Zelf de Bic Mac van Mcdonald's maken

Een van de meest favoriete hamburgers van McDonald's is toch wel de Bic Mac. Het recept van McDonald's is natuurlijk geheim, maar met dit recept kun je zelf thuis een Bic Mac maken die heel dicht bij de "echte" ligt.

De Big Mac

Een Bic Mac is een 3-dubbele hamburger, met smelkaas, verse sla, uitjes, augurk, en een speciale Bic Mac saus. Dit alles op een 3-delig sesambroodje. Voor een Bic Mac bij McDonald's betaal je 3,50 euro. Het kan zijn dat er geen McDonald's bij jou in de buurt zit, of dat je niet in de gelegenheid bent om er naar toe te kunnen. Dan is het heel goed mogelijk deze heerlijke hamburger zelf thuis te maken, en bovendien is het leuk om te doen.

De rundvleesburger

De rundvleesburger kan je zelf maken van rundergehakt, alleen is de structuur van gehakt minder fijn, dan die van de burgers van McDonald's. Een heel goed alternatief zijn de cheeseburgers van Albert Heijn. Deze zitten per 2 voorverpakt, op een broodje, met smeltkaas. Deze smaken praktisch hetzelfde als de burgers van McDonald's, en hebben ook de ietwat "zoetige"smaak. Deze cheeseburgers kunnen zo in de magnetron, en zijn dan ook erg lekker. Van 2 van deze cheesburgers kun je 1 Big Mac maken. De prijs voor deze cheesburgers is 1,20 euro per 2.

De sesambroodjes

Bij de supermarkt kun je kant en klare hamburgerbroodjes kopen, maar deze zijn niet "hoog" genoeg om er 3 lagen van te kunnen maken. De onderkant van de hamburger wordt dan zo dun dat deze niet voldoende ondersteuning voor de hamburger geeft. Als je van de 2 cheeseburgers één bovenkant gebruikt, en twee onderkanten, heb je een ideaal broodje voor je Bic Mac.

Hoe je de Bic Mac saus maakt

Je hebt nodig:
  • een halve ui, 3 augurken, 2 eetlepels mayonaise, 1/2 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel picallily,1/5 theelepel suiker, een paar druppels azijn, een snufje zout

Snipper de halve ui, en de 3 augurken heel fijn. Roer alle ingrediënten door elkaar, en proef geregeld. Is de saus te zoet, dan een paar druppels azijn toevoegen. Als de saus te zuur is, voeg dan wat suiker toe. De suiker heeft even tijd nodig om op te lossen, dus net zo lang blijven roeren tot er geen suikerkorrels meer te zien zijn.

Verdere benodigdheden

  • een krop ijsbergsla, een ui, een augurk
Snij de ijsbergsla in reepjes, snipper de ui en snij de augurk in dunne plakjes.

Het opbouwen van de Bic Mac

Neem de onderkant van het broodje en bedek deze met een laagje saus, reepjes ijsbergsla, en wat gesnipperde ui. Leg hierop een burger, met het plakje smeltkaas. Bedek ook deze met saus, sla en ui. Leg hierop de onderkant van het broodje van de andere cheeseburger. Ook deze bedek je weer met saus, sla en ui. Hier gaat de 2e burger op, en op deze burger leg je 3 dunne plakjes augurk. Dan doe je de bovenkant van het broodje, met de sesamzaadjes erop.

Nu kan de Bic Mac in de magnetron. Je kunt de tijd aanhouden die op de verpakking van de cheeseburgers staat aangegeven, en die verlengen met ongeveer 1 minuut. En dan...Smullen maar!
© 2014 - 2024 Tonny548, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf kaneelijs maken, receptZelf kaneelijs maken, receptIn dit artikel vind je het recept om zelf kaneelijs te maken. Je hebt er geen speciale ijsmachine voor nodig! Het vergt…
De lekkerste cheesecake, een Engelse lekkernijEen zeer populair recept in de Engelse keuken is toch wel de cheesecake. Een cake die erg makkelijk en snel te maken is.…
Snelle, maar heerlijke pastasausSnelle, maar heerlijke pastasausU heeft trek in pasta, maar geen zin om uren in de keuken te staan voor een heerlijke saus en geen trek in een simpele k…
Oosterse bonensoep met visballenOosterse bonensoep met visballenBonensoep is snel klaar en kan eenvoudig worden omgetoverd in een maaltijdsoep. Voor een vleugje oosters maakt dit recep…

Zelf overheerlijke moorkoppen bakkenEen moorkop is een soes, die gevuld is met slagroom, en waarvan de bovenkant bedekt is met chocolade. Op de cholade prij…
Tonny548 (65 artikelen)
Gepubliceerd: 02-02-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.