InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pastarecepten: Macaroni

Pastarecepten: Macaroni

Lekkere recepten met macaroni. Dit deegwaar staat ook wel bekend als de kromme elleboogjes. U leest hier de recepten van onder andere macaroni met courgettesaus, of een saus met 4 kaassoorten, het geliefde quattro formaggi. Ook heel gemakkelijk kunt u macaroni met knoflook en olie maken. U vindt ook het recept van macaroni met saffraan en steurgarnalen.

Macaronirecepten


Maccheroni agli zucchini alla panna – Macaroni met romige courgettensaus

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr macaroni
  • 4 courgettes
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 3 eetlepels boter
  • 3 dl verse room
  • peper en zout

Smelt de helft van de boter in een pan en voeg er de gehakte ui en de in dunne plakjes gesneden courgettes bij. Breng op smaak met geperste knoflook en peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat doorstoven tot de groenten heel mals zijn. Meng er dan de room door en laat indikken. Schep de macaroni in een warme schaal, meng er de rest van de boter door en giet de courgettesaus erover. Meng en serveer eventueel met een schaaltje parmezaankaas.

Maccheroni ai quattro formaggi – Macaroni met 4 kaassoorten

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr macaroni
  • 50 gr gorgonzola
  • 50 gr bel paese
  • 50 gr parmezaan
  • 50 gr pecorino
  • 200 gr gerookte ham
  • 50 gr boter
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1.8 l verse room
  • 1 scheutje cognac
  • 1 toefje peterselie
  • peper en zout

Fruit de in blokjes gesneden ham in de boter. Blus met wijn en roer er de geraspte kazen doorheen samen met de verse room. Roer tot een gladde smeuïge saus en breng op smaak met cognac, zout en peper. Schep de beetgaar gekookte deegwaren in een schotel en overgiet met de kaassaus. Strooi de peterselie erover.

Maccheroni al zaffarano e gamberi – Macaroni met saffraan en steurgarnaal

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gr macaroni
  • 16 grote steurgarnalen (50 gr per stuk)
  • 1 snuifje kummelpoeder
  • 50 gr boter
  • 200 gr courgettes
  • ½ knoflookteentje
  • 2 dl verse room
  • 1 dl visfond
  • 1 koffielepel kreeftenboter
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • 1 snuifje cayennepeper
  • paar saffraanzaadjes
  • vers gemalen peper en zout

Pocheer de steurgarnalen tien minuten in kokend water met kummelpoeder. Pel de garnalen en snijd het vlees in blokjes. Fruit de in dunne plakjes gesneden courgettes in de hete boter en kruid met peper, zout en geperste knoflook. Zet de deksel erop en laat 5 minuten stoven. Kook de verse room op met kreeftenboter en visfond en meng er de gerapste parmezaan door. Kruid met zout en cayennepeper en laat wat indikken. Voeg er de steurgarnalen bij en laat kort doorstoven. Kook de deegwaren beetgaar in water met saffraan en laat het uitlekken. Meng in een warme schaal met de courgettes en giet de saus erover.

Maccheroni all’aglio e olie – Macaroni met knoflook en olie

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr macaroni
  • 1 dl groene olijfolie
  • 5 knoflookpepertjes
  • zwarte peper en zout

Kook de deegwaren beetgaar in kokend gezouten water met een scheut olie. Verhit de olie in een pannetje, laat het echter niet koken of bruisen. Voeg er de middendoor gesneden knoflookteentjes bij en laat kort stoven. Giet de macaroni af en giet er de olie met knoflook over. Strooi er zwarte peper over.

Maccheroni alla Calabrese – Macaroni op de wijze van Calabrië

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr macaroni
  • 500 gr sardientjes
  • 5 eetlepels groene olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel gele rozijnen
  • 1 eetlepel gehalte peterselie
  • 1 eetlepel vers wit broodkruim
  • peper en zout

Kook de verse sardientjes half gaar in een bodem kokend water en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie en fruit daarin de gehakte knoflook. Voeg de sardientjes erbij met de gewelde rozijnen, peterselie en broodkruim. Laat op matig vuur doorstoven tot de visjes helemaal gaar zijn. Kruid met peper en zout en houd warm. Kook de macaroni en giet het af. Schep het in een schotel en verdeel de warme saus erover en meng.

Maccheroni alla pancetta affumicata – Macaroni met rookspek

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gr macaroni
  • 150 gr magere rookspek
  • 2 uien
  • 100 gr boter
  • ½ l bechamelsaus
  • 1 toefje gehakte peterselie
  • 100 gr geraspte kaas

Fruit de uien glazig in de helft van de boter en roer er het in blokjes gesneden spek door. Laat uitdruipen op keukenpapier en meng met de warme bechamelsaus en roer er de peterselie door. Beboter een vuurvaste schotel en schep daarin de beetgaar gekookte deegwaren. Overgiet met de saus, strooi de geraspte kaas erover en gratineer kort in de oven of onder de gril.

Maccheroni frutti di mare – Macaroni met zeevruchten in papillot

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gr macaroni
  • ½ kg mosselen
  • ½ kg venusschelpjes of kokkels
  • 100 gr inktvis
  • 150 gr gepelde grote garnalen of scampi
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 glas droge witte wijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode Spaans peper
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • peper en zout

Kook de schoongemaakte schelpdieren in een bodempje water tot ze opengaan. Fruit de gesnipperde knoflook en het pepertje, zonder zaadjes, aan in de olie. Begint de knoflook te kleuren, voeg de inktvis en de garnalen toe. Na 5 minuten komen de mosselen, venusschelpen en tomaten erbij. Giet de wijn erover en kruid met zout. Laat 10 minuten stoven. Kook de deegwaren halfgaar, laat het uitlekken en schep de hete saus met de peterselie erdoor. Bedek de bakplaat van de oven met dubbele aluminiumfolie en schep de macaroni met de zeevruchtensaus in het midden. Vouw de papillot dicht en laat 8 minuten in een op 220˚C voorverwarmde oven bakken.

Eet smakelijk!
© 2007 - 2017 Jootje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pasta recepten: Bucatini – ElleboogpastaPasta recepten: Bucatini – ElleboogpastaBucatine, ook wel bekend als de elleboogpasta. U vindt hier diverse recepten met deze pastasoort, zoals elleboogpasta me…
Lekkere combinaties voor in de macaroniLekkere combinaties voor in de macaroniMacaroni is een gerecht wat makkelijk te bereiden is en waarin heel veel restjes en overschotjes uit je koelkast en voor…
Recepten met garnalenRecepten met garnalenDe een vindt ze smerig en de ander smult er enorm van: garnalen. Enkele recepten waar de garnaal nadrukkelijk in verwerk…
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Lekker aangeklede pasta receptenLekker aangeklede pasta receptenVeel mensen houden van pasta, maar het kan zwaar eten zijn. Dit heeft met de koolhydraten te maken die het “zwaar” maken…

Reageer op het artikel "Pastarecepten: Macaroni"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jootje
Gepubliceerd: 31-08-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!