Goedkoop uit eten in Utrecht

Goedkoop uit eten in Utrecht De afgelopen jaren zijn er in sneltreinvaart restaurants en eetcafés geopend in Utrecht, die zich richten op de vele studenten en starters die de stad rijk is. Dat betekent: een goede inrichting, verse, lokale of biologische producten en een fijn geprijsde kaart. Uit eten in Utrecht hoeft niet duur te zijn: je moet alleen weten waar je moet zijn. Probeer iets anders dan de standaard restaurants en ervaar Utrecht door de ogen van een inwoner. Met dit overzicht bij de hand wordt je dagje Utrecht nóg leuker.

Walden

De huiskamersfeer bij Walden valt bij iedereen in de smaak: zowel studenten als werkende mensen ploffen graag neer op de vintage bankstellen met een boek of tijdschrift. ’s Avonds wordt hier een goede maaltijd geserveerd: voor 12 euro krijg je een driegangenmenu’tje met brood vooraf, een pasta of salade als hoofdgerecht en een dessert. Voor 3 euro meer kun je ook kiezen uit vleesgerechten. De pasta’s zijn goed, vers en vullen enorm. Ook de locatie van Walden is niet verkeerd: vanaf het terras kijk je recht op de Dom en je bent binnen een paar minuten bij het winkelgebied. Ben je juist toe aan wat rust na een lange dag rondslenteren? Bezoek dan eens de Domtuin.
Bar Walden, Domplein 16, Utrecht.

Gys

Tegenwoordig mag een eetcafé dat biologisch en vegetarisch eten biedt niet ontbreken. Bij biologisch restaurant Gys kun je kiezen: ga je voor vega of vlees, glutenvrij of niet? Allerlei combinaties zijn mogelijk en de menukaart is creatief en vernieuwend. Met het budget komt het vast ook goed: alle hoofdgerechten zijn onder de 10 euro. De inrichting is licht en ruim en de ruimte wordt zowel bezet door werkende mensen met laptops, als door bijkletsende vriendinnen, families en stelletjes. Als je vanaf de Neude via de Voorstraat loopt, maak je een korte wandeling langs vintagewinkels en delicatessezaken.
Biologisch restaurant Gys, Voorstraat 77, Utrecht

Ana's Kuzin

Wil je écht eens iets anders proberen? Ga dan naar Ana's Kuzin. Hier bereiden Turkse vrouwen met liefde authentieke Turkse gerechten klaar. Er staat elke dag wel iets anders op de kaart en de muntthee, muziek en heerlijke geuren geven je even het gevoel alsof je op een heel ander plek bent beland dan Utrecht. Voor 12 of 15 euro stel je zelf een gerecht samen, waarna je een bord vol Turkse heerlijkheden voor je neus gezet krijgt. Het restaurant is eveneens aan de Voorstraat gelegen, waardoor je op weg naar Ana zelf ook hapjes in kan slaan bij de vele bijzondere winkels die je hier tegenkomt.
Ana's Kuzin, Voorstraat 62, Utrecht

‘t Gras van de Buren

Dit café vormt het hart van studerend Utrecht en zit elke avond vol. Wat lokt deze studenten? Een simpel, maar betaalbaar menu. Voor 15 euro krijg je een voor-, hoofd- en nagerecht. Verwacht geen culinaire hoogstanden, maar prima maaltijden van goede kwaliteit. Ook de 5-euro lunch is razend populair. “Het Gras” is goed bereikbaar (tegenover de Neude) en biedt ook de mogelijkheid om een spelletje te spelen, of onderuit te hangen in de doorgezakte bankstellen.
’t Gras van de Buren, Lange Jansstraat 16, Utrecht

De Ekko

Het alternatieve poppodium De Ekko serveert elke donderdag en vrijdag tussen 18 en 19 uur een driegangenmenu voor 12,50 euro. Alles is vegetarisch en na afloop kun je doorlopen naar de zaal voor een film of feestje. Als je een kaartje koopt voor een feest, krijg je 2,50 euro korting op je menu. Verwacht een simpele, stevige maaltijd zonder al te veel poespas.
De Ekko, Bemuurde Weerd Westzijdse 3, Utrecht

