InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pastarecepten: Pappardelle – Brede lintspaghetti

Pastarecepten: Pappardelle – Brede lintspaghetti

Pappardelle, beter bekend als brede lintspaghetti. In dit artikel vindt u heerlijke recepten voor deze pastasoort. Bijvoorbeeld pappardelle met paddenstoelensaus of met krab.

De pastarecepten


Pappardelle al sugo di funghi – Brede lintspaghetti met paddenstoelensaus

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 300 gr brede lintspaghetti
  • 250 gr gedroogd eekhoorntjesbrood of andere paddenstoelen
  • 3 eetlepels groene olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • 4 vleestomaten
  • 75 gr boter
  • 50 gr parmezaan
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • zout en versgemalen peper

Week de gewassen paddenstoelen 20 minuten in water. Laat ze uitlekken, snij ze klein en zet ze weg. Pel, ontpit en snij de vleestomaten klein. Verhit de olie en fruit daarin de gehakte sjalot en knoflook. Voeg de tomaten toe, meng en roer er dan de paddenstoelen door. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten sudderen tot een mooi gebonden saus. Kook de deegwaren in kokend gezouten water beetgaar en meng met de gesmolten boter en de paddenstoelensaus. Bestrooi met parmezaan en peterselie en serveer.

Pappardelle del cacciatore – Brede lintspaghetti op jagerswijze

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 400 gr brede lintspaghetti
  • 50 gr gedroogde paddenstoelen
  • 40 gr gerookt buikspek
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 selderstengel
  • 2 salieblaadjes
  • 1 takje peterselie
  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels groene olijfolie
  • 3 gekneusde jeneverbessen
  • 1 Spaans pepertje
  • ½ laurierblad
  • 6 kippenlevertjes
  • 1 kipfilet
  • ½ glas rode wijn
  • 1eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vleesjus
  • 3 eetlepels parmezaan
  • 3 eetlepels pecorino
  • zout en versgemalen peper

Week de paddenstoelen in heet water. Hak het buikspek met de ui, knoflook, ansjovis, selder, salie, peterselie en geweekte paddenstoelen. Bewaar het gezeefde weekwater van de paddenstoelen. Fruit het mengsel kort in wat boter met olijfolie en roer er de jeneverbessen, laurier en het gehakte pepertje, zonder zaadjes, door. Laat 15 minuten stoven en meng er de klein gesneden kipfilet en levertjes door. Laat op hoog vuur kleuren en kruid met peper en zout. Overgiet met rode wijn en laat indampen. Roer de tomatenpuree los met vleesjus en weekwater van de paddenstoelen en meng dit door de saus. Kook de brede lintspaghetti beetgaar en meng met de hete saus en de rest van de boter. Bestrooi met parmezaan en pecorino.

Pappardelle al granchio – Brede lintspaghetti met krab

Voor 4 personen

Benodigdheden

  • 300 gr brede lintspaghetti
  • 200 gr boter
  • 400 gr krab (vers of blik)
  • 3 eetlepels cognac
  • 1 ½ dl verse room
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en cayennepeper

Smelt de helft van de boter en roer de krab erdoor, overgiet met de cognac en laat op hoog vuur indampen. Meng met de room en kruid met zout en cayennepeper. Laat nog een tweetal minuten indikken en houd warm. Kook de deegwaren gaar in kokend gezouten water en giet ze af. Schep ze in een warme serveerschaal en roer de rest van de boter erdoor met de krabsaus. Bestrooi met peterselie.

Eet smakelijk!
© 2007 - 2017 Jootje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pastarecepten: TagliatellePastarecepten: TagliatelleTagliatelle, een pasta die op spaghetti lijkt. In dit artikel vindt u diverse recepten voor tagliatelle, zoals tagliatel…
Pasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten zijn vrij simpel om te koken. De pasta moet alleen in kokend water worden geplaatst en kan worden bereid…
Pasta-soorten, gedroogde en verse pastaEr bestaan naar het schijnt meer dan 700 verschillende pastasoorten. Veel pastasoorten hebben meerdere namen, en worden…
Lekker aangeklede pasta receptenLekker aangeklede pasta receptenVeel mensen houden van pasta, maar het kan zwaar eten zijn. Dit heeft met de koolhydraten te maken die het “zwaar” maken…
Pasta recepten: Bucatini – ElleboogpastaPasta recepten: Bucatini – ElleboogpastaBucatine, ook wel bekend als de elleboogpasta. U vindt hier diverse recepten met deze pastasoort, zoals elleboogpasta me…

Reageer op het artikel "Pastarecepten: Pappardelle – Brede lintspaghetti"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Delava Jeff, 24-02-2008 16:59 #1
Net ontdekt op het web! Wat een heerlijkheid dat hier te ontdekken valt!

Infoteur: Jootje
Laatste update: 06-11-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 1
Schrijf mee!