InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Snelle bakrecepten: Boterkoek, jan hagel & kletskoppen

Snelle bakrecepten: Boterkoek, jan hagel & kletskoppen

Iedereen kan bakken met deze snelle bakrecepten. Ze zijn niet moeilijk en altijd snel te maken. Vergeet de kant en klare pakken maar bak alles zelf, dat is goedkoper en vele malen lekkerder.

Snelle bakrecepten


Boterkoek

Ingrediënten boterkoek

  • 300 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje a 20 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier

Bereidingswijze boterkoek

  • Laat de boter op kamer temperatuur komen.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bak de boterkoek af op 230 graden in 20 min.

Jan Hagel

Ingrediënten Jan Hagel

  • 475 gram Zeeuwse bloem
  • 350 gram boter
  • 25 gram bakpoeder
  • 250 gram basterdsuiker (wit)
  • 1 ei (+ 1 eigeel voor insmeren)
  • 5 gram kaneel
  • Als garnering amandelen en greinsuiker

Bereidingswijze Jan Hagel

  • Laat de boter op kamer temperatuur komen.
  • Maak een kruimeldeeg van de bloem, boter, bakpoeder, basterdsuiker, ei en kaneel door dit met elkaar te mengen.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3mm dik.
  • Smeer het uitgerolde deeg in met eigeel.
  • Bestrooi het deeg met amandelen en greinsuiker.
  • Plaats de hele uitgerolde plak deeg in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  • Haal de Jan Hagel er na 19 minuten uit, snij direct in stukken van ongeveer 7 bij 3 cm.

Kletskoppen

Ingrediënten Kletskoppen

  • 250 gram bloem
  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 210 gram gesmolten boter
  • 1 dl water
  • 20 gram gesneden amandelen
  • 5 gram kaneel

Bereidingswijze kletskoppen

  • Meng alle ingrediënten in een hobard of mixer tot een fijne massa.
  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Neem een bakplaat met bakpapier en plaats ruim van elkaar een bolletje mengsel (+/1 1 bij 1 cm).
  • Stop de bakplaat in de oven, de bolletjes zullen smelten en uitvloeien tot een mooi rond koekje.
  • Laat afkoelen of vorm de kletskoppen wanneer ze nog warm zijn.
© 2006 - 2019 Recepten, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaasrecepten: Kruidnootjes, taai taai & marsepeinSinterklaasrecepten: Kruidnootjes, taai taai & marsepeinDeze recepten zijn niet ingewikkeld te maken, maar o zo lekker op sinterklaasavond. Je familie verassen met eigen gebakk…
Wolken, donder en bliksem - Islam en WetenschapWolken, donder en bliksem - Islam en WetenschapIn de serie Islam en Wetenschap, analyseren we wat de Koran ons leert met betrekking tot de vorming van wolken, donder e…
Kinderliedjes om mee te doenKinderliedjes om mee te doenMet je kinderen liedjes zingen is leuk om te doen. Nog leuker wordt het om de liedjes uit te beelden. Zeker voor de klei…
Ballistiek geweer: schieten met geweren en schothagelBallistiek geweer: schieten met geweren en schothagelEen geweer is in feite een vuurwapen met een relatief lange loop. Bijvoorbeeld in de jacht wordt in plaats van handwapen…
Het weer: verschillende vormen van neerslagHet weer: verschillende vormen van neerslagDe meest voorkomende vorm van neerslag is regen. Wanneer de druppels van de opgestegenwaterdamp te zwaar worden om in de…

Reageer op het artikel "Snelle bakrecepten: Boterkoek, jan hagel & kletskoppen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Recepten
Gepubliceerd: 17-10-2006
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!