Broei

Bij Broei eet je elke donderdag, vrijdag en zaterdag 'wat de pot schaft'. Tussen 18 en 22 uur eet je voor minder dan een tientje een vegetarische maaltijd. Wil je weten wat er op het menu staat? Dan kun je even bellen of langslopen. Broei ligt iets buiten het centrum, maar is te bereiken via een mooie wandeling langs de buitengracht. Je kunt er ook terecht voor biologische lunches of taart, om een potje Rummikub te spelen of om te werken.
Broei, Oosterkade 24, Utrecht

Bastacosi

Heb je zin in pizza, maar wil je niet in een standaard Italiaans restaurant belanden? Probeer dan Bastacosi eens op de Biltstraat. Het is een stukje lopen vanuit het centrum, maar wel de moeite waard: De Biltstraat telt een groot aantal restaurantjes, bars en bijzondere winkels. Bij Bastacosi eet je houtoven pizza's die voor je neus worden gemaakt. Bestellen doe je aan de bar. Op de kaart staan klassieke én moderne pizza's met prijzen tussen de 9 en 11 euro voor een standaardformaat ('normaal'). Kun je na de pizza wel een wandelingetje gebruiken? Loop dan eens door naar Roberto's, voor het lekkerste ijs van Utrecht. Roberto maakt gebruik van ingrediënten uit heel Italië en verrast je telkens weer met nieuwe smaken.
Bastacosi, Biltstraat 33, Utrecht
IJssalon Roberto Gelato, Poortstraat 93, Utrecht


Meneer Smakers

In sneltreinvaart zijn er de afgelopen jaren in Utrecht hippe hamburgertenten geopend. Bij Meneer Smakers eet je tussen de 7,50 en 9 euro een vlees of vega burger, met een portie handgemaakte friet ernaast. Geen plek om uren te tafelen, wel om na een lange dag winkelen even bij te komen en je maag te vullen. Je kunt hier alleen pinnen.
Meneer Smakers, Nobelstraat 143 en Twijnstraat 62, Utrecht

De pubs

Twee klassiekers in Utrecht zijn de Ierse en Britse pub met een simpele kaart: Mick O’Connells en de Florin. Voor 5 tot 10 euro eet je hier een simpel gerecht, zoals lasagne of wraps. De pubs zijn goed bereikbaar vanaf de Neude: met een wandeling van 5 tot 10 minuten ben je er. Wees erop voorbereid dat het er lawaaierig en druk kan zijn.
Mick O'Connells, Jansdam 3, Utrecht
Florin, Nobelstraat 2, Utrecht


Wil je liever iets anders proberen? Loop dan eens de Zakkendragersteeg of de Drieharingenstraat in; de smalle straatjes gelegen aan het Vredenburg plein. Hier vind je een scala aan restaurants met over het algemeen goed en redelijk betaalbaar eten.

Eet smakelijk!
© 2015 - 2024 Suzannevh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biologische hotspots: UtrechtBiologische hotspots: UtrechtDe multiculturele stad Utrecht zorgt voor een kleurrijk pallet, wat je ook terug vindt in de ruime keuze aan biologische…
De Koopgarant regeling voor een betaalbaar eigen huisDe Koopgarant regeling voor een betaalbaar eigen huisDe Koopgarant regeling kan zorgen voor een betaalbare woning. De Nationale Hypotheekgarantie is bij een koopgarant-wonin…
Skivakantie in Oostenrijk met kinderen onder de vier jaarOp wintersportvakantie met kinderen onder de vier jaar kan heel goed. Sterker nog, meestal vinden ze het fantastisch om…
Gezond uit etenJe bent lekker aan het afvallen. Je bent al behoorlijk wat kilo’s kwijt. Nu wordt je gezellig mee uit eten gevraagd. Dat…
Kopjes: Het eerste kattencafé in NederlandKopjes: Het eerste kattencafé in NederlandParijs, Londen en Berlijn hebben er al één: een kattencafé. Omringd door spinnende katten kunnen klanten daar genieten v…
Bronnen en referenties
Suzannevh (6 artikelen)
Laatste update: 18-03-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.