InfoNu.nl > Eten en Drinken > Dranken overig > Het nieuwste beautydrankje: kokoswater

Het nieuwste beautydrankje: kokoswater

Kokoswater is een nieuw drankje wat steeds meer terrein wint in populariteit. Het wordt veel gedronken door sporters en beautyfreaks. Kokoswater hydrateert en stimuleert het metabolisme. Lees snel verder als je meer wilt weten over kokoswater.

Algemeen

Kokoswater is een product wat steeds populairder wordt. Vroeger kon je kokoswater alleen vinden in natuurwinkels. Tegenwoordig kun je kokoswater gewoon in de supermarkt kopen. Albert Heijn verkoopt het bijvoorbeeld ook. Vooral met warm weer is kokoswater erg geliefd. Kokoswater is erg lekker als je het ijskoud drinkt. Het is een gezonde, goede dorstlesser. Kokoswater wordt net als kokosmelk regelmatig gebruikt in cocktails. Verschillende merken verkopen kokoswater. Het gezondste is de meest natuurlijke variant. Sommige merken kokoswater bevatten erg veel suikers of andere toegevoegde ingrediënten. De smaak van kokoswater verschilt per merk. Het beste is als je kiest voor puur kokoswater. Veel van de kokoswaters in de winkels zijn gepasteuriseerd voor een langere houdbaarheid, hierbij gaan veel goede voedingsstoffen al verloren.

Kokoswater is gezond

Kokoswater is een doorzichtige vloeistof met een nootachtige smaak. Kokoswater reinigt je lichaam. Kokoswater bevat veel elektrolyten. Elektrolyten zorgen voor energie en sterkere spieren. Het is niet voor niets een populair drankje bij sporters. Kokoswater zorgt voor een snel herstel tijdens of na het sporten. Natuurlijk moet je kokoswater niet als water gaan drinken. Let ook op welke soort je koopt, want er bestaan ook soorten waar veel suiker aan is toegevoegd, zoals eerder al is aangegeven. Kokoswater bevat ook een hoge waarde aan kalium. Kalium werkt samen met natrium om de vochthuishouding te reguleren. Kalium zorgt ook voor een goede bloeddruk. In kokoswater zitten aardig wat gezonde voedingsstoffen. Behalve kalium zit er ook magnesium, fosfor, natrium, ijzer, koper, vitamine B, vitamine C en cytokininen in kokoswater. Cytokininen behoren tot de hormonen die de veroudering van cellen tegengaan. Kokoswater wordt dan ook veel gebruikt door beautyfreaks. Kokoswater bevat geen vet en is licht verteerbaar. Als je met mate kokoswater drinkt, dan ben je goed bezig.

Wat is het verschil tussen kokoswater en kokosmelk?

Veel mensen begrijpen niet hoe kokoswater uit een kokosnoot kan komen. Dit komt omdat veel mensen denken dat een kokosnoot alleen kokosmelk bevat. Dit is niet zo. Kokoswater wordt vaak gemaakt van jonge (groene) kokosnoten rond de leeftijd van zeven maanden. Kokosmelk wordt gemaakt van oudere kokosnoten. Jongere kokosnoten bevatten veel water in het midden. Als de kokosnoot ouder wordt verandert het water langzaam in vruchtvlees wat omgezet wordt in melk. Oudere kokosnoten bestaan dan ook vaak alleen uit kokosmelk. Het allergrootste verschil tussen kokoswater en kokosmelk zit hem in de calorieën. Kokosmelk is erg vet en bevat dan ook veel calorieën. 250 ml kokosmelk bevat zo'n 500 calorieën. 250 ml kokoswater 45 calorieën.

Het nieuwe superfood

Een aantal mensen beweren dat kokoswater het nieuwe superfood is. Naast de reinigende werking zou het natuurlijke drankje ook bloeddruk- en cholesterolverlagend zijn, maar ook ontstekingsremmend. Ook schijnt kokoswater het immuunsysteem te kunnen versterken. Kokoswater wordt ook veel gedronken door verschillende celebs zoals Madonna, Rihanna en Demi Moore. En als er iets onder de beroemdheden populair is, dan kun je er op wachten dat het in de hele wereld populair zal worden.

Hero

Hero is een bekend merk als het gaat om kokoswater. Kokoswater van Hero kun je in bijna elke supermarkt kopen. Het kokoswater van Hero is niet puur kokoswater. Het is eigenlijk een combinatie van vruchtensap en kokoswater. Door de toevoeging van het vruchtensap krijgt het drankje een zoete, fruitige smaak.
© 2013 - 2019 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Fruitdrankjes: calorieën per glasFruitdrankjes: calorieën per glasDe beste dorstlesser is water. Uit de kraan is het lekker, mager, gezond en goedkoop. Uit een flesje kan natuurlijk ook,…
Calorieën tellen als je wilt afvallen verstandig?Calorieën tellen als je wilt afvallen verstandig?Afvallen is iets waar veel mensen mee bezig zijn. We willen graag de extra kilo’s kwijt en hiervoor zijn al veel verschi…
Hoeveel beweging heb je nodig?Hoeveel beweging heb je nodig?Iedereen weet dat voldoende bewegen goed voor je is. Het is gezond en je voelt je beter. Maar wanneer beweeg je genoeg?…
Calorieverbruik sportDat sporten het calorieverbruik aanzienlijk verhoogt, is algemeen bekend. Maar hoeveel kcal verbrand je nu eigenlijk per…
Bronnen en referenties
  • www.kokoswater.nl
  • www.voedzo.nl
  • www.hero.nl

Reageer op het artikel "Het nieuwste beautydrankje: kokoswater"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 08-05-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!