InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)

Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)

Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes) In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden werden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. De recepten zijn een overlevering van generatie op generatie, van oma Klein, tante Dé en tante Toet en ik heb ze weer van mijn moeder. Velen kennen indische hapjes al van de toko en Pasar Malam en nu heb je de kans om met deze recepten je eigen exotische snacks te maken.

Recept voor maisfrikandel

Deze indische maiskoekjes kunnenn zowel koud als warm gegeten worden.

Ingrediënten:
  • 1 blikje mais
  • 2 eetlepels uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 eetlepel selderij (fijngehakt)
  • 1 eetlepel prei (fijngehakt)
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel ketoembar (koriander)
  • beetje suiker
  • peper en zout
  • olie

Bereidingswijze:
  • Eerst de mais goed laten uitlekken in een zeef of vergiet.(vocht moet zoveel mogelijk verwijderd zijn!)
  • Alle ingrediënten in een kom doen samen met de eieren.
  • Alles goed door elkaar mengen
  • Als het mengsel niet stevig genoeg is, wat bloem erbij doen.
  • In een koekepan de olie heet laten worden. (let op: neem een ruime laag olie, de koekjes worden min of meer gefrituurd)Neem telkens 1 eetlepel per koekje en laat het in de olie glijden en bak er platte koekjes van.
  • Draai de koekjes om als de onderkant lichtbruin is.
  • Bak niet teveel koekjes tegelijk. Mochten de koekjes uit elkaar vallen tijdens het bakken, doe er dan nog een ei bij.

Lees verder

© 2007 - 2016 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Indische snacks: indische satéIndische snacks: indische satéIndische saté mag niet in de Indonesische keuken ontbreken. Het is niet alleen lekker als bijgerecht bij de Indische rij…
Indische snacks: Lemper (hartig gevulde rijstrolletjes)Indische snacks: Lemper (hartig gevulde rijstrolletjes)In de Indonesische keuken zijn de Indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Recepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerRecepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerDe Indische keuken is een fantastische keuken om aan je fantasie gehoor te geven. Als je de basiskruiden in de gaten hou…
Recepten voor de Indische rijsttafel en de boemboeRecepten voor de Indische rijsttafel en de boemboeVoor de liefhebbers van de Indische keuken volgen hier enkele recepten. De Indische gerechten zijn te integreren in een…
Recepten voor de Indische rijsttafel: kip, telor, makreelRecepten voor de Indische rijsttafel: kip, telor, makreelDe Indische keuken is zeer gevarieerd. De gerechten zijn veelal gebaseerd op een boemboe, een mengsel van kruiden met ui…

Reageer op het artikel "Indische snacks: maisfrikandel (maiskoekjes)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reacties

Jacquie Meijer, 06-05-2013 11:21 #3
Ik wil hier graag muffins van maken, moet volgens mij ook kunnen… heeft iemand een idee hoe de verhoudingen dan moeten worden…? Ik denk wat meer meel misschien? Graag een reactie… lijkt me wel een heel apart idee voor bij de rijsttafel!

Kate, 19-04-2013 16:23 #2
Hey,
hoe lang kan je dit bewaren? en hoe lang duurt de bereiding?

Bert, 14-09-2012 13:00 #1
Super lekker door 5 mensen geproefd. Zeer goed. Bedankt voor het recept. Bert Reactie infoteur, 07-12-2012
Hey Bert, fijn dat het zo goed gelukt is! Het is mijn lievelingsrecept ; )

Infoteur: Miki
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Special: Indische snacks
Reacties: 3
Schrijf mee!