InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Zalmpakketje met ei,eieren uit de oven,eierschalen gevuld

Zalmpakketje met ei,eieren uit de oven,eierschalen gevuld

Wie houdt er nou niet van een ei, lekker om mee te variëren, gekookt, gebakken of uit de oven, met zalm, beenham of garnalen, alles is mogelijk.

Eierschalen gevuld

Brunch/ borrel gerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 4 eieren, hard gekookt
  • 1 eetlepel slagroom
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 50 gram beenham (vleeswaren), in stukjes
  • Peper
  • Zout
  • Peterselie, fijn gehakt

Bereiding: Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de eieren, met de slagroom en peper en zout naar smaak, al roerend op een hoog vuur, tot het ei half zacht is. Bewaar de gehalveerde eierschalen, spoel ze goed schoon met water en laat ze drogen op keukenpapier. Doe als het roerei half zacht is de beenham erbij en laat het even mee warmen. Schep vervolgens het roerei met beenham terug in de eierschalen en garneer het met peterselie. Gevulde eierschalen smaken prima met toast of geroosterd brood.
Tip: vervang de beenham door garnalen of spek.

Eieren uit de oven

Brunch/voor gerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 100 gram zalm, vleeswaren in stukjes
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel bieslook, fijn gehakt
  • 1 eetlepel peterselie, fijn gehakt
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • 4 soufflébakjes (of vuurvaste schaaltjes)

Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de soufflébakjes in met wat olijfolie. Verdeel de stukjes zalm met de helft van de peterselie en bieslook over de 4 schaaltjes en schep daar boven op een halve eetlepel slagroom per bakje. Breek vervolgens een ei boven een soufflébakje en strooi daar wat peper en zout over. Verdeel vervolgens de slagroom en de peterselie en bieslook over de soufflébakjes. Schuif vervolgens de soufflébakjes in het midden van de voor verwarmde oven en laat het potje met ei in ± 15 minuten stollen. Haal vervolgens de soufflépotjes uit de oven en garneer deze met wat paprikapoeder. Deze potjes met ei smaken prima met toast of geroosterd brood.

Zalmpakketje met ei

Brunch/borrel gerecht voor 4 personen

Wat heb je nodig:

200 gram zalm, vleeswaren in plakjes
4 eieren, hard gekookt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kerrie
0,5 theelepel sambal

bereiding: Prak of wrijf de eieren fijn en meng ze in een schaal met de mayonaise en de kerrie tot een stevige puree. Neem vervolgens een plak zalm en schep hierop een deel van het eimengsel. Rol dan de plak zalm dicht en leg het op een schaal. Doe hetzelfde met de andere zalm plakken en zet het in de koelkast. Laat de gevulde zalm ± 30 minuten in de koelkast staan en garneer het voor het opdienen met het bieslook. Deze gevulde zalm plakken smaken prima met allerlei soorten brood, of toast.
Tip: vervang de plakken zalm door plakken beenham.
© 2010 - 2017 Anhi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pasen; Russisch en Hongaars brunchgerechtHet is weer bijna pasen en dan hebben of nemen we vaak geen tijd om te ontbijten. Dan is brunchen een ideale oplossing.…
Brunchen, wat houdt dat in?Brunchen, wat houdt dat in?Brunchen, een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht. Wilt u niet uw ontbijt én niet uw lunch missen, ga dan lekker…
Broodjes met abrikoos, paddestoel, brie en Club SandwichHet zonnetje schijnt, we gaan weer buiten lunchen, lekker met rijk belegde broodjes en een vers geperst glas jus d'orang…
Geniet van je paasontbijtGeniet van je paasontbijtPasen is het enige feest in Nederland waarbij het ontbijt of de brunch de belangrijkste maaltijd is. De dag wordt rustig…
Lekkere recepten voor PasenLekkere recepten voor PasenTijdens Pasen zet iedereen graag wat feestelijks op tafel. Traditionele ingrediënten voor Pasen zijn zalm en lamsvlees.…

Reageer op het artikel "Zalmpakketje met ei,eieren uit de oven,eierschalen gevuld"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Anhi
Gepubliceerd: 29-03-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!