InfoNu.nl > Eten en Drinken > Horeca > Recensie Para Para Japans Restaurant in Lelystad
recensie

Recensie Para Para Japans Restaurant in Lelystad

Recensie Para Para Japans Restaurant in Lelystad Para Para All You Can Eat Japans Restaurant is een nieuw restaurant in het centrum van Lelystad. Het is een sfeervol restaurant waar je je naar believen vol kunt eten aan sushi en andere Aziatische gerechten.

All You Can Eat

In Para Para wordt gewerkt met het All You Can Eat principe. Dit houdt in dat je gedurende twee uur en vijftien minuten voor een vaste prijs (van21,95 op zondag t/m woensdag en 23,95 op donderdag t/m zaterdag) elk gerecht op de kaart mag bestellen. Je kunt kiezen uit meer dan 80 gerechten. Dranken en toetjes komen nog wel bovenop de vaste prijs.

Eten met stokjes

In principe wordt er gegeten met stokjes, zoals dat hoort bij Japans eten. Indien je echter nog wat onzeker bent over het eten met stokjes is het ook geen enkel probleem om een mes en vork te krijgen.

Het systeem

Er zijn vijf rondes. Per ronde mag iedere persoon vijf gerechtjes uitkiezen en aanstrepen op een kaart. Je bent helemaal vrij in je keuze. Zo kun je beginnen met een soepje (of zelfs vijf soepen als jij dat wil), je kunt echterook meteen aan de sushi, salades of warme gerechten. De gerechtjes worden midden op de tafel opgediend, waarna iedereen zijn bestelde gerechtjes op het eigen bord legt, of men de gerechtjes tezamen nuttigt.

Het is belangrijk dat je alleen bestelt wat je ook echt opeet. Para Para is dan wel een All You Can Eat restaurant, dat betekent niet dat er zomaar eten verspilt mag worden. Eet je de bestelde gerechtjes niet op, dan worden deze bovenop de vaste prijs in rekening gebracht. Voor Sushi’s die niet genuttigd worden betaal je 1,- en voor overige gerechtjes 2,-.
Je kunt bovendien pas aan een nieuwe ronde beginnen als de gerechtjes van de vorige ronde allemaal op zijn.

Vegetarisch

Ook als er vegetariërs in het gezelschap zijn is Para Para een goede keuze. Er zijn diverse vegetarische sushi’s te krijgen (vaak met omelet of tofu) en ook tussen de warme gerechten zijn er voldoende vegetarische opties. Deze zijn bovendien duidelijk aangegeven op de kaart.

Eigen ervaring

Para Para is een echte aanrader. Ik heb er al meerdere malen heerlijk gegeten. De bediening is erg vriendelijk. De gerechtjes zijn vers bereid en smaken heerlijk. In tegenstelling tot andere Japanse All You Can Eat restaurants die ik heb bezocht, worden alle gerechtjes die je op de kaart aanvinkt ook echt opgediend.
Verder hoef je, wanneer je op de kaart hebt ingevuld welke gerechtjes je de volgende ronde graag zou krijgen, niet lang te wachten tot de kaart wordt opgehaald, je hebt dus niet het gevoel dat je vergeten wordt.
Para Para biedt ten slotte voldoende mogelijkheden voor mensen die niet echt van sushi houden. Op de kaart staan allerlei groente-, vis- of vleesgerechten, waar je zo vijf gangen mee vol krijgt. Ondanks dat de gerechtjes er niet heel erg groot uitzien, en je aan het begin verwacht dat je de vijf rondes zo vol krijgt, zijn veel mensen na de derde ronde al verzadigd!

