De Kamikaze Cocktail

De Kamikaze Cocktail De lijsten cocktails met wodka zijn eindeloos, en ook triple sec is een populair ingrediënt. Zo is ook de Kamikaze een cocktail waarin beide samen komen in een zeer smakelijke alcoholische cocktail. Lees hier hoe je 'm zelf kunt maken! De alcoholische Kamikaze cocktail wordt gemaakt met gelijke delen wodka, Triple Sec en citroensap of limoensap. Het kan geserveerd worden in een highball glas of "on the rocks" in een lowball glas. De garnering is een schijfje limoen of citroen, afhankelijk van de gebruikte sap.

De naam van het drankje verwijst naar de Japanse origine ervan. Zoals dat altijd gaat met cocktail is niet helemaal duidelijk wie het heeft uitgevonden, maar volgens de meeste verhalen werd het uitgevonden op de Yokosuka legerbasis nabij Tokyo ten tijde van de Amerikaanse overheersing.

Ingrediënten

  • 3cl (1 deel) vodka
  • 3cl (1 deel) triple sec
  • 3cl (1 deel) limoen- of citroensap

Variaties op de Kamikaze

  • Een populaire variatie op dit drankje is de Southern Comfort Kamikaze, ook wel de "SoCo" Kamikaze, waarbij de Southern Comfort likeur de vodka vervangt.
  • Een heel veel sterkere variant op de Kamikaze kan gemaakt worden met twee delen vodka en één deel citroen- of limoensap, waarbij de triple sec in z'n geheel wordt weggelaten.
  • Natuurlijk kan je net zoals met alle andere cocktail ook zelf creatief aan de gang gaan. Vervang bij wijze van experiment een van de ingrediënten door iets wat je lekker vind, wie weet wordt het wat!

Weetjes over de Kamikaze

  • De Kamikaze cocktail wordt gedronken door Tommy's vader in een aflevering van de serie Rescue Me. Dit dan wel met drie maal de normale hoeveelheid alcohol.
  • Het is het favoriete drankje van worstelaar Ric Flair. Dit staat beschreven in het boek "To Be The Man...".
  • De Kamikaze is ook een van de cocktails die kan worden gemaakt in het populaire online spel Drunken Masters waarbij je zelf voor barman moet spelen.

Lees verder

© 2008 - 2020 Dessal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Droge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenDroge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenCocktails zijn er in alle geuren en kleuren en dienen verschillende doelen. Daar waar zure en pittige cocktails een fees…
Zure en pittige cocktails, de ingrediëntenZure en pittige cocktails, de ingrediëntenIn alle kleuren en smaken, met of zonder alcohol, met honing, met fruit of met ijsblokjes, het gamma aan cocktails is en…
5 heerlijke cocktails met wodka5 heerlijke cocktails met wodkaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met wodka. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…

Sazerac, de oudste cocktailSazerac, de oudste cocktailNou, een van de oudste dan. Deze cocktail dateert al van voor de Amerikaanse Burgeroorlog! Het is er dus zeker een met h…

Reageer op het artikel "De Kamikaze Cocktail"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dessal
Gepubliceerd: 23-05-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Cocktails
Schrijf mee!