McDonald's: Zelf de Big Mac maken

De McDonald’s bestaat al vele jaren en is nog steeds even populair. Veel dingen zijn lekker bij de McDonald’s maar de variant van die ene milkshake of hamburger saus zijn nooit in de winkel te vinden. En een gewoon broodje hamburger is toch ook weer net niet het zelfde. Daarom maak je ze ook gewoon zelf!

Big Mac

Wel is bij de McDonald’s gegeten en bij jezelf gedacht ‘Hoe zoude ze die saus nou maken?’ of ‘Kon ik thuis ook maar zo’n Big Mac maken?’ Nou dat kan ook nog eens en is helemaal niet moeilijk, iedereen die een mes,vork en pan kan gebruiken kan het maken. Dus laten we maar snel naar het recept gaan om voor 1 persoon een Big Mac te maken.

De Big Mac-saus

Ingrediënten

 • 1/2 kopje mayo
 • 2 eetlepels Franse salade dressing
 • 1/2 eetlepel Atjar Tjampoer
 • 2 theelepels zoete augurken blokjes
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel witte azijn
 • 1 theelepel tomaten ketchup
 • 1 theelepel zeer fijn gehakte uitjes
 • puntje zout (of wat meer naar eigen smaak)

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en klop het heel goed door. Je moet blijven roeren totdat het een geheel is. Dus geen strepen meer maar een egale kleur. Als je dat hebt gedaan dek je het schaaltje af met een stuk folie en zet het in de koelkast voor ongeveer 30-45 min. Hierdoor gaan alle smaken goed in elkaar over.

De Big Mac-hamburger en het broodje

Ingrediënten

 • 1 normaal formaat zacht sesamzaad broodje
 • 1 normaal formaat zacht broodje
 • 2 Rundvlees hamburgers te grote van het broodje
 • 2 eetlepels Big Mac saus die we eerder hebben gemaakt
 • 2 theelepels gedroogde stukjes ui
 • 1 plak cheddar kaas
 • 2 schijfjes augurk
 • 1/4 kopje gesneden sla

Stap 1: Snij alle twee de broodjes door de midden en gooi de bovenkant van het normale zachte broodje weg. Je hebt nu 3 halve broodjes over. De onderkant van het normale zachte broodje en de boven en onderkant van het sesam broodje. Rooster deze alle 3 heel even in een tosti ijzer of broodrooster voor een knapperig korstje.

Stap 2: Bak de rundvlees hamburgers van 'rauw' tot 'goed doorbakken' dit hangt van je eigen smaak af en wat je wil.

Stap 3: Pak nu de drie halve broodjes erbij die je geroosterd hebt. Doe ongeveer een eetlepel van de Big Mac saus die we eerder hebben gemaakt op het onderste deel van het sesam broodje en het gewone zachte broodje.

Stap 4: Nu leg je op de 2 halve broodjes met saus elk een beetje sla. Op het onderste deel van het sesam broodje komt op de sla de plak kaas en op het gewone broodje op de sla de 2 plakken augurk.

Stap 5: Leg nu op de kaas en de augurken elk een hamburger. Pak nu voorzichtig het normale zachte broodje met alles erop en leg dezen boven op het onderste deel van het sesam broodje.

Stap 6: Leg de bovenkant van het sesam broodje er boven op. Nu ben je klaar om aan te smullen van je eigen Big Mac!

Veel succes met koken.
© 2011 - 2020 Jayc, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zelf de Bic Mac van Mcdonald's makenEen van de meest favoriete hamburgers van McDonald's is toch wel de Bic Mac. Het recept van McDonald's is natuurlijk geh…
McDonald's CorporationMcDonald's CorporationHet concern McDonald's is de grootste fastfoodketen van de wereld. Oorspronkelijk komt dit bedrijf uit Amerika.
Van hamburger tot indexVan hamburger tot indexEen hamburger is niet zomaar een hamburger. Naast alle beweringen over gezond of niet gezond, zijn er toch veel mensen d…
Hamburger, gebraden stuk vleesHamburger, gebraden stuk vleesEen hamburger is een gebraden stuk geplet rundvlees dat meestal wordt gegeten tussen de twee helften van een broodje. Me…

Warme dranken met kaneelWarme dranken met kaneelKaneel staat bekend als een krachtige antioxidant. Bovendien zou het suiker in het bloed verlagen waardoor het vaak word…
Sambals uit de Gordel van SmaragdAls u van heet eten houdt dan kunnen deze sambals uw gerecht misschien nog even dat tikkeltje pit geven waar u naar zoek…

Reageer op het artikel "McDonald's: Zelf de Big Mac maken"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Niek, 23-11-2011 16:36 #1
De broodjes moet je niet in een broodrooster doen, daar worden ze erg droog van, beter is om ze licht vochtig te maken en dan in een koekepan te doen met de snijkant naar onder en dan een deksel op de pan en op het laagste pitje tot de kant die in de pan ligt bruin is

Infoteur: Jayc
Gepubliceerd: 20-09-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 1
Schrijf mee!