de prijs per stuk is. Ik weet dat ze op de Pasar Malam 2 euro per stuk kosten.
Reactie infoteur, 08-04-2012
Hallo Jane,
Je kunt voor een risolles tussen de 1,50 en 2 euro vragen. In de toko vragen ze 2 euro per stuk.
Groetjes
Valentijn, 16-04-2010
Heel lekker, en inderdaad, een beetje zoeter nog lekkerder geweest maar dat is kwestie van smaak. Verder heb ik eerst de vulling gedaan, tijdens het afkoelen daarvan kun je de flensjes maken… Maar bedankt voor het recept.
Reactie infoteur, 23-04-2010
Geen dank! Fijn dat ze zo goed gelukt zijn!
Ronlad, 29-09-2008
Ze, en de hele familie vonden het superlekker :-) Enkel kritiekpunt was dat de vulling misschien wat zoeter had gekund (misschien ter overweging, ik vond het prima zo!). Maar de hele lading was binnen 10 minuten weg… Overigens, het recept geeft aan 35 a 40 stuks. Ik kom niet verder dan 20. Denk dat ik ze veels te groot maak… Nogmaals dank voor dit geweldig recept.
Reactie infoteur, 01-10-2008
Hey Ronlad, leuk om te horen dat de hele familie het lekker vond! Het koekpannetje dat mijn moeder gebruikte voor de risolles was niet zo groot. Volgens mij had het een doorsnede van 15 cm en dus krijg je pakketjes van ongeveer 10 cm. Maar de smaak is hetzelfde hoor, alleen krijg je er natuurlijk veel meer risolles uit.
Klaaske Enthoven, 21-09-2008
Hallo, ik zou graag alles willen weten over lekkere pasteitjes, risolles etc. willen weten.Wij, nu mijn man en ik hadden vroeger een hele club vian de voetbal en handbal, en daar waren een heleboel indo's bij!
Daar hebben wij een lange tijd mee omgegaan, maar door verhuizingen, wij wonen nu in Wieringerwerf, en de anfdere in Amsterdam, is da kontakt gewoon verloren gegaan.Heel erg jammer, alleen met de kerst stuur ik nog altijd een kaartje!Maar het heerlijke eten is daar bij ingeschoten!Nu maak ik al wel zelf indische rijsttafels, maar aan de pasteitjes en de risolles, van vroeger heb ik me nog niet ingelaten.Dus bij deze hoop ik dat ik wat heerlijke recepten kan vergaren! Alvast mijn hartelijke dank
Lieve groetjes van Piet en Klaaske Enthoven
Reactie infoteur, 01-10-2008
Hallo Klaaske, in mij special Indische Snacks hier op Infonu, kun je alle recepten vinden die je zoekt!
Ronlad, 13-09-2008
Eindelijk het recept :-p
Mijn moeder vertikt het om 't recept te geven, dus zelf maar aan de slag gegaan. Ivp 200 gr bloem het dubbele gebruikt en de rest voor het flensbeslag ook in verhouding. Het ging precies! De mijne smaakt natuurlijk het lekkerste maar dat vinden jullie natuurlijk ook van je eigengemaakte risolles.
Hartelijk dank nogmaals.
Reactie infoteur, 13-09-2008
Hey Ronlad, geen dank, leuk dat ze zo goed gelukt zijn!
(Ben benieuwd hoe je moeder je risolles vindt!)
Chantal, 01-09-2008
Ik ben op zoek naar een lekker recept voor te frituren of te stomen, maar wil deze tevens in kunnen vriezen. (lemper en loempia weet ik), maar kan dat ook bij deze of weet u mij een goed aan te raden?
Reactie infoteur, 01-09-2008
Hoi Chantal, bedoel je dat je de risolles wilt invriezen? Dat gaat heel goed hoor, nadat je ze gebakken hebt en goed afgekoeld zijn. Je kunt ze daarna gewoon in de oven weer opwarmen.
Iwan Krahmer, 03-05-2008
Hallo, Dit recept lijkt op de recept van mijn moeder! Mis alleen de suiker die gooit me ma er ook altijd in, als het klaar is gooit ze er een klein beetje bloem in met een scheutje melk en dan word het meer een ragout! de wortel maak ik ook niet zo fijn meestal kleine stukjes (mini dobbelsteenstjes) Oh jaze zegt altijd beetje veel nootmuskaat!
Ben je toevallig fam van Tante winnie uit Hellevoetsluis (Tante Dé en Oom fred woonden in Rijswijk)?
Reactie infoteur, 07-05-2008
Hallo Iwan, nee, ik ben geen familie van je tante. Het recept dat ik hier geef is ook van mijn moeder en het kan idd ook als een soort ragout gemaakt worden. Persoonlijk vind ik mijn moeders versie de lekkerste omdat je alle ingrediënten goed proeft.
Esther, 29-04-2008
Hoi!
ik heb vanmorgen met een aantal moluks / indische dames deze risolles gemaakt en we hebben genoten! Alleen het beslag was veel te weinig voor het aantal vulling! (of wij hebben iets niet goed gedaan!)
Voor herhaling vatbaar!
Reactie infoteur, 02-05-2008
Hoi Esther, bedankt voor je leuke reactie. Hoeveel vullng had je nog over? Ongeveer de helft? Dan pas ik het recept aan!
Marjo, 20-08-2007
Ik heb de risolles gemaakt en ze waren echt super! ik wil alleen even zeggen dat je beter een ander recept voor de pannenkoekjes kan nemen. Ik heb van mijn oma een recept gehad en die is echt super goed. Dat recept is:
1/2 liter water of melk of een mix daarvan
200 gram bloem
1 ei
beetje zout
Groetjes,
Marjo
Reactie infoteur, 06-09-2007
Hey Marjo, bedankt voor de reactie! Kun je me ook zeggen waarom ik beter een ander recept kan gebruiken, wat mankeert er aan? Wil ik graag weten, dan kan ik mijn recept aanpassen.
En hoeveel pannekoekjes krijg je met je oma's recept?
Alvast bedankt!