InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Koken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpuree

Koken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpuree

Koken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpuree Sommige mensen vinden het leuk om ver van de bewoonde wereld te kamperen. Ergens achterin een dal, op minstens een half uur moeizaam autorijden bij het dichtstbijzijnde dorp vandaan. Geen winkels in de buurt, heel misschien eens per dag een brood. En wat kook je dan als je ook nog eens weet dat je maar 1 reservegastankje hebt meegebracht en je de kansen om nieuw gas te kopen klein inschat? Nou, je kunt dan bijvoorbeeld spinazie met pasta koken. Dit gerecht is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • olie
  • 200 gram ham (uit blik)
  • verse spinazie of spinazie uit een pot
  • verse pasta (liefst een beetje pittig), gedroogde pasta of aardappelpuree uit een zakje (let erop dat je er geen melk bij nodig hebt)
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Werkwijze

De uit klein snijden en bakken in de olie. De ham in blokjes snijden en erbij doen. Even samen laten bakken. De spinazie toevoegen. Als het verse spinazie is laten slinken, als het een pot spinazie is alleen warm laten worden. Op smaak maken met nootmuskaat, zout en peper.

Ondertussen de pasta koken of de aardappelpuree maken.
Serveren met geraspte kaas.

Variaties

Natuurlijk is dit gerecht het lekkerst met verse ham, verse spinazie en verse pasta. Maar achterin het dal waar jij naar toe gaan, kan dat nou eenmaal niet. Spinazie uit een pot, ham uit blik en gedroogde pasta of zakjes aardappelpuree zijn lang houdbaar en je hebt er geen koelkast bij nodig.
Bij dit gerecht gebruik ook maar heel weinig gas. Handig als je kleine tankjes gebruikt en ze niet gemakkelijk kunt vernieuwen.

Gierst

Gierst is een graansoort die van zichzelf niet veel smaak heeft. Het lijkt op couscous, maar het heeft meer voedingswaarde en het vult meer. Als je het gaat koken kun je de hoeveelheid het beste afmeten in een kopje, want je hebt precies 3 keer zoveel water nodig. De kooktijd is 18 minuten. Als dat teveel van je gasvoorraad vraagt, kun je het ook 's morgens aan de kook brengen, het deksel stevig op je pan vastmaken door er bijvoorbeeld een theedoek omheen te knopen, in je slaapzak zetten en 's avonds is het gaar.

Ingrediënten

  • een theekopje gierst (dat lijkt weinig, maar het is ruim voldoende voor twee personen)
  • 3 tomaten
  • 1 citroen
  • 4 of 5 eetlepels olie
  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepel Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 courgette
  • 2 blikjes sardientjes

Werkwijze

De gierst koken zoals boven beschreven. De tomaten aan blokjes snijden. Gierst, tomaatblokjes, citroensap (en als je een rasp hebt meegenomen ook een beetje citroenrasp), gesnipperde ui en de kruiden door elkaar roeren. Een half uurtje afgedekt in de schaduw laten staan.

Ondertussen de courgette in plakken snijden en in de andere twee eetlepels olie aan twee kanten bakken. Dan de blikjes sardientjes openen en op de gierst leggen, eventueel met een paar plakjes citroen.

Alternatief

Als je geen gierst tot je beschikking hebt, kun je ook couscous gebruiken. Couscous kun je laten wellen in koud water, dus dat scheelt weer in je gasvoorraadje.



IJsbergsla met chorizo en aardappelpuree

Als een een week geen verse inkopen kunt doen, moet je dit gerecht, gezien de verse ingrediënten, aan het begin van die week op het menu zetten. Je hebt voor dit gerecht twee gaspitten nodig.

Ingrediënten

  • aardappelpuree uit een zakje
  • IJsbergsla
  • stukje chorizo
  • rode pesto
  • een paar tomaten
  • olie

Werkwijze

Sla aan smalle reepjes snijden en wassen. Chorizo aan blokjes snijden, tomaten aan blokjes snijden.

Aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing klaarmaken, een paar schepjes rode pesto erdoor roeren zodat de kleur licht rose wordt. De reepjes sla bij de aardappelpuree doen. Even laten pruttelen, af en toe omroeren om te zorgen dat het niet aanbrant. Ondertussen de chorizo een paar minuten zakjes bakken en daarna de blokjes tomaat erbij doen. De tomaat hoeft alleen warm te worden.

Serveren

Als het allemaal lekker warm is, het chorizo-tomaatmengsel op de stamppot scheppen.

Alternatief

Als je geen ijsbergsla kunt inkopen, kun je ook andijvie of prei gebruiken.

Eet smakelijk!
© 2008 - 2019 Judithm, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Pasta in de wokPasta in de wokWe zien steeds meer gerechten met pasta in de wok. De pasta, welke gewenst is, altijd eerst goed koken (moet beetgaar zi…
Leuk vakantiewerk op een campingLeuk vakantiewerk op een campingOp zoek naar vakantiewerk? Vakantiewerk op een camping kan een leuke uitdaging zijn. Er zijn verschillende banen op camp…
Pasta bij de avondmaaltijd, gezond en lekkerPasta bij de avondmaaltijd, gezond en lekkerPasta krijgt met de grote hoeveelheid koolhydraten steeds meer een negatief imago. En als je het niet verbruikt kunn…
Kamperen zonder creperenKamperen zonder creperenKamperen hoeft lang niet altijd primitief te zijn. Zeker niet als u kiest voor kampeervakanties in kant en klare accommo…
Viersterrencamping le Provençal in de ArdècheBen je op zoek naar een geschikte locatie voor je verblijf in de Ardèche? Dan is een van de honderden mogelijkheden vier…

Reageer op het artikel "Koken op de camping: spinazie met pasta of aardappelpuree"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judithm
Laatste update: 12-06-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!