InfoNu.nl > Eten en Drinken > Diversen > Diversen: Pagina 71
Artikelen 701 - 710 in de rubriek Diversen

Diversen (Eten en Drinken)

Spijsoliën informatie

Spijsoliën informatie

Spijsoliën bestaan er in vele soorten en maten. Welke zijn geschikt voor dressings en welke voor frituren? Wat is de toepassing, kleur, smaak en vetzuursamenstelling van de meest gebruikte oliën? WebChef, 04-10-2006
Zaden en het gebruik ervan

Zaden en het gebruik ervan

Behalve noten consumeren wij dagelijks ook vele zaden. Enkele veel gebruikte zaden zijn maanzaad, komijn en mosterd. Welke zaden zijn er zoal en hoe worden ze gebruikt? WebChef, 04-10-2006

Kazen: Buitenlandse kaassoorten

Kazen zijn in een enorme verscheidenheid aan soorten te vinden; zowel in Nederland als in het buitenland. Kazen worden niet alleen in fabrieken gemaakt maar ook veel op traditionele kaasboerderijen in… WebChef, 04-10-2006
Kaas: Nederlandse kazen

Kaas: Nederlandse kazen

Kaas is in een enorme verscheidenheid aan soorten te vinden; zowel in Nederland als op de gehele wereld. Kaas wordt niet alleen in fabrieken gemaakt maar ook nog veel op traditionele kaasboerderijen.… WebChef, 04-10-2006
Groenten: Uigewassen

Groenten: Uigewassen

Bol- of uigewassen zijn rond of langwerpig van vorm. Ui, prei en knoflook zijn uigewassen. Bij aankoop mogen er hooguit enkele kleine scheurtjes in de schil zitten. De hardheid kun je gemakkelijk cont… WebChef, 04-10-2006

Groenten: Stengel- en scheutgroenten

Strikt genomen horen de stengel- en scheutgroenten niet bij elkaar, toch worden deze onderverdeeld in een groep samen omdat van al deze soorten de stengel of het verdikte stengeldeel wordt gegeten. De… WebChef, 04-10-2006
Groenten: Knol- en wortelgewassen

Groenten: Knol- en wortelgewassen

Knolgroenten kun je gemakkelijk herkennen aan de knolvorm, ditzelfde geldt voor wortelgewassen. Alle knol- en wortelgroenten groeien onder de grond. WebChef, 04-10-2006
Groenten: Bladgroenten

Groenten: Bladgroenten

Bladgroenten zijn de groenten waarbij voornamelijk alleen het blad wordt gegeten. De meeste bladgroenten zijn zowel geschikt om rauw als gekookt te eten. De bladkleuren variëren vooral van groen tot g… WebChef, 04-10-2006
Groenten: Koolgewassen

Groenten: Koolgewassen

Alle bekende koolsoorten behoren tot de familie van de kruisbloemigen, net zoals de radijs, raapstelen en broccoli. De belangrijkste koolgroep is die van de zogenaamde sluitkolen waaronder onder ander… WebChef, 04-10-2006
Granen, informatie over bekende soorten

Granen, informatie over bekende soorten

Granen zijn de zaden van gecultiveerde planten. Het gebruik ervan is sinds mensenheugenis bekend. Doordat telkens de beste korrels van de oogst opnieuw zijn ingezaaid, heeft er een geleidelijke verede… WebChef, 04-10-2006