Nasi met kip en satésaus, recept
Nasi kan op veel verschillende manieren worden klaargemaakt. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Indonesië. In Nederland wordt nasi veel gegeten en klaargemaakt. Voor het gemak kun je het tegenwoordig ook in de supermarkt of bij de slager kopen. Hieronder het recept van nasi zoals ik het klaarmaak. Snel klaar en lekker.
Recept nasi met kip en satésaus (4 personen)
Ingrediënten nasi
- (Zilvervlies) rijst, 1 pak
- 300g spitskool
- 300g prei
- 200g taugé
- 400g kipfilet in blokjes
- olie of braadboter
Bereiding nasi
Breng een pan water aan de kook en bereid de rijst volgens de kooktijd op het pak. Meestal is dit 8 minuten. Braad in blokjes gesneden kipfilet aan, totdat het gaar en wat bruin is geworden. Schep de kipblokjes even uit de pan en bewaar ze in een pannetje of schaaltje. Verhit daarna in de grote braadpan olie of braadboter en schep daarin de groenten gedurende enige minuten op een vrij heet vuur om en om. De groenten worden gaar en blijven wat knapperig. Schep de rijst door de groenten heen, en de nasi is klaar.
Satésaus zelf maken
Ingrediënten satésaus
- 4 lepels pindakaas
- 1 deciliter melk of water
- knoflook naar smaak
- ketjap naar smaak
- sambal naar smaak
Bereiding satésaus
Doe de pindakaas met wat van het melk/ water in een pannetje en verhit het langzaam. Roer het continu door, totdat de saus één geheel begint te worden. Voeg de rest van het melk/ water toe tot het een mooie gladde saus is. Breng de saus op smaak met sambal, knoflook en ketjap. Doe de kipblokjes door de saus, en klaar is het.
Bijgerechten nasi
Bij de nasi kun je allerlei etenswaren serveren, als;
Eet smakelijk!