recensie

Recept van de dag, 24Kitchen

Wat eten we vandaag? Het is een vraag die iedere dag terugkeert. Het is niet makkelijk om iedere dag een nieuwe maaltijd te verzinnen, en elke week het zelfde eten is ook maar saai. De mobiele applicatie van 24Kitchen, Recept van de Dag, biedt hulp. Iedere dag van de week verschijnt er een nieuw recept. Met deze applicatie zet je elke dag van de week een mooie maaltijd op tafel! 24Kitchen is in korte tijd een bekende zender geworden op de Nederlandse televisie. Gedurende de hele dag zijn er kookprogramma's te zien met de beste koks uit zowel binnen- als buitenland. Bekende namen zoals Jamie Oliver en Rudolf van Veen zijn te zien op het culinaire televisie kanaal. De recepten van de gerechten die worden gekookt tijdens deze programma's zijn allemaal terug te vinden op de website van 24Kitchen. Echter 24Kitchen heeft het nog makkelijker voor je gemaakt, ze hebben een eigen applicatie gelanceerd. Met de applicatie 'Recept van de Dag' krijg je iedere dag een nieuw recept binnen op je smartphone.

De app kan worden gedownload via GooglePlay voor gebruikers met een Android gestuurde telefoon, en voor iPhone gebruikers kan de app gedownload worden via de App Store. Na het downloaden en installeren van de applicatie is het gebruik simpel en overzichtelijk. De applicatie bestaat uit een hoofdmenu welke is opgedeeld in vier submenu's.

Recept van de Dag

Onder het submenu Recept van de dag vind je dagelijks het nieuwe recept. Boven in het scherm kan worden gekozen uit vier opties, Recept, Inkopen, Bereiden en Video. In de loop van iedere dag krijg je een melding van de applicatie dat het nieuwe recept van de dag beschikbaar is.

Recept

Hier vind je een korte samenvatting van het recept van de dag, een afbeelding, de bereidingstijd en het aantal personen waarop het recept gebaseerd is. Op dit overzicht zie je snel genoeg of de maaltijd je aanspreekt of niet. Hou er rekening mee dat de bereidingstijd voor de gemiddelde amateurkok voor de meeste recepten aan de krappe kant zal zijn.

Inkopen
Onder de knop Inkopen wordt een boodschappenlijstje getoond met alle ingrediënten die nodig zijn voor het recept. Alle ingrediënten die je reeds in huis hebt kunnen worden aangevinkt, de overige producten moeten nog gekocht worden bij de supermarkt.

Bereiden

Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe het recept bereid moet worden. Het is aan te raden om eerst alle stappen door te lezen zodat je alles goed kan voorbereiden. Ervaring leert dat de stappen soms te snel achter elkaar komen wanneer je het snijwerk niet hebt voorbereid. Een handig tip is om het snijwerk vooraf te doen.

Video

Deze functie maakt het helemaal makkelijk. Op de video laat één van topkoks van 24Kitchen de bereiding van het recept zien. Het is aan te raden om de video te bekijken. Dit maakt het bereiden van het recept een stuk gemakkelijker. In de video zie je hoe de handelingen moeten worden uitgevoerd, en word je voorzien van extra tips van de kok.

Afgelopen Week

Hier vind je de recepten van de afgelopen zeven dagen terug. Deze kunnen allemaal worden geopend waarbij de zelfde opties beschikbaar zijn zoals hierboven beschreven. Er zijn dus altijd zeven recepten beschikbaar, iedere dag komt er een nieuwe recept bij, waarna het meest gedateerde recept weer zal verdwijnen van deze lijst.

Mijn Recepten

Dit is een betaalde functionaliteit, voor 0,89 is deze beschikbaar. Dit geeft je de mogelijkheid om recepten die goed zijn bevallen op te slaan. Een recept blijft anders maar zeven dagen beschikbaar vanaf de dag dat deze geplaatst is. Met deze functionaliteit kun je onbeperkt recepten van de dag opslaan, en raakt je ze niet meer kwijt na zeven dagen.

Over 24Kitchen

Onder het laatste submenu vind je een algemene beschrijving over 24Kitchen. Hier lees je over de doelstelling van de televisie zender en daarnaast is het hier mogelijk om je aan te melden voor de 24Kitchen nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden over de nieuwe programma's van 24Kitchen en daarnaast staan er leuke uitdagende recepten in.

Conclusie

De applicatie van 24Kitchen is handig, overzichtelijk en duidelijk in de uitleg over de bereiding van de recepten. De ervaring leert dat de gegeven bereidingstijden van de recepten voor een amateurkok niet gemakkelijk haalbaar zijn. Daarnaast worden in veel gerechten ingrediënten gebruikt die de gemiddelde Nederlander niet standaard in huis heeft. Wanneer deze ingrediënten nog moeten worden aangeschaft, kan dit de maaltijd best prijzig kan maken.
© 2014 - 2020 Hutte, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…
Stap voor stap leren koken: Hoe leer ik koken als beginner?Niemand wordt geboren als chef-kok in de keuken. Leren koken begint altijd met het leren van de basis. Leren koken betek…
Gezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxGezonde en verse maaltijden met de HelloFresh BoxHeb jij er moeite mee om gezond te eten of om telkens weer met nieuwe gerechten te komen die je kookt? Dan kun je overwe…
Pasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten zijn vrij simpel om te koken. De pasta moet alleen in kokend water worden geplaatst en kan worden bereid…

Chocoladesensatie: 3 chocoladereceptenChocoladesensatie: 3 chocoladereceptenChocolade bestaat er in veel verschillende varianten en is erg populair in verschillende zoete recepten. Door te bakken…
Stevige smoothies voor de winterStevige smoothies voor de winterDat de smoothie algemeen geaccepteerd is, is niets nieuws meer. Maar veel mensen nemen de smoothie in de zomer of als ex…
Bronnen en referenties
  • http://www.24kitchen.nl/nieuws/download-de-recept-van-de-dag-app
  • https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.fornet&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5sLmZvcm5ldCJd

Reageer op het artikel "Recept van de dag, 24Kitchen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Hutte
Laatste update: 07-11-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!