De Singapore Sling: cocktail met gin en kernsenbrandy

De Singapore Sling cocktail
De Singapore Sling is een cocktail die is uitgevonden door Ngiam Tong Boon voor het Raffles Hotel in Singapore, ergens tussen 1910 en 1915. De recepten die gepubliceerd zijn in artikelen over het Raffles Hotel voor 1970 verschillen nog al van de recepten zoals we ze nu vaak teruglezen. Er waren ook verschillende Singapore Sling-recepten in omloop. Terwijl het recept dat in de stad Singapore gebruikt werd vaak veranderde, is de cocktail in het oorspronkelijke Raffles Hotel altijd hetzelfde gebleven. In het originele recept stonden genoemd gin, kersen brandy en Benedictine (meestal in gelijke delen). Het drankje werd geschud en in een glas geschonken, en dan naar eigen smaak aangevuld met club soda.Het huidige recept van het Raffles Hotel is een enigszins gemodificeerde versie van het origineel, waarschijnlijk aangepast door Ngiam Tong Boon's neef. De Singapore Sling wordt geschonken op alle vluchten van Singapore Airlines, en het is zelfs voor iedereen in alle klassen gratis! Het drankje is een soort van nationale trots. Een van tevoren gemixte Singapore Sling in het Raffles Hotel in Singapore kost zo'n 13 a 14 dollar, natuurlijk afhankelijk van de dollarkoers.
Ingrediënten
Als je zelf een Singapore Sling wilt bereiden dan heb je daarbij de volgende ingrediënten nodig:- 8 delen gin
- 4 delen Heering Cherry likeur (kersen brandy)
- 1 deel Cointreau
- 1 deel DOM Bénédictine
- 2 delen grenadine
- 16 delen ananassap
- 6 delen vers citroensap
- 1 klein scheutje Angostura