InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Twee snelle toetjes met vers fruit en mascarpone

Twee snelle toetjes met vers fruit en mascarpone

Twee snelle toetjes met vers fruit en mascarpone IJs doet het altijd goed als nagerecht, maar af en toe wil je ook wel eens wat anders serveren. Probeer dan eens één van deze twee nagerechten. Dankzij het verse fruit zijn ze lekker fris en passen ze overal bij. De bereiding is eenvoudig en zou desgewenst vlak voor het serveren plaats kunnen vinden.

Fruitsalade met mascarpone

Dit recept gaat uit van 4 personen, de bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten

  • 2 galiameloenen
  • 200 gram bramen
  • 200 gram frambozen
  • 1 deciliter marsala of port
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 1 citroen
  • munt ter versiering

Voorbereiding

Begin met het schoonmaken van het fruit. Snij de meloenen doormidden en verwijder de pitjes. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen.

Bereiding

  • Schep het vruchtvlees in kleine stukjes (of in de vorm van balletjes) uit de meloen, zonder de schil te beschadigen. Bewaar de schillen. Doe de frambozen en bramen samen met het vruchtvlees van de meloen in een kom en meng dit met het sap en de schilletjes van de citroen. Laat dit mengsel vijf minuten staan.
  • Doe de mascarpone in een schaal en vermeng dit met suiker en de marsala (of de port). Verdeel het mascarpone-mengsel over de vier halve meloenschillen. Zorg dat je een beetje overhoudt. Vul de meloenen daarna op met het fruitmengsel.
  • Breng ter versiering de restjes van het mascarpone-mengsel aan boven op elk toetje, evenals de muntblaadjes.

Zet het toetje, alvorens te serveren, vijf minuten in de koelkast. Ter variatie kunnen verschillende soorten rode vruchten gebruikt worden.

Mascarponecrème met verse vruchten

Dit recept gaat uit van zes personen, de bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten, let echter wel dat de mascarponecrème een uur in de koelkast moet staan.

Ingrediënten

200 gram mascarpone
200 gram suiker
3 (gepasteuriseerde) eierdooiers
2 deciliter slagroom
een mespuntje vanillesuiker (ca. een kwart theelepel)
400 gram aardbeien
400 gram frambozen
200 gram rode bessen
200 gram zwarte bessen
200 gram bramen
citroenmelisse

Voorbereiding

  • Maak de vruchten schoon. Snij de aardbeien in partjes.
  • Meng de eierdooiers en de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de mascarpone en de vanillesuiker toe en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Laat het mengsel een uur in de koelkast staan.

Bereiding

Verdeel het fruit over zes bakjes en giet de crème over het fruit heen. Versier de toetjes, alvorens te serveren, met blaadjes citroenmelisse.

Lees verder

© 2013 - 2019 Lourmarin, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Drie zeer verschillende toetjes met mascarponeMascarpone, van oorsprong afkomstig uit het Italiaanse Lombardije, is waarschijnlijk vooral bekend als ingrediënt in de…
Zomerse cocktails zonder alcoholZomerse cocktails zonder alcoholEen cocktail met alcohol is lekker, maar zonder misschien nog wel lekkerder. Dat bewijzen de onderstaande recepten die g…
Taalgeschiedenis: toetjeTaalgeschiedenis: toetjeWe kennen een toetje als een gerecht na de maaltijd: een nagerecht. We eten iets na de maaltijd toe. De toetjes zoals we…
Nagerechten met meloenNagerechten met meloenVeel mensen denken dat meloen een fruitsoort is, maar dat is niet waar. Meloen is een groente en is familie van de komko…
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…
Bronnen en referenties
  • Deze recepten zijn gebaseerd op recepten uit:
  • Di Marcantonio, A. e.a. Moderne Mama, Delimo A/S, 2010
  • Di Marcantonio, A. e.a. Moderne Mama i en fart, Lætalis Danmark, 2012

Reageer op het artikel "Twee snelle toetjes met vers fruit en mascarpone"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Borremans Olga, 23-01-2013 14:20 #1
Heel goede recepten ga het proberen. Reactie infoteur, 23-01-2013
Fijn, veel maak- en eetplezier!

Infoteur: Lourmarin
Laatste update: 05-02-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!