InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Vegetarische pasta

Vegetarische pasta

U bent vegetariër en u bent toe aan wat variatie op uw bord. Wat dacht u van een heerlijke pastamaaltijd? Pasta is makkelijk en snel te bereiden en kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. Ook voor de vegtariër zijn er genoeg variaties denkbaar. Daarnaast zijn deze pastamaaltijden erg voedzaam en bevatten vele voedingsstoffen die u hard nodig hebt gedurende de dag. In dit artikel vind u een viertal lekkere vegetarische pastagerechten. Laat het u smaken!

Recepten voor vegetarische pasta


Penne met champignon-tomatensaus

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 1 ui
  • 500 g champignons
  • olijfolie om te bakken
  • 2 potten (à 500 g) tomatensaus
  • peper
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Breng ruim water met zout aan de kook. Kook hierin de penne beetgaar.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uiensnippers en de plakjes champignons aan.
  5. Laat een minuut of 5 zachtjes doorbakken en voeg dan de tomatensaus erbij.
  6. Laat op een laag vuur nogmals 5 minuten zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Giet de pasta af en geef de saus erbij.
  9. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Penne met walnoten

  • Personen: 2 personen
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 1,5 dl (houdbare) slagroom
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g walnoten
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de penne beetgaar in licht gezouten water.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpan en verbrokkel hierboven de gorgonzola.
  3. Roer tot de kaas is opgelost.
  4. Breek de walnoten boven de saus.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  6. Giet de pasta af en serveer de saus erbij.

Dit gerecht smaakt lekker met een gemengde salade. Eet smakelijk!

Tagliatelle met tomatensaus

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • zwarte olijven zonder pit
  • 1 bol mozzarella
  • groene pesto
  • verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water beetgaar.
  2. Snij de ui in ringen en de olijven in plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de uienringen aan.
  4. Voeg de tomaten toe en laat het vocht inkoken.
  5. Voeg als de saus de juiste dikte heeft de olijven toe en schep er 1 eetlepel pesto door.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Hak de basilicumblaadjes fijn en snij de bol mozarella in heel kleine blokjes.
  8. Giet de pasta af en serveer met de saus.
  9. Garneer met basilicum en mozzarella.

Eet smakelijk!

Spaghetti met linzen

  • Personen: 4 personen
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • verse oregano
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar.
  2. Snipper de ui en laat de linzen uitlekken.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de ui hierin glazig.
  4. Pers de knoflook boven de pan uit.
  5. Voeg de tomaten en de linzen toe.
  6. Snij de oregano fijn en voeg ook deze aan de saus toe.
  7. Laat de saus nog een minuut of 5 op laag vuur doorwarmen.
  8. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden.
  9. Schep de saus op de spaghetti en garneer met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Lees verder

© 2009 - 2019 Martinq79, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pastagerechten met kipVolgens de reclame is kip een veelzijdig stukje vlees. Je kunt het braden, bakken, frituren, grillen of in de oven berei…
Salades; combinaties en receptenSalades; combinaties en receptenSla is een heerlijk (bij)gerecht. Vooral in de zomer is het verfrissend en natuurlijk erg gezond. Het kan bijna overal b…
Recepten met TagliatelleRecepten met TagliatelleWilt eens lekker eten? Tagliatelle is een pastasoort uit Italië. Tagliatelle komt voor in verse en gedroogde versie, met…
Zelf kaasfondue makenZelf kaasfondue makenZelfs kaasfondue maken is niet moeilijk en vaak ook nog veel lekkerder! Wat ook erg lekker is, is de gebruikelijke witte…
Lekkere pasta receptenLekkere pasta receptenDe italiaanse keuken is niet meer weg te denken uit onze keuken. Iedereen eet wel eens pasta. Je kan pasta heel goed als…

Reageer op het artikel "Vegetarische pasta"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Martinq79
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Pastagerechten
Schrijf mee!