Snelle bakrecepten: Boterkoek, jan hagel & kletskoppen

Iedereen kan bakken met deze snelle bakrecepten. Ze zijn niet moeilijk en altijd snel te maken. Vergeet de kant en klare pakken maar bak alles zelf, dat is goedkoper en vele malen lekkerder.

Snelle bakrecepten


Boterkoek

Ingrediënten boterkoek

  • 300 gram bloem
  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje a 20 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier

Bereidingswijze boterkoek

  • Laat de boter op kamer temperatuur komen.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bak de boterkoek af op 230 graden in 20 min.

Jan Hagel

Ingrediënten Jan Hagel

  • 475 gram Zeeuwse bloem
  • 350 gram boter
  • 25 gram bakpoeder
  • 250 gram basterdsuiker (wit)
  • 1 ei (+ 1 eigeel voor insmeren)
  • 5 gram kaneel
  • Als garnering amandelen en greinsuiker

Bereidingswijze Jan Hagel

  • Laat de boter op kamer temperatuur komen.
  • Maak een kruimeldeeg van de bloem, boter, bakpoeder, basterdsuiker, ei en kaneel door dit met elkaar te mengen.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3mm dik.
  • Smeer het uitgerolde deeg in met eigeel.
  • Bestrooi het deeg met amandelen en greinsuiker.
  • Plaats de hele uitgerolde plak deeg in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  • Haal de Jan Hagel er na 19 minuten uit, snij direct in stukken van ongeveer 7 bij 3 cm.

Kletskoppen

Ingrediënten Kletskoppen

  • 250 gram bloem
  • 500 gram witte basterdsuiker
  • 210 gram gesmolten boter
  • 1 dl water
  • 20 gram gesneden amandelen
  • 5 gram kaneel

Bereidingswijze kletskoppen

  • Meng alle ingrediënten in een hobard of mixer tot een fijne massa.
  • Verwarm de oven tot 180 graden.
  • Neem een bakplaat met bakpapier en plaats ruim van elkaar een bolletje mengsel (+/1 1 bij 1 cm).
  • Stop de bakplaat in de oven, de bolletjes zullen smelten en uitvloeien tot een mooi rond koekje.
  • Laat afkoelen of vorm de kletskoppen wanneer ze nog warm zijn.
© 2006 - 2021 Recepten, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wolken, donder en bliksem - Islam en WetenschapWolken, donder en bliksem - Islam en WetenschapIn de serie Islam en Wetenschap, analyseren we wat de Koran ons leert met betrekking tot de vorming van wolken, donder e…
Kinderliedjes om mee te doenKinderliedjes om mee te doenMet je kinderen liedjes zingen is leuk om te doen. Nog leuker wordt het om de liedjes uit te beelden. Zeker voor de klei…
Korrelhagel, korrelsneeuw en echte hagelKorrelhagel, korrelsneeuw en echte hagelNeerslag ontstaat door water dat verdampt en opstijgt, waterdamp geheten. Water van zeeën, rivieren, sloten, vijvers en…
Ballistiek geweer: schieten met geweren en schothagelBallistiek geweer: schieten met geweren en schothagelEen geweer is in feite een vuurwapen met een relatief lange loop. Bijvoorbeeld in de jacht wordt in plaats van handwapen…

Oud en nieuw-recepten in EuropaOud en nieuw-recepten in EuropaOud en nieuw (31 december en 1 januari), is een van de weinige feesten die wereldwijd gevierd worden. In het ene land (u…
Alcoholvrije cocktailsAlcoholvrije cocktailsLekkere alcoholvrije cocktails voor het moment alcohol dat even niet mag, ook gewoon lekker als dorstlesser op warme zom…
Recepten (4 artikelen)
Gepubliceerd: 17-10-2006
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.