Pastarecepten: Pappardelle Brede lintspaghetti
Pappardelle, beter bekend als brede lintspaghetti. In dit artikel vindt u heerlijke recepten voor deze pastasoort. Bijvoorbeeld pappardelle met paddenstoelensaus of met krab.
De pastarecepten
Pappardelle al sugo di funghi Brede lintspaghetti met paddenstoelensaus
Voor 4 personen
Benodigdheden
- 300 gr brede lintspaghetti
- 250 gr gedroogd eekhoorntjesbrood of andere paddenstoelen
- 3 eetlepels groene olijfolie
- 1 sjalot
- 1 knoflookteentje
- 4 vleestomaten
- 75 gr boter
- 50 gr parmezaan
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- zout en versgemalen peper
Week de gewassen paddenstoelen 20 minuten in water. Laat ze uitlekken, snij ze klein en zet ze weg. Pel, ontpit en snij de vleestomaten klein. Verhit de olie en fruit daarin de gehakte sjalot en knoflook. Voeg de tomaten toe, meng en roer er dan de paddenstoelen door. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten sudderen tot een mooi gebonden saus. Kook de deegwaren in kokend gezouten water beetgaar en meng met de gesmolten boter en de paddenstoelensaus. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.
Pappardelle del cacciatore Brede lintspaghetti op jagerswijze
Voor 4 personen
Benodigdheden
- 400 gr brede lintspaghetti
- 50 gr gedroogde paddenstoelen
- 40 gr gerookt buikspek
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 2 ansjovisfilets
- 1 selderstengel
- 2 salieblaadjes
- 1 takje peterselie
- 50 gr boter
- 2 eetlepels groene olijfolie
- 3 gekneusde jeneverbessen
- 1 Spaans pepertje
- ½ laurierblad
- 6 kippenlevertjes
- 1 kipfilet
- ½ glas rode wijn
- 1eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel vleesjus
- 3 eetlepels parmezaan
- 3 eetlepels pecorino
- zout en versgemalen peper
Week de paddenstoelen in heet water. Hak het buikspek met de ui, knoflook, ansjovis, selder, salie, peterselie en geweekte paddenstoelen. Bewaar het gezeefde weekwater van de paddenstoelen. Fruit het mengsel kort in wat boter met olijfolie en roer er de jeneverbessen, laurier en het gehakte pepertje, zonder zaadjes, door. Laat 15 minuten stoven en meng er de klein gesneden kipfilet en levertjes door. Laat op hoog vuur kleuren en kruid met peper en zout. Overgiet met rode wijn en laat indampen. Roer de tomatenpuree los met vleesjus en weekwater van de paddenstoelen en meng dit door de saus. Kook de brede lintspaghetti beetgaar en meng met de hete saus en de rest van de boter. Bestrooi met parmezaan en pecorino.
Pappardelle al granchio Brede lintspaghetti met krab
Voor 4 personen
Benodigdheden
- 300 gr brede lintspaghetti
- 200 gr boter
- 400 gr krab (vers of blik)
- 3 eetlepels cognac
- 1 ½ dl verse room
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- zout en cayennepeper
Smelt de helft van de boter en roer de krab erdoor, overgiet met de cognac en laat op hoog vuur indampen. Meng met de room en kruid met zout en cayennepeper. Laat nog een tweetal minuten indikken en houd warm. Kook de deegwaren gaar in kokend gezouten water en giet ze af. Schep ze in een warme serveerschaal en roer de rest van de boter erdoor met de krabsaus. Bestrooi met peterselie.
Eet smakelijk!