InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > De paashaas recepten

De paashaas recepten

De Paashaas niet weg te denken bij het Paasfeest. Hij verstopt toch immers de eieren? Maar de paashaas is ook lekker om op te eten. Hij staat in diverse delicatesse winkels in diverse uitvoeringen. Hier een aantal recepten waarbij de paashaas centraal staat, onder andere één van chocolade. Smullen maar.

Welke smaken


Chocolade paashaas in handstand

Ingrediënten:

  • 500 gram bittere couverture
  • 300 gram marsepein
  • voedingskleurstof
  • 2 schalen van 20 cm doorsnee
  • 2 schalen van 12 cm doorsnee
  • 6 schalen van 10 cm doorsnee
  • koker van 3 cm doorsnee gemaakt van papier voor armen en benen

Bereiding:

  • De chocolade op kamertemperatuur, 31,5° C brengen (anders slaat het na stolling grijs uit)
  • De schalen met chocolade vullen, even laten staan en leeg laten lopen
  • Na stolling de chocolade voorzichtig uit de vorm halen
  • De koker voor armen en benen met chocolade vullen, even laten staan en leeg laten lopen
  • Na stolling uit het papier halen en met een warm mes in stukjes van 10 cm snijden
  • De delen van het hoofd en romp met een beetje chocolade aan elkaar zetten
  • Op de handen een beetje schuin een pijpje met wat chocolade vastzetten, de bovenkant schuin afsnijden
  • Op de armen de romp plakken met chocolade
  • Dan de benen speels op de romp plakken en de voetjes tegen de benen
  • Als laatste het hoofd niet te recht, want de ogen moeten zichtbaar zijn
  • Als het hoofd goed vastzit zijn de oren aan de beurt
  • Aan de onderkant een beetje van de chocolade afschrapen en die op het hoofd plakken
  • Met een kwast in de chocolade tamponneren en de haas ermee bestrijken voor een mooie egale kleur
  • Van marsepein twee flinke ogen maken en midden op het hoofd plakken
  • De wangen eerst tot een peervorm kneden en daarna onder de ogen op het hoofd plakken
  • Een klein rood bolletje als neus gebruiken en een plakje witte marsepein voor de tanden
  • Van gele marsepein een broek om de haas maken
  • Verder met bretels en schoenen van marsepein afwerken

Brood paashaas

Ingrediënten:

  • 1 pak broodmix
  • 5 eieren
  • 8 krenten of rozijnen
  • kom
  • ovenbakplaat
  • kwastje

Bereiding:

  • Prik een gaatje in 4 eieren en kook deze ongeveer 4 minuten
  • Maak het brooddeeg zoals het op de verpakking staat aangegeven
  • Deel het deeg in vier stukken en vorm een liggend haasje
  • De buik moet iets groter zijn dan een ei
  • Leg het ei op de buik en vorm de armpjes om het ei heen
  • Maak nu van een krentje of rozijn de oogjes
  • Klop van het 5e ei het eiwit stijf en bestrijk de haasjes hiermee
  • Bak ze volgens de aangegeven temperatuur op de verpakking van de broodmix

Paashaastaart

Ingrediënten deeg:

  • 3 eieren
  • 20 gram maïzena
  • 60 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • Chocolade (vloeibaar) voor de garnering
  • zout
  • paashaas bakvorm

Ingrediënten vulling:

  • blikje ananas van 225 gram
  • 100 gram MonChou kaas
  • 1/8 liter slagroom

Bereiding:

  • Maak biscuitdeeg van eieren, basterdsuiker, bloem, maïzena en zout
  • Bak de haas in ongeveer 30 minuten gaar
  • Laat een blikje ananas uitlekken, sap apart houden, en snijd deze in stukjes
  • MonChou kaas losroeren met het ananassap en de stukjes ananas erdoor heen roeren
  • Slagroom stijfkloppen en door de MonChou spatelen
  • De haas in 2 lagen snijden en bestrijken met het kaasmengsel
  • Lagen weer op elkaar leggen en garneren met de chocoladelijntjes, volg hierbij de lijnen van de bakvorm

Kwark haas

Ingrediënten:

  • 8 amandelen
  • 16 rozijnen (of hazelnoten)
  • 1 pakje vanille suiker
  • 0,5 dl melk
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 60 gram suiker
  • 500 gram meel
  • 500 gram kwark
  • boter om in te vetten
  • kandijsuiker voor versiering

Bereiding:

  • Maak een mengsel van kwark, suiker, vanillesuiker, wijnsteenbakpoeder, kaneel, melk, olie en zout
  • Zeef het meel in een kom en kneed het door het kwarkmengsel
  • Blijf kneden tot een mooi deeg
  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Vet een bakplaat in met boter
  • Maak van het deeg 8 bolletjes
  • Maak van elk bolletje een hazenhoofdje met flaporen
  • Maak twee oogjes met rozijnen (of hazelnoten) en steek twee amandelhelften zonder schil naast elkaar in het deeg als tanden
  • Versier de oren en neus met wat kandijsuiker
  • De haasjes in 35 tot 45 minuten goudbruin en gaar bakken
© 2007 - 2019 Storm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Prinsessentaart zelf maken is erg leukMeisjes die hun verjaardag vieren willen natuurlijk een taart, en wat is nou leuker dan een prinsessentaart voor een mei…
Recept: chique chocoladetaartZoek je een makkelijk recept voor een chique chocoladetaart, dan is dit het juiste recept! Qua vullingen zijn er veel co…
Soorten marsepeinMarsepein is voor jong en oud een prachtig product om mee te werken. Je kan er van alles mee maken, zoals leuke Sinterkl…
Recepten met marsalaMarsala is een zoete Italiaans wijn die zich uitermate goed leent voor verwerking in diverse recepten. Of het nu een des…
Recept melktaart: een heerlijke Afrikaanse taartRecept melktaart: een heerlijke Afrikaanse taartAfrika staat bekend om de heerlijke gerechten en speciale ingrediënten die in het eten kunnen worden verwerkt. Melktaart…

Reageer op het artikel "De paashaas recepten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Storm
Gepubliceerd: 04-04-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!