De Singapore Sling: cocktail met gin en kernsenbrandy

De Singapore Sling: cocktail met gin en kernsenbrandyZoete herinneringen aan die vakantie in Singapore? Of gewoon een spectaculaire nieuwe cocktail proberen? Misschien is de Singapore Sling wel iets voor je. De cocktail werd al in de jaren 10 van de vorige eeuw bereid in het Raffles Hotel in Singapore. De cocktail bevat gin, kersenbrandy, cointreau, DOM Bénédictine, grenadine, ananassap, citroensap en een klein scheutje Angostura. Hoe sterk je de cocktail maakt is afhankelijk van hoeveel club soda je toevoegt.

De Singapore Sling cocktail

De Singapore Sling is een cocktail die is uitgevonden door Ngiam Tong Boon voor het Raffles Hotel in Singapore, ergens tussen 1910 en 1915. De recepten die gepubliceerd zijn in artikelen over het Raffles Hotel voor 1970 verschillen nog al van de recepten zoals we ze nu vaak teruglezen. Er waren ook verschillende Singapore Sling-recepten in omloop. Terwijl het recept dat in de stad Singapore gebruikt werd vaak veranderde, is de cocktail in het oorspronkelijke Raffles Hotel altijd hetzelfde gebleven. In het originele recept stonden genoemd gin, kersen brandy en Benedictine (meestal in gelijke delen). Het drankje werd geschud en in een glas geschonken, en dan naar eigen smaak aangevuld met club soda.

Het huidige recept van het Raffles Hotel is een enigszins gemodificeerde versie van het origineel, waarschijnlijk aangepast door Ngiam Tong Boon's neef. De Singapore Sling wordt geschonken op alle vluchten van Singapore Airlines, en het is zelfs voor iedereen in alle klassen gratis! Het drankje is een soort van nationale trots. Een van tevoren gemixte Singapore Sling in het Raffles Hotel in Singapore kost zo'n 13 a 14 dollar, natuurlijk afhankelijk van de dollarkoers.

Ingrediënten

Als je zelf een Singapore Sling wilt bereiden dan heb je daarbij de volgende ingrediënten nodig:
  • 8 delen gin
  • 4 delen Heering Cherry likeur (kersen brandy)
  • 1 deel Cointreau
  • 1 deel DOM Bénédictine
  • 2 delen grenadine
  • 16 delen ananassap
  • 6 delen vers citroensap
  • 1 klein scheutje Angostura

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cocktail shaker en vul het aan met ijsblokjes. Goed Schudden. Schenk de inhoud in een highball glas. Werk als je het helemaal af wilt maken het glas af met een schijfje ananas en een kers.
© 2008 - 2025 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
Reacties

Warning: Undefined array key "gebruikersnaam" in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 246

Deprecated: strtolower(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 246

Fatal error: Uncaught Error: Undefined constant "datum" in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php:249 Stack trace: #0 /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/index.php(82): include() #1 {main} thrown in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/article.php on line 249