Griep? Wat je moet eten om je beter te voelen

Griep? Wat je moet eten om je beter te voelen Heb je een griepje of verkoudheid te pakken? Dan wil je daar natuurlijk snel weer vanaf. Wist je dat je met het juiste eten en drinken je griep gemakkelijker kunt bestrijden? Door de juiste voedingsmiddelen voel je je snel fitter. Wat moet je dus eten tijdens je griepje? Welke producten kunnen je helpen om je snel weer beter te voelen?

Griep

Griep hebben is erg vervelend. Je voelt je lamlendig en hebt eigenlijk nergens puf voor. Je hebt last van keelpijn, koorts en misschien ook buikpijn. Daarbij smaakt meestal niet alles lekker en loop je het risico dat eten niet goed valt, waardoor je misselijk wordt. Gelukkig is er ook eten dat je wel kunt nuttigen wanneer je ziek bent en waardoor je je snel wat beter voelt.

Kippensoep tegen griep

Je hebt het ongetwijfeld wel eens gehoord: kippensoep helpt tegen griep en verkoudheid. Dit komt door de Carnosine die in kip zit, maar heeft ook te maken met een combinatie van andere ingrediënten in kippensoep. Denk aan ui, wortel, prei en andere groentes. Kippensoep valt daarnaast niet zwaar op de maag en zorgt wel voor een goed, gevuld gevoel. Behalve kippensoep kan ook groentesoep helpen om je weer beter te voelen.

Citroenwater

Citroen vermengd met water kan je helpen om je snel weer goed te voelen. Dit geldt trouwens voor alle citrusvruchten. Er zit namelijk veel vitamine C in Citrusvruchten en die bevorderen je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je sneller beter voelt. Ook zorgt het water waar je citroensap in doet ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt en dit heb je ook zeker nodig wanneer je je niet lekker voelt.

Thee

Thee is heel goed tegen griep. Kies bij voorkeur voor kruidenthee of thee van verse theeblaadjes. De warme stoom inademen kan al helpen om je neus minder verstopt te maken. Als je wat honing of citroen door de thee doet, kan dit helpen tegen keelpijn. Ook heel goed tegen keelpijn is zoethoutthee. Dit werkt ontzettend verzachtend.

Gember tegen maagklachten

Heb je een buikgriep te pakken of last van je maag? Gember kan dan heel goed helpen! Je kunt eventueel wat gember door de kippensoep doen voor een wat Oosterse smaak. Het is echter ook mogelijk je eigen gemberthee te maken. Doe wat stukjes gember in heet water en laat het trekken. Eventueel kan dit ook in combinatie met citroen en munt.

Banaan

Banaan kan eveneens helpen bij een buikgriep. Ook zit er veel vitamine C in. Je kunt de banaan eventueel pureren, maar ook gewoon zo eten. Een banaan valt doorgaans niet verkeerd wanneer je wat misselijk bent.

Yoghurt tegen griep

Volgens Duitse onderzoeken kan yoghurt helpen om eerder van je griep af te komen. Doe er wat vers fruit in, zoals besjes of stukken appel en je voelt je al snel een heel stuk fijner. Yoghurt kan trouwens wel wat zwaar vallen bij een buikgriep, dus houd dit goed in de gaten. Eventueel kun je ook kiezen voor Griekse Yoghurt. Hier zit namelijk minder vet in en kan dus ook helpen bij het genezen.

IJs

IJs helpt niet echt tegen een griep, maar waterijs kan wel erg verzachtend helpen tegen keelpijn en juist wanneer je je niet lekker voelt, kan ijs erg lekker zijn.

Neem voldoende rust met griep

Het bovengenoemde eten en drinken helpt wanneer je griep hebt, maar het zijn helaas geen wondermiddelen. Neem daarom voldoende rust. Luister goed naar je lichaam en zorg dat je de tijd neemt om goed op te knappen.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Griep en hoe je er het snelst vanaf komtDe griep, iedereen krijgt het wel eens en je wilt er uiteraard dan ook zo snel mogelijk weer vanaf komen. In dit artikel…
Natuurlijke hulpmiddeltjes tegen griepNatuurlijke hulpmiddeltjes tegen griepGriep, of in wetenschappelijke kringen ook influenza genoemd, wordt veroorzaakt door het griepvirus. Het vindt vooral pl…
Middeltjes tegen keelpijn, griep en verkoudenheidJe hoeft niet altijd meteen naar de dokter te lopen wanneer je een beetje verkouden bent. Ontdek hier enkele natuurlijke…
Kippensoep bij griep en verkoudheidKippensoep bij griep en verkoudheidKippensoep wordt al eeuwen gegeven bij griep en verkoudheid. Het wordt ook wel de Joodse penicilline genoemd. Kippensoep…

Koken met restjes en kliekjes - tegengaan van verspillingKoken met restjes en kliekjes - tegengaan van verspillingEr wordt in de wereld, en ook in Nederland, heel veel voedsel verspild. We kopen te veel in en koken te veel dat rechtst…
De populariteit van het merk FerreroDe populariteit van het merk FerreroHet merk Ferrero doet het goed, vooral Nutella, Mon Chéri en Kinder Surprise zijn een doorslaand succes. Ferrero is in 1…
Bronnen en referenties
  • http://www.popsugar.com/fitness/What-Eat-When-Youre-Sick-5626588#photo-26936546
  • http://www.gezondheidsnet.nl/griep-en-verkoudheid/griep-hier-knap-je-van-op?page=1
  • http://www.foodlog.nl/artikel/wat-te-eten-bij-griep-en-verkoudheid/
  • http://www.gezondheidsnet.nl/griep-en-verkoudheid/werkt-kippensoep-echt-bij-griep
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.