Shish Taouk, stukjes kip in marinade

Dit is een van de meest geliefde gerechten in het Midden-Oosten, in alle restaurants te bestellen. Het gerecht is echter ook heel eenvoudig thuis te bereiden. Hier volgen een aantal bereidingswijzen. Shish Taouk is een gerecht gebaseerd op kipfilet, het kan echter op vele verschillende manier worden klaar gemaakt, met verschillende kruidenmengsels. De stukjes kip kunnen aan spiesjes worden geregen en op de barbecue worden bereid. Het is ook mogelijk om de kip in een ovenschaal te doen, met het kruidenmengsel en wat olie en water en ze in de oven gaar te laten worden.

Ingrediënten

De basis is 1 kg kipfilet, in dobbelsteentjes gesneden van zo'n 2 cm.

Shish Taouk op basis van kerrie

  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl witte peper
  • halve tl kardemom (eventueel)
  • zout
  • 6 el yoghurt (dit zorgt er voor dat de kip niet taai wordt)
  • 1 el kerriepoeder

Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg de kip toe. Laat de kip een tijd marineren (liefst een aantal uren, hoe langer, hoe beter de smaak wordt). Rijg de stukjes vervolgens aan spiesjes en ze zijn klaar voor de barbecue. Of doe de stukjes in een ovenschaal en voeg wat olie en water toe en laat de kip in een half uur gaar worden in de oven.

Shish Taouk op basis van koriander

  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl witte peper
  • halve tl kardemom (eventueel)
  • zout
  • 6 el yoghurt
  • 1 of 2 el koriander (gedroogd korianderpoeder, geen verse groene blaadjes!)

De bereidingswijze is verder hetzelfde als bij de kip op basis van kerrie.

Shish Taouk op basis van tomatenpuree

Deze versie is de meest traditionele.
  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl witte peper
  • halve tl kardemom (eventueel)
  • 1tl paprikapoeder (liefst heet)
  • zout
  • 6 el yoghurt
  • 2 el tomatenpuree

Ook hier is de bereidingswijze precies zoals bij de twee bovenstaande recepten.

Shish Taouk op basis van mosterd

Deze versie is vrij ongewoon voor het Midden-Oosten, maar niettemin ook erg lekker voor liefhebbers van mosterd.
  • 1tl gemberpoeder
  • 1tl witte peper
  • halve tl kardemom (eventueel)
  • zout
  • 6 el yoghurt
  • 3 el mosterd

Ook hier alles mengen en laten marineren. Vervolgens aan spiesjes op de barbecue of in de oven.

Al deze recepten zijn lekker bij de barbecue. Ook met rijst en een verse salade doet Shish Taouk het uitstekend of met frietjes en een salade.

Smakelijk eten!

Lees verder

© 2008 - 2020 Sasati, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De lekkerste cheesecake, een Engelse lekkernijEen zeer populair recept in de Engelse keuken is toch wel de cheesecake. Een cake die erg makkelijk en snel te maken is.…
Recept bouillabaisse + rouilleBouillabaisse is een traditioneel Frans recept. Het was oorspronkelijk een eenvoudig gerecht wat van visafval werd gemaa…
Borrelhapjes met als basis eierenBorrelhapjes met als basis eierenZet je graag iets lekkers op tafel, maar wil je eens iets anders dan een bakje chips, zoutjes of een plakje worst of kaa…
Chocolate chip cookies, origineel amerikaans recept!Iedereen kent ze inmiddels wel, de Amerikaanse chocolate chip cookies. In iedere supermarkt verkrijgbaar, maar niets is…

Twee Spaanse tapas recepten met zeevruchtenTwee Spaanse tapas recepten met zeevruchtenTwee heerlijke tapas voor 4 personen met zeevruchten. Een met mosselen, pímenton (zoet paprikapoeder) en knoflook. De an…
Vegetarisch koken: De bereiding van pâtéDe meeste mensen denken dat pâté uitsluitend met lever bereid kan worden; niets is minder waar, u kunt een groot aantal…

Reageer op het artikel "Shish Taouk, stukjes kip in marinade"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Sasati
Laatste update: April 2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Recepten Midden-Oosten
Schrijf mee!