Locatie

Para Para is een nieuw restaurant, geopend in januari 2012. Het is gevestigd in het centrum van Lelystad. Het adres is Agorahof 15. (Telefoonnummer: 0320 415 937)
© 2012 - 2018 M_ichje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wereldkampioenschap roeien 2014, programmaVan 24 augustus tot en met 31 augustus 2014 worden in Amsterdam de wereldkampioenschap roeien gehouden. Dit evenement is…
Para-dressuur, dressuur voor gehandicaptenEr wordt steeds meer aandacht besteed aan het onder de aandacht brengen van deze sport, en het gaat steeds beter met de…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
Tips om veganistisch uit eten te gaanVeganistisch uit eten gaan klinkt vaak lastiger dan het is. Het veganisme is nog echt in opkomst en daarom zie je in de…
Zelf sushi maken - basisbenodigdheden en bereiding rijstZelf sushi maken - basisbenodigdheden en bereiding rijstSushi is een heerlijk gerecht dat je volledig naar eigen smaak aan kunt passen. Er zijn zoveel combinaties mogelijk dat…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Sayama, Pixabay
  • http://www.paraparalelystad.eu/

Reageer op het artikel "Recensie Para Para Japans Restaurant in Lelystad"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Dushisushi, 13-05-2015 23:50 #4
Ik heb hier al heel vaak gegeten, dit is mijn favoriete sushi restaurant! Ik ben het dan ook totaal NIET eens met de negatieve dingen die over dit restaurant gezegd worden.

Het eten is altijd vers, lekker, netjes gepresenteerd en het wordt super snel naar je toe gebracht. De prijs om hier AYCE te kunnen eten is echt hartstikke redelijk en vanwege de prijs en de kwaliteit van het eten kom ik hier zo vaak.

Het restaurant is nooit overbeladen en is heel mooi ingericht. De bediening is beleefd en staat snel voor je klaar.

Klagen over dat je niet 'echt onbeperkt' kan eten vind ik persoonlijk echt smakeloos en gierig. Het kan zo zijn dat je bij andere AYCE tenten een nieuwe bestellijst krijgt als je de oude vol hebt, maar tot nu toe heb ik bij geen enkel restaurant gegeten die dit doet. Als je vaker sushi eet weet je gewoon waar je aan toe bent want bijna alle restaurants hanteren dezelfde methode; je krijgt 5 items per ronde, voor gedurende 5 rondes. Dit staat overigens ook netjes aangegeven op de kaart en je bestellijst.

Je kan je gewoon goed vol eten in dit restaurant dus Para Para ga zo door!

Bao, 14-02-2015 03:23 #3
Op 13-02-15 wezen eten. Maar dat "All You Can Eat" concept kan je hier wel thuis laten. Maximaal 5 rondes, per rondes maximaal 5 gerechten per persoon. Ik vindt het zo jammer dat restaurants het concept over nemen, en dan het verkeerd uitvoeren. Of het nou Shabu Shabu of Sumo is, ik heb nog nooit problemen gehad dat ik een 6e ronde wil of niet. Na de 5e ronde krijg je gewoon een nieuwe kaart.

Bij ParaPara krijg je niks te horen, als je vraagt waar je kaart is, krijg je mooi te horen, "ja 5 rondes is klaar, normaal mensen 3 rondes vol", dus wij waren abnormale mensen. En bij navraag aan een andere serveerster, krijg je te horen "ja het is niet onbeperkt, het is ook geen all you can eat" maar wat heb ik dan met grote letters onder jullie naam gelezen? "oh ja dan roep ik even een andere collega, die overigens na 15min nog niet is gekomen. Uiteindelijk gewoon heb ik de rekening betaald en ben ik weg gegaan. Nooit meer ParaPara

Kortom eten is prima, echter service is ver te zoeken

Aillan, 28-05-2012 15:46 #2
Gezellig met 8 personen aan de Tatami tafel wezen dineren. Heel bijzonder echt Japans,
en de gerechten zijn heerlijk en als je wilt kan je net als de Japanse mensen met je vingers eten. Dit maakt het restaurant zo apart. Nu is er een leuke actie van zondag tot woensdag met leuke korting en van donderdag tot zaterdag.
Jun ga zo door
Groet Ailan

Pieter, 27-05-2012 14:16 #1
Dit is een fijn restaurant met een mooie uitstraling.
De gerechten zijn heerlijk en de bediening is goed en vriendelijk.
wil je leuk en lekker Japans eten dan is dit voor mij de beste in in de omgeving.
pieter

Infoteur: M_ichje
Gepubliceerd: 19-05-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Horeca
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 4
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!