Koffie: koffieleveranciers vinden in Nederland en België

Koffie: koffieleveranciers vinden in Nederland en België Een heerlijk dampend kopje koffie om de werkdag mee te beginnen: voor veel werknemers is het onmisbaar. Een lekker bakje troost nemen van de koffieautomaat op kantoor werkt stimulerend voor lichaam en geest en geeft je een opwekkend gevoel. Koffieleveranciers zorgen doorgaans voor de levering, de ingrediënten en het onderhoud van de koffieautomaat. Als je als werkgever een zelfbedieningstoestel met koffie op het werk wilt laten installeren ga je het best nauwkeurig na welke services de koffieleverancier allemaal levert. Het gaat dan onder meer over de beschikbare soorten koffie, onderhoud en reiniging van het toestel en dergelijke meer. Online kan je offertes aanvragen van koffieleveranciers in je regio wat je meer duidelijkheid kan geven over de prijzen en de aangeboden service. Waar in Nederland en België kan je koffieleveranciers zoeken en vinden?

Koffie op het werk

Wat is er heerlijker dan een lekker kopje koffie om de werkdag mee te beginnen? Koffie beschikt niet alleen over de stimulerende stof cafeïne om zowel lichaam als geest actief te maken; een kopje koffie is ook gewoon lekker. Koffie beschikt over een lekkere smaak die je een beter gevoel geeft. Niet voor niets wordt een kopje koffie ook aangeduid met "een bakje troost". Om al deze redenen is het interessant voor een werkgever om een koffieautomaat op de werkvloer te installeren. Op die manier kunnen werknemers ten allen tijde even troost "bijtanken" door middel van een aromatisch geurende espresso of een delicieuze cappuccino. Koffieautomaten bieden doorgaans ook de mogelijkheid van warm water te nemen zodat je ook thee of een oplossoep kan bereiden.

Zelfbedieningstoestel koffie

Als bedrijf of werkgever maak je je werknemers alleen maar blij als je een koffieautomaat laat installeren. Een handig en praktisch zelfbedieningstoestel in de rustruimte kan leiden tot gezellige koffiemomenten onder de werknemers. Alleen al de geur van koffie kan mensen in een goede stemming brengen, wat de werksfeer alleen maar ten goede komt. Cruciaal is hierbij dat het toestel om koffie te maken zo goed als altijd functioneert en zelden of nooit stil ligt omwille van een technisch probleem.

Onderhoud koffieautomaat

Onderhoud op regelmatige basis door gespecialiseerde technici is dus noodzakelijk. De meeste koffieleveranciers staan zelf voor het onderhoud van hun apparaten in. Aangeraden is om expliciet te vragen of onderhoud van de koffieautomaat werkelijk inbegrepen is in het contract met de leverancier. Bij het onderhoud wordt de koffiemachine gereinigd en ontkalkt en wordt er onder meer gekeken naar de waterfilter van het systeem.

Voorraad aan koffie

Er moet dus gedacht worden aan een heel regelmatig onderhoud, maar ook aan een voldoende voorraad aan ingrediënten, met name de koffiebonen, de suiker en de melk. Zeker in bedrijven waar er nachtdiensten gedaan worden of waar het werk voor dag en dauw begint is een goed functionerende koffieautomaat van essentieel belang. Een koffieautomaat werkt best zo eenvoudig mogelijk zodat het voor de koffiegebruiker duidelijk is hoe het systeem werkt, bij voorkeur met één druk op de knop. Want een werknemer die 's ochtends geen mentaal opkikkertje in de vorm van koffie kan nemen, of teveel moeite heeft om de machine het gewenste kopje koffie te laten produceren, loopt er maar een beetje ongelukkig bij.

Koffieleveranciers Nederland en België

Nederland

Nederland kent tal van grote koffieleveranciers zoals bijvoorbeeld Java of Douwe Egberts. Andere belangrijke namen van koffieleveranciers zijn onder meer: Single Estate Coffee, Kaan Koffie, Redbeans, Brasil Koffie en Bravilor Bonamat.

België

De nummer één in België op het vlak van koffieleveringen is het alom bekende bedrijf Rombouts. Rombouts boogt op een uitstekende reputatie dankzij de kwaliteit van haar koffie. Andere veel voorkomende namen zijn bijvoorbeeld Miko Coffee Service, Brésor, Sobelhor, Tip Top Coffee, Lusidis (Delta Cafés) en Beyers Koffie.

Internationaal

Internationaal gerenommeerde leveranciers op het vlak van koffie en koffieautomaten zijn bijvoorbeeld Illy, Nespresso en Segafredo Zanetti, die in verschillende landen actief zijn.

Koffieleveranciers vergelijken

Om uit te vinden wat koffieleveranciers zoal te bieden hebben en tegen welke prijzen ze dat doen kan je online gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Na het invullen van je gegevens en het doorsturen ervan zal je kunnen zien wat de respectievelijke koffieleveranciers te bieden hebben op het vlak van koffieautomaten, soorten koffie en service. Daarna kan je aan de hand van het verkregen overzicht bekijken welke koffieleverancier in jouw regio het meest beantwoordt aan je wensen.

Lees verder

© 2015 - 2020 Verdanov, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tips bij het kopen van een koffieautomaat voor op het werkMet een druk op de knop een lekker kopje koffie of cappuccino; een koffieautomaat op de werkvloer kan een uitkomst zijn…
Kampioen koffieleutenKampioen koffieleutenNederlanders zijn wereldkampioen koffieleuten. Nergens ter wereld worden zoveel kopjes koffie gedronken als in Nederland…
Koffie tubruk, botsende koffieTubruk betekent in het Maleis botsing. Een Kopi Tubruk betekent zoiets als ´botsende koffie´. Deze naam is redelijk toep…
Een espressomachine kopenEen espressomachine kopenEen espressomachine is een flinke investering, maar wel hét begin voor goede koffie thuis. Er is een enorme diversiteit…

Koffiemachines naar ieders smaak voor thuisgebruikKoffiemachines naar ieders smaak voor thuisgebruikDe een spreekt over een koffiemachine en de ander over een koffiezetapparaat. Ook wordt wel gesproken over koffiezetter…
Waterkoeler kopen voor thuis of op kantoor: voordelenWaterkoeler kopen voor thuis of op kantoor: voordelen“Het onderwerp van gesprek aan de waterkoeler” is een mooie uitdrukking die slaat op de cruciale plaats die de waterkoel…
Bronnen en referenties
  • http://www.prohoreca.be/horeca-nl-dranken-koffie_en_thee
  • http://www.koffievannu.nl/
  • http://www.gaasbeek.nl/ingredienten/
  • http://www.koffie-op-werk.nl/koffieleveranciers/
  • http://www.rombouts.com/horecanl/about
  • http://www.koffiepartners.nl/extra-koffieautomaat/koffieleverancier.php
  • http://alexandervandijl.nl/de-wondere-wereld-van-de-koffieautomaat-service-van-koffie-leveranciers/ (bronnen geraadpleegd op 27/06/2016).

Reageer op het artikel "Koffie: koffieleveranciers vinden in Nederland en België"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Verdanov
Laatste update: 07-06-2018
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Dranken overig
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!