De Markthal in Rotterdam

De Markthal in Rotterdam De eerste overdekte markt van Nederland vind je in Rotterdam. De zogenaamde Markthal is een overdekte foodmarket. Je vindt hier allerlei dagverse producten, maar je kunt er ook een hapje en een drankje doen in één van de restaurants. De Markthal is makkelijk te bereiken en dit bijzondere gebouw is zeker een bezoek waard. Op dinsdag en zaterdag beleef je de perfecte marktsfeer, aangezien er dan ook een buitenmarkt is.

Algemeen

De Markthal, de eerste overdekte markt van Nederland, is in oktober 2014 geopend en is deels gebouwd met het oog op de toekomst. Door strengere Europese regelgeving mogen gekoelde, verse etenswaren in de toekomst niet meer in de openlucht worden verkocht. De Markthal is sinds de opening erg populair. Er worden gemiddeld 6 miljoen bezoekers per jaar verwacht. De Markthal vind je in een opvallend gebouw waar de nodige kunst in is verwerkt. In de Markthal vind je zo'n 96 kramen en 20 winkels, waaronder diverse horecagelegenheden. Er is meer dan genoeg te koop. Denk aan verse groenten en fruit, verse vis, vers vlees, maar ook verse kruiden en noten enzovoorts. In de Markthal vind je ook een paar normale winkels zoals de Albert Heijn, Etos, Gall&Gall, Multivlaai, Bram Ladage en De Tuinen. Daar kun je terecht voor de boodschappen die je niet op de versmarkt vindt.

Het gebouw

Het gebouw van de Markthal is ontworpen door architectenbureau MVRDV en heeft zo'n 175 miljoen gekost. Het ontwerp is gebaseerd op Parijse winkelgaleries in de achttiende eeuw. Die waren een enorm succes. Het gebouw heeft de vorm van een hoefijzer en is gemaakt uit natuursteen. Bij de bouw is zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Het dak is één van de opvallendste kenmerken van de Markthal. Het dak bedraagt zo'n 11.000 vierkante meter (twee voetbalvelden) en is bezaaid met een groot kunstwerk. Dit kunstwerk is ontworpen door Arno Coenen. Het kunstwerk toont onder andere grote stukken fruit, bloemen, vissen, groenten, enzovoorts. Dit kunstwerk is uniek en speciaal ontworpen voor de Markthal en past heel goed bij de sfeer van de markt. Het is dan ook niet voor niets het grootste kunstwerk ter wereld.

Bereikbaarheid en parkeren

De Markthal is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de bus, tram als met de metro. Maar ook met de auto is deze bijzondere markt makkelijk bereikbaar. Onder de Markthal vind je de gelijknamige parkeergarage. Ook deze parkeergarage is nieuw en hierdoor voorzien van een aantal handige en luxe voorzieningen, zoals luxe toiletten, 1.200 ruime parkeerplekken en ledjes waardoor je gemakkelijk kunt zien welke parkeerplekken nog vrij zijn. Met de roltrap of lift stap je midden in de Markthal uit.

Wonen

Er is ook een mogelijkheid om in de Markthal te wonen, of liever gezegd, erboven. Boven de Markthal vind je zo'n 200 appartementen die bestaan uit zowel koop- als huurappartementen. Ook zijn er een aantal penthouses beschikbaar. De locatie om te wonen is ideaal. Je woont niet alleen boven de Markthal in een uniek gebouw. Je woont ook vlakbij het centrum. De Koopgoot is op loopafstand.

Buitenmarkt

Wil je optimaal genieten van de marktsfeer? Bezoek de Markthal dan op dinsdag en zaterdag. Dan vind je namelijk op het plein voor de Markthal ook nog een grote buitenmarkt met allerlei verse producten, kleding en andere leuke kramen. De Rotterdamse markt is al jaren populair en nu de Markthal wereldwijd bekendheid heeft, zal de populariteit alleen maar toenemen.

Openingstijden

De Markthal is zeven dagen per week geopend. Iedere kan je terecht voor de meest verse producten. Op maandag tot en met donderdag en zaterdag is de Markthal geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Op vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.
© 2015 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Markthal in Rotterdam - uniek in NederlandDe Markthal in Rotterdam - uniek in NederlandAan de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam is een hoefijzervormig gebouw verrezen, de Markthal van Rotterdam. Het m…
Parkeren bij Rotterdam The Hague AirportParkeren bij Rotterdam The Hague AirportGa je op vakantie en vlieg je vanaf Rotterdam The Hague Airport? Dan heb je er alles aan gedaan om goedkoop te kunnen vl…

Zit er kaas in pindakaas?Zit er kaas in pindakaas?We eten graag een lekker boterhammetje met pindakaas. Het mes gaat in de pot en we halen een flinke klodder naar boven,…
Wat zegt de etiquette over eten opdienen en eten?Wat zegt de etiquette over eten opdienen en eten?Verschillende soorten gerechten en producten kun je op verschillende manieren eten. Wat zegt de etiquette hierover? Hoe…
Bronnen en referenties
  • www.markthalrotterdam.nl
  • www.markthal.nl
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 27-02-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.