Fruitblokjes en fruitlolly's

Fruitblokjes en fruitlolly's Fruitblokjes en fruitlolly's zijn heerlijk in de zomer. Ze zijn makkelijk te maken en er zitten weinig suiker en kleurstoffen in. Ideaal voor de kinderen!

Fruitblokjes

Ingrediënten

  • 240ml gepureerd fruit, bijvoorbeeld frambozen of ananas
  • 240ml yoghurt of eventueel fruityoghurt

Benodigdheden

  • IJsblokjesvorm
  • Vriezer met genoeg ruimte
  • IJsstokjes of satéprikkers

Bereiding

Meng het gepureerde fruit en de yoghurt in een kom. Giet het daarna in een ijsblokjesvorm. Zorg dat je een ijsblokjes vorm hebt waar de ijsblokjes makkelijk uit te halen zijn. Je kan ook ijsblokjesvormen met een bepaald figuurtje gebruiken. Maak de bovenkant van de blokjes glad en steek er een stokje in, dit kan een ijsstokje zijn of een klein satéprikkertje.

De ijsblokjes moeten 3 tot 4 uur in de vriezer staan. Je kan ze ook de hele nacht laten staan. Haal de ijsblokjes uit de vorm en leg ze op een bord. Je kan ze serveren met vers fruit.

Variaties


Fruitblokjes met chocolade saus

Hiervoor heb je chocola nodig. Dit kan melk, puur of wit zijn. Doe de chocola in een pan en laat het smelten. Serveer de warme chocola daarna in een kommetje met de ijsblokjes. Je kunt de ijsblokjes dan in de chocola dippen.

Chocola en yoghurt ijsblokjes

Hierbij laat je het fruit weg en in plaats daarvan gebruik je 480ml yoghurt en ongeveer 3 eetlepels chocolademelkpoeder. Deze meng je en giet je daarna in de ijsblokjesvorm. Laat ze weer 3 tot 4 uur staan of een hele nacht.

Fruitblokjes met toffee saus

Hiervoor moet je toffee saus maken, in Toppings en sausjes kun je lezen hoe dit moet.
Serveer de warme toffee saus in een kommetje samen met de ijsblokjes. Je kunt de ijsblokjes dan in de toffee saus dippen.

Fruitblokjes met chocolade-toffee saus

Hiervoor moet je chocolade-toffee saus maken, in Toppings en sausjes kun je lezen hoe dit moet.
De saus serveer je warm in een kommetje bij de ijsblokjes.

Fruitblokjes met vruchtensaus

Hiervoor moet je vruchtensaus maken, in Toppings en sausjes kun je lezen hoe dit moet.
De vruchtensaus kun je warm of koud serveren in een kommetje bij de ijsblokjes.



Fruitlolly's

Ingrediënten

  • 350ml geraspt of gepureerd fruit
  • Suiker, naar eigen smaak
  • 120ml sinaasappelsap

Benodigdheden

  • IJslolly vorm
  • IJsstokjes
  • Vriezer

Bereiding

Doe het fruit, de suiker en de sinaasappelsap in een kom en meng het. Doe het in de ijslolly vormpjes en zet het in de vriezer. Haal ze eruit als ze bijna bevroren zijn en roer goed door het mengsel. Steek er een ijsstokjes in en daarna zet je ze terug in de vriezer en laat je ze helemaal bevriezen.

Tips

  • Je kan de sinaasappelsap vervangen door bijvoorbeeld bosbessensap of melk
  • Je kan eventueel ook een likeur toevoegen voor de volwassenen
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verfrissende cocktailsVerfrissende cocktailsOp een zomerse dag mogen verfrissende drankjes natuurlijk niet ontbreken. Deze drankjes zijn gebaseerd op vers fruit, zo…
Gezonde smoothie receptenGezonde smoothie receptenMet de juiste ingrediënten maak je jouw ideale smoothie die ook nog eens gezond en lekker is. Soms is het lastig om te w…
Heerlijke smoothies makenHeerlijke smoothies makenZie je wel eens die heerlijke smoothies liggen bij restaurants? Die kun je nu ook zelf maken! Lees in dit artikel hoe je…
Eenvoudige ijsdessertsEenvoudige ijsdessertsAls de vrolijke warmere seizoenen er aan komen kunnen we legitiem een ijsje eten. Een ijsje als verfrissing of een ijsje…

Hartige taarten in verschillende soortenHartige taarten in verschillende soortenHartige taarten of quiches zijn gemakkelijk te maken en kunnen goed van te voren worden bereid. Bij onderstaande recepte…
Vanille cupcakes met boterglazuurDe dag van vandaag zijn cupcakes een echte trend. Ze zijn leuk, maar vooral ook makkelijk om te maken. En ook aan het ve…
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 13-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.