Wat kan je doen met melk

Dat melk van de koe komt dat weten we allemaal en dat we het kunnen drinken ook. Maar wist je dat er nog veel meer dingen zijn waar je melk voor kunt gebruiken?

Inkt verwijderen

Heb je een nare inktvlek in je kleding gekregen. Week de plek in met melk en laat het een nachtje staan, de dag erna was je het gewoon in de wasmachine. En je vlek is gegarandeerd weg.

Leren schoenen

Maak je leren schoenen weer mooi glimmend door een doek te dopen in de melk. Smeer het nu in kleine cirkeltjes over je schoen heen, laat het opdrogen en wrijf het na met een droge doek.

Zachte huid

Doe een half kopje melk bij je badwater voordat je er lekker in gaat zitten. Je zult zien dat je huid er heerlijk zacht van gaat aanvoelen.

Gezichtsmasker

Nog een manier om jezelf een heerlijke masker te geven vanuit je eigen huis, is door er zelf eentje te maken. Gebruik in dit geval poedermelk (voor babyvoeding) en mix het met water tot er een stevig mengsel ontstaat. Smeer het op je gezicht en laat het opdrogen, spoel het daarna goed af. Je gezicht zal fris en lekker zacht aanvoelen.

Make-up verwijderen

Kom je ineens zonder make-up remover te zitten, geen nood gebruik melk. Dep een watje in een beetje melk en je kan zo de oogschaduw, de mascara en de rest van je make-up van je gezicht afvegen. En je huid wordt er ook nog eens lekker zacht van.

Zonverbrand

Te lang in de zon gezeten en ben je verbrand? Inplaats van een after sun smeer je jezelf in met melk. Het verkoelt en verzacht.

Muggenbeet

Ben je geprikt door een mug en jeukt de plek ook zo erg, of heb je er een enorme bult op. Dep een doekje in een beetje melk en houdt dat op de plek waar je bent geprikt. De enzymen in de melk neutraliseren de muggenbeet.

Zilver poetsen

Je kan je mooie zilveren spullen eenvouding mooi maken met een beetje karnemelk. Laat je zilvergoed er een half uurtje inweken en droog ze daarna met een doek. Voor een blinkend effect poets je ze nog lichtjes na met een droge doek.

Verfris je mais

Als je maiskolf gaat eten, voeg dan een half kopje melk aan het water in de pan toe. Hierdoor smaakt je mais zoeter en frisser.

Bevroren vis

Heb je vis ingevroren en wil je het opeten? Laat het dan ontdooien in de melk, als het een beetje zacht wordt haal je de vis eruit. Door de melk wordt de vis lekker zacht en fris.
© 2008 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagellak verwijderenNagellak verwijderenNagellak is een veel gebruikt product bij vrouwen. Maar nagellak is ook een gemeen spul, dat zich moeilijk laat verwijde…
Hoe kun je chocoladevlekken in kleding verwijderen?Hoe kun je chocoladevlekken in kleding verwijderen?Chocolade is een lekkernij gemaakt van cacao, dat wereldwijd geliefd is bij vele mensen. Ook in Nederland en België eet…
Hoe verwijder je vlekken?Hoe verwijder je vlekken?Vlekken kunnen ontstaan door eten, drinken, spelen en werken. Vooral kinderen weten goed vlekken te maken in kleding. Gr…
Klei voor gezicht, lichaam en haarVanuit Arabische landen komen veel oeroude schoonheidstraditie, denk bijvoorbeeld aan henna, argaanolie, muntthee en Koh…

Umami: de vijfde smaakmijn kijk opUmami: de vijfde smaakIk las laatst met fascinatie een artikel in het Nederlands Tandartsenblad over klachten over smaak. Natuurlijk gaat dat…
Daisy (43 artikelen)
Gepubliceerd: 21-01-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.