InfoNu.nl > Eten en Drinken > Cocktails > Spoom, een lekker fris tussendoortje

Spoom, een lekker fris tussendoortje

Spoom, een lekker fris tussendoortje Tussen de gerechten door een spoom om de verschillende gerechten te neutraliseren, kan het diner helemaal afmaken. Maar een spoom nemen omdat deze gewoon lekker is, kan natuurlijk ook. Enkele lekkere spoomrecepten met voldoende zoetigheid. Proost!

Champagne spoom

Ingrediënten

  • 1 fles rose champagne
  • 1/2 liter sorbetijs (frambozen of aardbeien)
  • enkele munt blaadjes

Bereiding

Schep 3 kleine bolletjes sorbetijs in een champagneglas (fluut). Doe er een blaadje munt bij en schenk het glas vol verder vol met champagne. Laat het even in de koeling staan en serveren maar.

Frisse spoom banaan

Ingrediënten

  • 100 ml bananenlikeur
  • 300 ml water
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels citroensap

Bereiding

Voeg de suiker in het water en breng het aan de kook. Laat dit een 5 tot 6 tal minuten koken. Haal het van het vuur en voeg voorzichtig de banaanlikeur en het citroensap er bij. Laat het afkoelen en zet het zon 5 uur in de vriezer. Regelmatig in de vriezer het mengsel doorroeren.
Als het mengsel een beetje hard is pureer het dan en serveer in ijscoupes.

Granita van bananenlikeur

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • 100 ml bananenlikuur,
  • 150 gr fijne witte suiker
  • 1 citroen

Bereiding

Breng het water en de suiker samen aan de kook en laat enkele (max 5 min.) doorkoken. Doe er vervolgens de bananenlikeur en het citroensap van een halve citroen bij. Meng het goed en zet het in bijna gesmolten ijs even weg. Volledig afgekoeld kan het de vriezer in, maar roer regelmatig door om ijskristallen te voorkomen. Na 4 uur in de vriezer is de spoom klaar en serveer het in gezellige ijscoupes.

Spoom ijs met Amaretto

Ingrediënten

  • Amaretto di Saronno
  • roomijs
  • champagne

Bereiding

Schenk alle glazen (fluut) voor 1/3 vol met een scheutje Amaretto. Doe er vervolgens bolletje roomijs in en schenk de rest van het glad vol met champagne. Klaas om te serveren.

Frisse mintspoom

Ingrediënten

  • mint
  • 1 dl siroop de menthe
  • 1 dl water
  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereiding

Was de mint en hak de takjes goed fijn. Tik de eieren kapot en doe de eiwitten in een apart bakje en sla ze au bain marie stijf. Doe er vervolgens wat poedersuiker bij en zorg dat het een stevige witte massa wordt. Meng het citroensap van één citroen met wat muntsiroop en doe er nog wat water bij. Dan de witte massa erbij en als laatste de fijngemaakte mint. Zet het even in de vriezer en vlak voor serveren met een ijslepel enkele bolletjes in een champagneglas doen. Takje mint erbij en serveren.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Kies verstandig, neem een tussendoortje met minder calorieënKies verstandig, neem een tussendoortje met minder calorieënDe meeste mensen houden wel van een lekker tussendoortje maar daar zitten vaak de meeste calorieën in. Af en toe een tus…
Sorbetijs citroenAltijd al eens heerlijk citroenensorbetijs willen maken? Nu kan dat! U kunt nu erg gemakkelijk verrukkelijk citroenensor…
Afvallen in enkele weken met een weekmenu en dagmenuEen mooier en strakker lichaam in enkele weken tijd. Dat wil iedereen! Maar hoe doe je dit zonder op een houtje te hoeve…
Is snoepen een verslaving?Is snoepen een verslaving?Is suiker net zo verslavend als alcohol? Wat zijn de effecten op de hersenen als we veel zoetigheid eten? Waarom snoepen…
Tips voor lekkere en gezonde tussendoortjesTips voor lekkere en gezonde tussendoortjesEen tussendoortje wordt tussen de hoofdmaaltijden door gegeten. Deze tussendoortjes leveren je vooral energie en dus cal…

Reageer op het artikel "Spoom, een lekker fris tussendoortje"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Laatste update: 13-12-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Drank
Schrijf mee!