InfoNu.nl > Eten en Drinken > Buitenlands > Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)

Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden werden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. De recepten zijn een overlevering van generatie op generatie, van oma Klein, tante Dé en tante Toet en ik heb ze weer van mijn moeder. Velen kennen indische hapjes al van de toko en Pasar Malam en nu heb je de kans om met deze recepten je eigen exotische snacks te maken.

Recept Pangsit ( 25 á 30 stuks)

Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

Ingrediënten:
1 á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko)
Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken.

Ingrediënten voor de vulling:
  • 150 gram rundergehakt
  • 150 gram garnalen (fijngehakt)
  • 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
  • 2 eetlepels prei (fijngesneden)
  • 2 eetlepels selderij (fijngesneden)
  • peper en zout
  • olie

Ingrediënten voor het bakken
  • Zonnebloemolie
  • Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel)

Bereidingswijze:
  • Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie fruiten.
  • Dan de gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toevoegen en even mee laten bakken.
  • Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed door elkaar mengen. Vuur uitdoen en laten afkoelen.
  • Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.
  • Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het meelpapje vast. Even aandrukken.
  • De 2 punten van dit driehoekje links en rechts- vouw je achterwaarts en plak je weer dicht met het meelpapje.
  • In ruim olie bakken en serveren met een chilisaus.

Lees verder

© 2007 - 2017 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Indische snacks: indische satéIndische saté mag niet in de Indonesische keuken ontbreken. Het is niet alleen lekker als bijgerecht bij de Indische rij…
Recepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerRecepten voor de Indische rijsttafel met rundvlees en meerDe Indische keuken is een fantastische keuken om aan je fantasie gehoor te geven. Als je de basiskruiden in de gaten hou…
Indische snacks: Lemper (hartig gevulde rijstrolletjes)In de Indonesische keuken zijn de Indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden…
Recepten voor de Indische rijsttafel en de boemboeRecepten voor de Indische rijsttafel en de boemboeVoor de liefhebbers van de Indische keuken volgen hier enkele recepten. De Indische gerechten zijn te integreren in een…
Recepten voor de Indische rijsttafel met sajoer en ajamRecepten voor de Indische rijsttafel met sajoer en ajamDe Indische keuken, naar Nederland gebracht door de Indonesische mensen, die eind jaren 40 naar Nederland zijn gekomen,…

Reageer op het artikel "Indische snacks: Pangsit (kleine gefrituurde hapjes)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

John van Bilderbeek, 09-08-2007 14:36 #1
Recept is heel goed en duidelijk. Reactie infoteur, 11-08-2007
Dank je wel voor de fijne reactie! Hoop dat het ook nog lekker gesmaakt heeft!

Infoteur: Miki
Gepubliceerd: 18-04-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Buitenlands
Special: Indische snacks
Reacties: 1
Schrijf mee!