InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Koffierecepten met chocolade

Koffierecepten met chocolade

Koffierecepten met chocolade Nederlanders drinken de gehele dag koffie. We beginnen direct al bij het ontbijt met een sterke kop koffie. Om zo goed wakker te worden. We genieten na het diner graag van een espresso en overdag kiezen we het liefst nog voor een heerlijke macchiato of café latte. We drinken zelfs zoveel koffie dat het na leidingwater de meest gedronken drank van ons land is. Koffie laat zich ook prima variëren. Zo zijn er tal van koffierecepten met chocolade.

Kardemon koffie met chocolade en slagroom.

Winterse koffie met een pittige smaak.

Ingrediënten

  • 4 kardemompeulen
  • 40 g snelfiltermaling
  • 150 g extra pure chocolade
  • 6 reepjes sinaasappelschil
  • 250ml ongezoete slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 800 ml water

bereidingswijze:

Neem de 40g snelfiltermaling en meng de kardemompeulen door de koffie. Zet hiervan met het water sterke en geurige koffie. Verdeel vervolgens de gehakte chocolade en sinaasappelschilletjes over de glazen. Klop de slagroom met de poedersuiker tot een geheel. Schenk de hete koffie al roerend in de glazen. Voeg aan de glazen een grote toef slagroom toe. Serveer de glazen met een lepeltje. De gesmolten chocolade kan met het lepeltje van de bodem van de glazen worden gelepeld.

Café au Blanc

Een heerlijke koffie met witte chocolade en een romige smaak.

Ingrediënten:
  • 100 g witte chocolade
  • 400 ml sterke koffie
  • 400 ml volle melk
  • witte chocolade bolletjes ter decoratie

Bereidingswijze:

Smelt de witte chocolade en roer deze door de sterke vers gezette koffie en schenk de koffie al roerend in de glazen. Verwarm vervolgens de volle melk, maar laat het niet koken. Schuim de warme melk op en vul de glazen ermee. Roer de drank goed door en bestrooi ter decoratie het geheel met witte chocoladebolletjes.

Café Borgia

De winterbleus onder de koffiespecialiteiten.

Ingrediënten:

  • 100 g chocolade
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels room
  • 1/2 liter sterke vers gezette koffie
  • Kaneel
  • 6 eetlepels opgeklopte slagroom

Bereidingswijze:

Breek de reep chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade. Roer de twee eetlepels honing door de room. Schenk al roerend, scheutje voor scheutje de vers gezette koffie bij de room. Klop het geheel goed romig en schenk de drank in de kopjes. Serveer de koffie met een toefje slagroom en bestrooi het ter decoratie met wat kaneel.

variatietip:

Als een caloriearme variant kan de honing vervangen worden door zoetstof.

Il Bicerin

Een warme koffiedrank met chocolade uit Turijn

Ingrediënten

160 gram extra pure chocola
5 deciliter volle melk
5 theelepels maiszetmeel (Maizena)
2 deciliter extra sterke espresso
3 theelepels suiker
4 deciliter verse slagroom

Bereidingswijze

Klop de slagroom voorzichtig op. Gebruik hiervoor volgens Italiaanse traditie geen suiker. Smelt de chocolade en breng de melk aan de kook. Voeg al roerende wat gekookte melk bij de gesmolten chocolade. Voeg wat zetmeel toe en laat de verkregen chocolademelk wat indikken. Verdeel de chocolademelk daarna over vier glazen en voeg aan ieder glas 0,5 deciliter sterke espresso toe. Naar wens kan er ook een beetje suiker toegevoegd worden. Verdeel de opgeklopte slagroom over de vier glazen met chocolade-koffiedrank.
© 2011 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vier lekkere koffiereceptenVier lekkere koffiereceptenWe kunnen geen restaurant of lunchroom meer binnenlopen zonder bijzondere koffiesmaken op de kaart te zien staan. Je kun…
Heerlijke chocolade drankjes en cocktails met chocoladeHeerlijke chocolade drankjes en cocktails met chocoladeHeerlijke chocoladedrankjes of cocktails met chocolade, wie lust dat niet? Een lekkere beker warme chocolademelk gaat al…
KoffiereceptenKoffiereceptenHeerlijk een kopje koffie. Maar wat is er lekkerder dan eens een ander kopje koffie? U vindt hier verschillende recepten…
Koffiedesserts met xylitolKoffiedesserts met xylitolEr zijn maar weinig mensen die geen zwak hebben voor een heerlijk koffiedessert. Het goede nieuws is dat ze gemakkelijk…
Chocolade, een afrodisiacum?Chocolade, een afrodisiacum?Chocolade heeft al eeuwen de legendarische reputatie een krachtig afrodisiacum te zijn. Maar wat is daar nu allemaal van…
Bronnen en referenties
  • https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R538928/chocokoffie

Reageer op het artikel "Koffierecepten met chocolade"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 08-02-2018
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!