InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pastarecepten: Tagliatelle

Pastarecepten: Tagliatelle

Pastarecepten: Tagliatelle Tagliatelle, een pasta die op spaghetti lijkt. In dit artikel vindt u diverse recepten voor tagliatelle, zoals tagliatelle met truffel of tagliatelle met tonijn.

Tagliatellerecepten


Soufflé di tagliatelle – Soufflé van lintspaghetti

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 80 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 3 dl melk
  • 3 eierdooiers
  • 60 gr parmezaan
  • 250 gr rauwe ham
  • 6 eiwitten
  • zout, versgemalen zwarte peper en muskaatnoot

Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water en laat uitlekken. Maak een blonde roux met de gesmolten boter en de bloem en giet de melk erbij. Roer tot een gladde saus en meng met de kaas, de losgeklopte eierdooiers en de fijngesnipperde ham. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng de saus door de deegwaren. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de deegwaren. Schep alles over in een beboterde soufflévorm en bak 25 minuten in een op 180˚C voorverwarmde oven.
Open de ovendeur niet tijdens het bakken, zo zakt de soufflé in elkaar!

Tagliatelle al salmone affumicato – Lintspaghetti met gerookte zalm

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 150 gr gerookte zalm
  • 30 gr boter
  • 1 sjalot
  • 2 dl verse room
  • vers gemalen zwarte peper

Fruit de gesnipperde sjalot glazig in de boter en voeg er de helft van de grofgehakte zalm en de room bij. Laat op een laag pitje doorwarmen en pureer met de staafmixer. Snij de rest van de zalm in fijne reepjes. Kook de tagliatelle beetgaar, laat het uitlekken en meng ze in een beboterde schaal met de zalmsaus en de zalmreepjes. Kruid met zwarte peper.

Tagliatelle al tartufo – Lintspaghetti met truffel

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 1 kleine truffel
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • ½ glas droge witte wijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

Kook de tagliatelle beetgaar en laat ze uitlekken. Meng de kaas door 80 gram van de gesmolten boter en laat smelten. Giet de wijn erbij en kruid met peper en zout. Schep de pasta in een warme serveerschaal en overgiet met de resterende gesmolten boter en de kaassaus. Schaaf er met een speciaal truffelschaafje een dun laagje truffel over.

Tagliatelle primaverili – Lintspaghetti met tonijn

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 400 gr lintspaghetti
  • 250 gr tonijn uit blik
  • 1 krop sla
  • 300 gr vleestomaten
  • 4 eetlepels groene olijfolie
  • 1 Spaanse peper
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 toefje gehakte peterselie
  • zout en peper

Snij de gewassen slablaadjes in reepjes. Fruit het gehakte pepertje, zonder zaadjes, in de olie samen met de knoflook. Neem uit de pan en doe de sla erin. Meng er de gepelde, ontpitte en geplette tomaten bij en kruid met peper en zout. Laat op een laag pitje indikken. Roer er dan de uitgelekte en verkruimelde tonijn door. Kook de tagliatelle beetgaar en meng ze in een warme schaal met de tonijnsaus. Bestrooi met peterselie.

Tagliatelle ai pomodori e basilico – Lintspaghetti met tomaten en basilicum

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 2 eetlepels groene olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • zout en versgemalen peper

Prak de tomaten fijn en voeg ze met hun sap bij de hete olijfolie. Laat ongeveer 5 minuten op hoog vuur inkoken en kruid met peper, zout en vers gehakte basilicumblaadjes. Meng de saus door de beetgaar gekookte tagliatelle en serveer de geraspte kaas apart.

Tagliatelle alla Bolognese – Lintspaghetti op de wijze van Bologna

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 1 l Bolognese saus
  • 150 gr geraspte parmezaan

Kook de tagliatelle gaar in kokend gezouten water met een scheutje olijfolie. Laat het uitlekken en schep over in een ingeboterde schaal. Meng met de zachtjes opgewarmde Bolognese saus en geef de parmezaan kaas apart.

Tagliatelle al mascarpone e spinaci – Lintspaghetti met roomkaas en spinazie

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 500 gr lintspaghetti
  • 300 gr verse bladspinazie
  • 25 gr roomboter
  • 1 knoflookteentje
  • 150 gr mascarpone
  • 1 ½ dl verse room
  • zout en versgemalen peper

Fruit de gehakte knoflook in de boter en voeg er de gewassen en gehalte spinazie bij. Laat de groente smelten in de boter. Meng in een andere pan de room met de mascarpone, laat doorwarmen en kruid met peper en zout. Meng de roomsaus en spinazie door de uitgelekte, beetgaar gekookte tagliatelle en serveer.

Tagliatelle alla marinara– Lintspaghetti van de zeeman

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 400 gr lintspaghetti
  • 200 gr gepelde garnalen
  • 200 gr inktvisringen
  • 100 gr magere gerookte ham
  • 1 dl groene olijfolie
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • ¼ knolselderij
  • ½ l tomatensaus
  • 1 glas rode wijn
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 toefje basilicum
  • 1 Spaanse peper
  • zout en peper

Fruit de in blokjes gesneden ham in de olijfolie en voeg er de klein gesneden groenten bij. Giet de tomatensaus en de rode wijn erover en roer de gehakte knoflook en de inktvisringen erbij. Laat onder de deksel 30 minuten sudderen en breng op smaak met basilicum, zout en peper. Meng met de garnalen en voeg wat kruiden naar smaak toe. Roer de saus door de beetgaar gekookte tagliatelle.

Tagliatelle ai piselli– Lintspaghetti met doperwten

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 400 gr lintspaghetti
  • 100 gr diepgevroren doperwten
  • 4 vleestomaten
  • 100 gr Parijse champignons
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gr boter
  • 100 gr rauwe ham
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 50 gr parmezaan
  • zout en versgemalen peper

Kook de tagliatelle beetgaar in kokend gezouten water met olijfolie en laat uitlekken. Kook intussen de doperwten. Pel, ontpit en plet de tomaten. Fruit in de boter de in plakjes gesneden champignons met de gehakte knoflook. Roer er de doperwten, reepjes ham en tomaten bij en laat nog eens ongeveer 3 minuten doorstoven. Kruid met peper en zout. Schep de tagliatelle in een warme schaal en meng ze met de saus en de yoghurt. Serveer meteen en geef de parmezaan apart in een schaaltje.
© 2007 - 2017 Jootje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Recepten met TagliatelleRecepten met TagliatelleWilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italië. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met…
Pasta met tonijnWij Nederlanders hebben een ding gemeen, we hebben het altijd druk en daardoor weinig tijd om te koken. Om ervoor te zor…
Vegetarische pastaU bent vegetariër en u bent toe aan wat variatie op uw bord. Wat dacht u van een heerlijke pastamaaltijd? Pasta is makke…
Tomaat gezond en lekkerTomaat gezond en lekkerWikipedia zegt het volgende over de tomaat: "De tomaat is een populaire vrucht, afkomstig van de tomatenplant (Solanum l…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Pastarecepten: Tagliatelle"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jootje
Laatste update: 08-11-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!