Groene thee goed voor je gezondheid en voor de lijn

Groene thee goed voor je gezondheid en voor de lijn Groene thee heeft vele voordelen voor je gezondheid en is ook nog een goed voor de lijn. Bovendien is het ook nog eens heel erg lekker. Om te varieëren kun je groene thee zelfs in talloze heerlijke smaken krijgen. Maar wat zijn nou eigenlijk die vele voordelen voor je gezondheid van het drinken van groene thee en kun je er dan echt mee afvallen? Hier volgen enkele weetjes over groene thee.

Wat is groene thee

Alle soorten thee, zoals groene thee, oolong thee, zwarte thee en witte thee komen van dezelfde theeplant, de Camellia sinensis. Het verschil zit in het verwerkingsproces. Voor het produceren van groene thee worden bij het oogsten worden alleen de jonge blaadjes geplukt. De bladeren worden meteen na het plukken even gestoomd en daarna bij een lage temperatuur verder gedroogd. Door deze geringe verwerking blijft de voedingswaarde van de thee behouden en behoud daardoor ook de voordelen voor de gezondheid. Groene thee wordt al sinds de oudheid gedronken door Chinezen, omdat het de gezondheid zou bevorderen.

Groene thee en je stofwisseling

Groene thee bevat 0 calorieën, dus door het drinken van groene thee worden er geen calorieën toegevoegd aan je lichaam. Dit betekend dat je zo veel groene thee kan drinken als je wil. Mits je er natuurlijk geen suiker in doet.

Het is zelfs zo dat het drinken van groene thee de stofwisseling verhoogd. Al bij het drinken van 4 kopjes groene thee per dag, zou de stofwisseling met 4% verhoogd worden. Groene thee bevat de stoffen catechin en polyfenolen die antioxiderende eigenschappen hebben en ook fungeren als boosters van je metabolisme. Deze stoffen verhogen de hoeveelheid calorieën die worden verbrand door het lichaam, waardoor gewichtsverlies mogelijk is.

Helpt groene thee voor gewichtsverlies?

Kunnen we met het drinken van groene thee dan werkelijk afvallen? We hebben kunnen zien hoe het drinken van groene thee de stofwisseling van het lichaam verhoogt en dus helpt om meer calorieën te verbranden dan normaal. Daarnaast zorgen de anti-oxidanten in de thee dat er minder glucose wordt opgeslagen in de vetcellen. Dus groene thee fungeert als regulator en voorkomt daarmee een plotselinge stijging van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Ook vermindert groene thee de vetopslag. Verwacht nu niet dat groene thee je vet weg zal smelten, maar het kan wel degelijk een goede ondersteuning zijn bij een gezond eet- en beweegpatroon.

Groene thee vertraagt het verouderings proces

Uit onderzoek uitgevoerd op muizen blijkt dat groene thee eigenschappen heeft die het tempo van het verouderingsproces kunnen verlagen. Het begin van ouderdomstekenen zoals rimpels en pigmentvlekken kan dus tot op zekere hoogte worden vertraagd door het drinken van groene thee.

Groene thee voorkomt kanker

De antioxidanten die in groene thee aanwezig zijn, remmen de groei van kankercellen in het lichaam. Ook vernietigd het kankercellen zonder nadelige gevolgen voor de gezonde weefsels.

Anti-allergie

Wetenschappers hebben ontdekt dat groene thee een rol speelt bij het verminderen van allergische reacties in het lichaam. Zij ontdekte dat de anti-oxidanten in de thee optreedt als een belemmering tegen het biochemische proces dat een allergische reactie veroorzaakt.

Tot slot

Groene thee is op verschillende manieren goed voor je gezondheid. Het is het beste om groene thee op regelmatige basis te drinken. Om af te vallen is het goed om 3 tot 5 kopjes per dag te drinken. Je zal dan 70 calorieën per dag extra verbranden. Aangezien groene thee zelf geen calorieën bevat is het natuurlijk het proberen waard. Bovendien geniet je dan meteen van de heerlijke smaak en alle andere gezondheidsvoordelen die groene thee met zich mee brengt.
© 2011 - 2024 Jes1978, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe je kunt Afslanken met Groene TheeHoe je kunt Afslanken met Groene TheeAfslanken met groene thee is een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Door vijf bekers groene thee per dag te dr…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen: Wat moet je drinken als je wilt afslanken?Afvallen kan ook zonder dieet en zonder sporten. Water of ander vocht is heel effectief wanneer je wilt afslanken. Water…

Koffiesoorten: welke koffie kies jij?Koffiesoorten: welke koffie kies jij?Naast de gewone koffie zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten. Als je op het terras zit zie je ze wel eens de r…
Milkshakes makenMilkshakes makenWie smoort er in de zomer nou niet naar een heerlijk koude milkshake. Je kan ze zelf ook maken met veel verschillende sm…
Jes1978 (53 artikelen)
Gepubliceerd: 11-05-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.