Oosterse tomatensoep

Oosterse tomatensoep Met soep kunt u zoveel doen. Er zijn verschillende soorten soep en soep is altijd erg lekker en makkelijk te bereiden. Tomatensoep is een lekkere soep, maar helemaal wanneer deze een wat pittigere smaak heeft. Oosterse tomaten soep, ofwel: chili tomatensoep, is een wat sterke soep die zelfgemaakt tot het beste is. Hiermee kunt u uw visite verrassen op een smakelijke wijze. Ingrediënten voor 4 personen

Oosterse tomatensoep

  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 500 ml runderbouillon
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blik maïs
  • 1 pak soepgroentes
  • Enkele verse bonen
  • Gemalen chilipeper
  • Peper en zout
  • Tabasco
  • Peterselie
  • Bieslook
  • 1 bekertje kookroom

Bereiding

  • Kruid het gehakt met peper en zout en rol deze als kleine soepballetjes (tip: wanneer u geen tijd heeft of zin heeft deze soepballetjes zelf te draaien, kunt u zo ook kant en klaar kopen)
  • Laat een pan heet worden met de olijfolie
  • Snipper de ui en laat hem licht aanbakken
  • Voeg vervolgens water toe naar hoeveelheid van bouillon en voeg de bouillon hieraan toe
  • Als de bouillon kookt voegt u de soepballetjes toe en laat deze ca. 10 minuten gaar worden
  • Voeg 1 blik gepelde tomaten toe, de maïs en de soepgroentjes
  • Breek de bonen in stukjes en voeg deze toe.
  • Roer de soep ca enkele seconden stevig door, voeg daarna de chilipeper en tabasco naar smaak toe (chilipepers meestal een tl, tabasco meestal twee tot drie scheuten)
  • Laat de boel even doorkoken en voeg daarna P&Z, Peterselie en bieslook toe
  • Als laatste giet u de kookroom, naar wens, toe, zodat de soep romig wordt

Ciabatta met knoflookboter

  • Langwerpig ciabatta brood
  • 50 gram roomboter
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 el olijfolie
  • P&Z
  • Bieslook

Bereiding

  • Doe 50 gram roomboter in een kom en laat deze zacht worden
  • Voeg de olijfolie toe, P&Z en en bieslook toe naar wens
  • Keus de knoflook en hak deze in kleine stukjes (U kunt er ook voor kiezen deze uit te persen)
  • Voeg knoflook toe aan de boter en roer alles tot een romige gladde massa door elkaar

Uw knoflookboter is nu klaar.

Serveertip

  • Snijd het brood in even grote plakjes en leg deze ca. 5 tot 10 minuten in de oven op 160 graden
  • Haal ze eruit en besmeer ze met de knoflookboter als ze warm zijn
  • Serveer de soep in een kom en leg er twee a drie ciabatta broodjes naast.

Eet smakelijk.
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
3 Gangen menu met TapasEen heerlijk divers 3 gangen menu op zijn Spaans voor 4 personen, heerlijk op een rustige dag als u zin heeft om een kee…
Tomatensoepen in vele soortenEr zijn ontzettend veel tomatensoep recepten. Ik ben zelf een groot fan van de tomatensoep. In de loop der jaren heb ik…
Recepten tomatensoep: Italiaans en tomaat-paprikaRecepten tomatensoep: Italiaans en tomaat-paprikaTomaten zijn heerlijk, als tussendoortje of op brood. In een soep komt de smaak echter nog beter tot zijn recht. In dit…
Hoe schil je een tomaat?Een tomaat is makkelijk te schillen. Als je de truc weet gaat het sneller dan een appeltje schillen. Geschilde tomaat is…

Gnocchi (Italiaanse pasta)Gnocchi is een Italiaanse pasta en steeds meer in opkomst is in Nederland. Bij verschillende supermarkten is deze soort…
Currypasta en kipOosters eten hebben we in vele soorten en maten. Waar Japanners veel vis eten, worden gerechten in Indonesië en India be…
Bronnen en referenties
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.