InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gezonde snacks met vis, vijgen of knoflook

Gezonde snacks met vis, vijgen of knoflook

Hierbij geven we twee voorbeeldjes van gezonde snacks met vis. Vooral de vette soorten vis zijn een goede bron van eiwit, vitamines en mineralen. Bovendien zitten ze vol met onmisbare omega-3-vetzuren. Daarna laten we ook nog andere gezonde ingrediënten aan bod komen. Zoals vijgen, een uitstekende bron van calcium, ijzer en vezels. Maar ook knoflook, goed tegen verkoudheid en griep en bloeddrukverlagend.

Komkommer met gerookte zalm

Schil een kleine komkommer en snij hem in de lengterichting doormidden. Verwijder de kern uit beide komkommerhelften zodat gleuven ontstaan. Bestrooi deze met zout en laat ongeveer een kwartiertje uitlekken op keukenpapier, waarna je ze kan droogmaken. Verdeel wat halfvolle verse kaas over de gleuven en bestrooi ze daarna met wat dille. Daarna kan je ze in stukjes van ongeveer vijf centimeter snijden. We nemen twee plakjes gerookte zalm en snijden deze in reepjes, zodat we ze over de komkommerstukjes kunnen verdelen. Steek er een cocktailprikker door om het geheel bij mekaar te houden en werk het eventueel nog met wat dille af.

Roggebroodjes met makreelmousse

Neem 75 gram gestoomde makreelfilet en prak deze met een vork fijn. Roer anderhalve lepel dikke yoghurt erdoor en voeg hier een snuifje tabasco aan toe. Besmeer je sneetjes roggebrood met deze makreelmousse, snij ze in repen of vierkantjes en werk af met wat bieslook.

Mozzarellaspiesje met verse vijg en ham

Snijd enkele plakjes ham elk in drie repen en de vijgen in een viertal deeltjes. Rijg aan elke prikker wat mozzarella, een reep ham die je wat in elkaar vouwt en een stukje vijg.

Knoflook-uienbrood

Snij een stokbrood in de lengte doormidden. Bestrijk beide helften met olijfolie, waar knoflooksap is aan toegevoegd. Pel de uien en snij ze in dunne ringen, verdeel ze over het brood en werk af met kas. Bak de stokbroden in een voorverwarmde oven op 195 graden gedurende ongeveer een kwartier, zodat ze goudbruin gebakken zijn. Snij ze daarna in kleinere stukjes en bestrooi nog met wat peper.
© 2008 - 2018 Kurtad1, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Koken met knoflook: de vieze geur tegengaanKoken met knoflook: de vieze geur tegengaanKnoflook (Allium Sativum) is een plant uit de lookfamilie. Knoflook wordt vaak door gerechten heen gedaan. Het geeft een…
Afvallen met knoflookKnoflook eten geeft je misschien wel een slechte adem, maar het heeft veel positieve eigenschappen. Afvallen met knofloo…
Recepten voor een bospicknickEen bos tijdens het najaar leent zich uitstekend voor een lange wandeling. En de herfst is een goed seizoen om te pickni…
Gezonde snack of dip voor bij de borrelGezonde snack of dip voor bij de borrelNatuurlijk kennen we allemaal de bekende bitterballen, gevulde eieren en andere stevige caloriepakkers. Maar de gezonde…
Hoe maak je chunky guacamole? Het recept!Hoe maak je chunky guacamole? Het recept!Hoe maakt je lekkere chunky guacamole? Het recept vind je hier. Guacamole is een lekkere dipsaus voor bijvoorbeeld dorit…

Reageer op het artikel "Gezonde snacks met vis, vijgen of knoflook"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kurtad1
Laatste update: 08-01-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!