InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Vegetarische soepen

Vegetarische soepen

Soep kennen we allemaal, ze zijn er in tal van varianten en smaken. In dit artikel zal ik mij richten op soepen die geschikt zijn voor vegetariërs. Ik zal 5 recepten laten zien:

Broccolisoep

  • 4 personen
  • 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 700 gram broccoli
  • 1,5 liter water
  • 125 ml room
  • 1 rode paprika
  • 2 groentebouillontabletten
  • pijnboompitten
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Snij de broccoli in roosjes en snij de paprika in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de paprikablokjes kort aan.
  3. Voeg de broccoliroosjes toe en giet meteen het water erbij.
  4. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en breng het geheel aan de kook.
  5. Kook de broccoli in ongeveer 15 minuten gaar.
  6. Ga met de staafmixer door de pan en maal de broccoli fijn.
  7. Giet de room door de soep en breng weer aan de kook.
  8. Nog 3 minuten op zacht vuur laten doorkoken en de soep is klaar.
  9. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en leg ze in de soepborden voordat je de soep erop schenkt.

Dit recept smaakt lekker met een salade van tomaat en feta, en een stokbrood of Turks brood. Eet smakelijk!


Mosterdsoep

  • 4 personen
  • 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pot basis voor soep
  • water
  • 7 dl room
  • draadjes saffraan
  • 100 gr grove mosterd
  • 100 gr fijne mosterd
  • 30 gr aardappelzetmeel
  • 4 eieren
  • 100 gr verse basilicum
  • zout

Bereiding:

  1. Doe de soepbasis in ee grote pan en vul aan met water tot 1,5 liter.
  2. Voeg de room toe en wat draadjes saffraan en eventueel wat zout.
  3. Leng het aardappelzetmeel aan met wat water en bind de doep totdat deze iets dunner is dan een crèmesoep.
  4. Verwarm op een lag vuur in een andere pan de eieren en de grove mosterd en fijne mosterd.
  5. Schenk vervolgens de soep beetje bij beetje door de mosterdsaus. Blijf goed roeren! De eieren mogen niet gaan koken, anders gaan ze stollen.
  6. Haal tot slot de staafmixer door de soep, zodat hij mooi schuimig wordt.
  7. Garneer de soep met verse bacilicum.

Eet smakelijk!


Kerriesoep

  • 4 personen
  • 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gr wortels
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 pot inidase kerriesaus (520 gr)
  • 1 tablet groentebouillon
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 500 ml water
  • 800 gr kapucijners
  • 50 gr feta
  • 15 gr verse koriander

Bereiding:

  1. Snij de ui in halve ringen en fruit deze in een soeppan in de olie aan.
  2. Schraap de wortels en snij ze in heel dunne reepjes. Laat ze zo'n 2 minuten mee fruiten.
  3. Roer de tomatenpuree erdoor en bak een halve minuut mee.
  4. Voeg dan de kerriesaus, het tablet groentebouillon, het sinaasappelsap en 500 ml water toe. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten goed doorkoken.
  5. Laat de kapucijners uitlekken en schep ze door de soep en verwarm de soep op een laag vuur nog zo'n 6-8 minuten.
  6. Breng de soep op smaak met peper.
  7. Serveer de soep en garneer met wat feta en fijngesneden koriander.

Eet smakelijk!


Witlofsoep

  • 4 personen
  • 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 stronken witlof
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 eetlepels vloeibare bakboter
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 dl slagroom
  • sap van 1/2 citroen
  • peper

Bereiding:

  1. Snij de prei in ringen en snipper de ui.
  2. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de prei en ui kort aan.
  3. Snij ondertussen de witlof in repen en bak met de suiker even mee.
  4. Giet 1 liter water op de groenten en verkruimel de groentetabletten boven de pan.
  5. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken totdat de groenten gaar zijn.
  6. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
  7. Roer de room en het citroensap door de soep.
  8. Breng op smaak met peper en serveer de soep.

Eet smakelijk!


Kikkererwtensoep

  • 4 personen
  • 20-25 minuten

Ingrediënten:

  • 2 preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tikka masala
  • 1 pot kikkererwten
  • 250 ml kokosroom
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snij de prei in ringen en bak ze in de olie in een soeppan even aan.
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water af en laat ze goed uitlekken. Voeg ze aan de preiringen toe.
  3. Schep de tikka masala erdoor en bak goed aan. Blijf roeren!
  4. Kook 1 liter water en verkruimel de groentebouillonblokjes erboven.
  5. Giet de bouillon op de groenten en voeg ook de kokosmelk toe.
  6. Breng aan de kook en laat een minuut of 3-5 zachtjes doorkoken.
  7. Breng op smaak met peper en zout.

Deze soep smaakt goed met Turks brood. Eet smakelijk!
© 2009 - 2019 Martinq79, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Soep in 15 minuten: pindasoep en kerriesoepTwee snel te bereiden smakelijke soepen met eenvoudige ingrediënten. Zowel de kerriesoep als de pindasoep zijn binnen 15…
Eenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereidenEenvoudig en snel een lekker 3 gangen-diner bereidenWanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt die blijven eten, is het leuk om ze iets lekkers voor te schotelen. Toch…
Voorgerecht voor uw kerstmaaltijd; Cappuccino-soepHeeft u het ook altijd zo druk om een mooie maaltijd te maken met kerst. En al die mooie gerechten zijn zo ingewikkeld t…

Reageer op het artikel "Vegetarische soepen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Martinq79
Gepubliceerd: 15-06-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!