InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Indische snacks: Indische kipkluifjes

Indische snacks: Indische kipkluifjes

Indische snacks: Indische kipkluifjes Indische kipkluifjes zijn een heerlijke, knapperige Indische snack, het past zowel bij de Indische rijsttafel, als bij de borrel. Zowel koud als een warm is het een lekker hapje. Hier volgt het recept.

Recept Indische kipkluifjes

Ingrediënten:
  • 1 kg kipkluifjes (kleine kippenpootjes of vleugeltjes)
  • 4 knoflooktenen
  • Dessertlepel asem (tamarinde) (je kunt zowel vloeibare tamarinde in een potje kopen, of aan een stuk en dan moet je het goed met water losmaken ofwel vloeibaar maken)
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 2 theelepels djinten (gemalen komijnpoeder)
  • 2 theelepels zout
  • Beetje peper
  • Beetje water
  • Zonnebloemolie

Benodigdheden:
  • Wok of diepe frituurpan
  • Spatdeksel

Voorbereiden:
  • We gaan eerst de marinade voor de kipkluifjes maken.
  • In grote kom alle kipkluifjes doen.
  • Zout en peper eroverheen strooien.
  • Ketoembar en de djinten toevoegen.
  • Asem met 6 eetlepels water mengen in een kommetje, knoflook erbij persen, goed mengen en bij de kipkluifjes doen.
  • Alles goed door elkaar mengen en minimaal een half uur laten marineren.

Bereiding:
  • Doe in een wok of in een diepe frituurpan flink wat olie.
  • Is de olie voldoende heet, dan doe je de helft van de kipkluifjes en de halve hoeveelheid marinade in de olie.
  • Spatdeksel op de pan - pas op, het spat behoorlijk! - en ongeveer 10 minuten op groot vuur de kluifjes laten bakken.
  • Bijna al het water van de marinade is dan verdampt.
  • Daarna haal je het deksel van de pan en bak je de kipkluifjes totdat ze lichtbruin zijn. (dus nog niet helemaal gaar)
  • Haal ze eruit en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Let bij het bakken er vooral op dat de kip niet aan de bodem blijft plakken, dus goed blijven roeren.
  • Vervolgens doe je precies hetzelfde met de andere helft.
  • Daarna ga je 1e helft weer opnieuw in olie bakken, maar dit keer bak je ze helemaal bruin en knapperig.
  • Herhaal dit weer met de andere helft.

Selamat makam!

Lees verder

© 2008 - 2014 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Indische snacks: indische aardappelkroketjesIndische snacks: indische aardappelkroketjesIn de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Recepten voor de Indische rijsttafel met sajoer en ajamRecepten voor de Indische rijsttafel met sajoer en ajamDe Indische keuken, naar Nederland gebracht door de Indonesische mensen, die eind jaren 40 naar Nederland zijn gekomen,…
Indische snacks: kaasbolletjesIn de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…

Reageer op het artikel "Indische snacks: Indische kipkluifjes"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Cris, 29-08-2012 10:54 #1
Leuke site.

Bedankt voor de info die u met ons wil delen, we zijn geïnspireerd door uw site. En we gaan het maar eens zelf proberen.

Met vriendelijke groet,
Cris Reactie infoteur, 07-12-2012
Dank je wel voor het compliment! En hou me op de hoogte of het allemaal gelukt is. De indische recepten worden overigens binnenkort uitgebreid! ; )

Infoteur: Miki
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Indische snacks
Reacties: 1
Schrijf mee!