Ontbijt op bed - ideeën

Ontbijt op bed - ideeën Ontbijt op bed is een fantastische manier om aan iemand te zeggen dat hij of zij speciaal voor je is. Het wordt meestal gehouden op Valentijnsdag of Moederdag. Ook is het een manier om van een gewone dag iets speciaals te maken. Ontbijten op bed is altijd leuk. Men kan er de kinderen bij betrekken, ze zullen net zoveel plezier hebben als de mama en papa.

Ontbijt op bed kan heel simpel

Ontbijt op bed hoeft niet uitgebreid te zijn, het is het gedacht dat telt. Deze tips zal de dag leuker en makkelijker maken.

Als het je vrouw is die je wil verwennen en je bent een complete nul in de keuken, ga niet lopen! Werk desnoods met een traiteur of iemand die je kan helpen. Misschien kan je haar favoriete gerecht van haar favoriete restaurant laten bezorgen. Maak het zo dat het lijkt alsof jij degene bent die het bereid hebt in de keuken. Als het Moederdag is en je wil een ontbijtje koken met de kinderen, maar je ziet dat helemaal niet zitten, hou het dan simpel en geef gewoon broodjes met lekker vers beleg. Leg een tafelkleed over het bed zodat men veel van de kruimels kan opvangen. Neem het beste servies beschikbaar. Presenteer de borden met een linnen servet. Leg een stukje chocola, een koekje en een kaarsje op het dienblad.

Gedicht, cadeautje, krant...

Voeg een speciaal liefdesgedicht toe. Als de kinderen erbij betrokken zijn, laat hen dan kaartjes of tekeningen maken met 'ik hou van je' erop. Liefst fel gekleurd, en laat hun eigen creativiteit de vrije loop. Probeer ook een extra cadeautje te kopen, ook al is het niet haar verjaardag. Misschien een relaxende badolie of iets gerelateerd aan haar interesses en hobby's. Breng haar de krant of favoriete magazine. Als je tv hebt in de slaapkamer kan je een opgenomen tv-programma afspelen. Misschien een programma dat je vrouw altijd wel wil zien maar hiervoor nooit de tijd heeft. Speel dit af tijdens het ontbijt, of beter nog, wanneer je aan het opruimen begint.

Organisatie

Schik u naar haar of zijn speciale interesses en smaken. Heeft je partner iets met olifanten versier dan de plateau met kleine ceramiek olifantjes. Bespaar tijd, als het mogelijk is zonder betrapt te worden, door de dag voordien al zoveel mogelijk aan voorbereiding te doen. Vergeet de keuken niet kraaknet op te poetsen. Een vuile keuken achterlaten zou al de pret bederven.

Wat te serveren? Enkele ideeën

  • Pannenkoeken vallen zeer in de smaak. Vooral met een lekkere topping. Voorzie vooral chocolade, suiker en misschien wel verse aardbeien.
  • Verse toast is makkelijk te bereiden.
  • Een roerei is snel en eenvoudig. Voeg een beetje spek toe voor een extra toets.
  • Bij een roerei of omelet kan je ook champignons of paprika toevoegen.
  • Een kommetje met aardbeien of vers fruit, al dan niet met slagroom, is een aanrader.
  • Vers fruitsap is een must. Sinaasappelsap, appelsap, druivensap...
  • Een lekker kopje koffie of thee.
  • Een smoothie: fruitsap in de blender met ijs, al dan niet met een bolletje vanille-ijs erin.
  • Broodjes en croissants.
© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een lekker ontbijt, want ontbijten is goed voor jeTips voor een lekker ontbijt, want ontbijten is goed voor jeEen goede start van de dag is erg belangrijk. Na het slaapproces heeft je lichaam behoefte aan nieuwe voedingsstoffen. E…
Tips voor het perfecte Moederdag ontbijtTips voor het perfecte Moederdag ontbijtHoe kun je, je moeder nou leuker en lekkerder verwennen dan met een Moederdag ontbijtje op bed? Met niets dus. Uit onder…
Wat is een bed en breakfast?Wat is een bed en breakfast?Bed en breakfast betekent ook wel bed en ontbijt. Dit is een kleinschalige accommodatie waar men vaak maar enkele nachte…
Afvallen: wat moet je kiezen als ontbijt?Afvallen: wat moet je kiezen als ontbijt?Het ontbijt wordt vaak gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Vooral wanneer je probeert af te vallen kan het…

Het aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsHet aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsDat groente gezond is weten we allemaal, dat we er 200 gram per dag van moeten eten ook, maar gebeurt dat ook daadwerkel…
Slurfke (78 artikelen)
Gepubliceerd: 27-06-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.