Koffierecepten

Koffierecepten Heerlijk een kopje koffie. Maar wat is er lekkerder dan eens een ander kopje koffie? U vindt hier verschillende recepten voor smakelijke koffie. Deze recepten zijn per persoon.

Koffierecepten


Advocaatkoffie

Meng in een hoge mok 3 eetlepels advocaat met 1 eetlepel vanillesuiker en roer met hete koffie. Voeg een toef gezoete slagroom toe en schep er een lepeltje advocaat op.

Afrikaanse koffie

Klop ¾ kop hete sterke koffie op met 1 koffielepel rietsuiker, 2 eetlepels verse room en 1 eetlepel cacaocrème en giet in een hoog glas. Bestuif met cacaopoeder en schep er naar wens een toef gezoete slagroom op.

Bulgaarse koffie

Klop 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt op met 1 eetlepel fijne griessuiker en ½ kop sterke koude koffie. Giet dit in een hoog glas.

Café Brulot uit New-Orleans

Meng in een hoog hittebestendig glas 2 eetlepels cointreau met 2 eetlepels verse room en wat geraspte sinaasappelschil. Giet er hete sterke koffie over, roer en garneer met een toef gezoete slagroom en wat gekonfijte sinaasappelsnippers.

Café Français

Doe een schep suiker of een klontje in een hittebestendig glas. Breng 1/3 glas cognac tot tegen het kookpunt en flambeer. Giet in het glas en leng aan met 2/3 sterke hete koffie. Laat vervolgens de bolle kant van een lepel licht opgeklopte gezoete slagroom op de koffie lopen.

Café Glacé

Zet een kop sterke (espresso)koffie en laat afkoelen. Giet wat van de koffie in een hoog glas en voeg 1 bol vanille-ijs toe. Vul de resterende koffie erbij en schep er een toef gezoete slagroom op. Serveer met een lepel en een rietje.

Cappuccino

Breng volle melk tegen het kookpunt en klop schuimig met de garde. Vul een kopje tot 2 centimeter onder de rand met sterke koffie, giet de melk erop en strooi er cacaopoeder over. Eventueel kunt u een toefje slagroom erop doen .

Exotische koffie

Meng in een hoog hittebestendig glas 1 eetlepel bruine rietsuiker met ½ borrelglaasje exotische likeur naar smaak. Vul bij met hete sterke koffie tot 2 centimeter onder de rand. Klop verse room lichtjes op met 1 eetlepel poedersuiker en een snufje kaneel. Laat dit over de bolle kant van een lepel op de koffie lopen.

Hawaïaanse koffie

Zet hele sterke koffie, laat afkoelen, giet in ijsblokjesvormen en zet in de vriezer. Stamp de bevroren ijsblokjes fijn, doe ze in een hoog glas en giet ijskoude ananassap erover. Zet een schijfje verse ananas op de rand van het glas.

Huzarenkoffie

Meng 2 centiliter wodka met een scheut koffielikeur en giet hete sterke koffie erover. Schep er een toef gezoete slagroom op en garneer met chocoladeschilfers.

IJskoffie

Zet ½ liter zeer sterke koffie. Voeg 350 gram fijne griessuiker toe en laat smelten. Voeg er tijdens het afkoelen ½ liter verse room en ¼ liter volle melk bij. Laat bevriezen als voor roomijs, tot het mengsel dik vloeibaar is en nog gedronken kan worden. Serveer in vooraf gekoelde mokkakopjes. Schep 1 tot 2 bolletjes vanille-ijs in een hoog glas en vul bij met koude, gezoete koffie. Garneer met een flinke toef gezoete slagroom en chocoladeschilfers o een chocolade koffieboontje. Zet sterke koffie en voeg al dan niet naar smaak suiker toe. Doe ijsblokjes in een hoog glas en giet de koude koffie erover. Roer er als laatst verse room door.

Irish Coffee

Doe een schep suiker of een klontje in een hittebestendig glas. Breng 1/3 glas whisky tot tegen het kookpunt en flambeer. Giet in het glas en leng aan met 2/3 sterke hete koffie. Laat vervolgens de bolle kant van een lepel licht opgeklopte gezoete slagroom op de koffie lopen.

Italiaanse honingkoffie

Meng in een kopje 1 eetlepel vloeibare acaciahoning met 1 koffielepel vanillesuiker. Breng melk al kloppend met de garde schuimend aan de kook. Vul het kopje tot net over de helft met hete, sterke (espresso)koffie en voeg dan de melk toe.

Koffie Cubana

Meng in een kopje 1 eetlepel bruine rietsuiker met ½ borrelglaasje bruine rum. Vul bij met hele sterke hete koffie tot 2 centimeter onder de rand en giet de schuimende opgeklopte kokende melk erover.

Koffie Grog

Breng ¼ liter volle melk aan de kook met een geraspte citroenschil, 50 gram griessuiker, een mespunt kaneel en een mespunt kruidnagel. Meng 1 deciliter cognac met 1 deciliter sterke hete koffie en giet in een hoog hittebestendig glas. Vul bij met kokende gezeefde melk en strooi er chocoladeschilfers over.

Koffie Marrakech

Breng ¼ liter water aan de kook met de schil van 1 sinaasappel en ¼ gespleten vanillestokje. Laat 15 minuten trekken van het vuur, zeef het en zet hiermee koffie. Giet in een kop of hoge mok en voeg naar smaak suiker toe. Schep er een toef slagroom op die is gezoet met vanillesuiker en een beetje sinaasappelsiroop. Bestrooi met gekonfijte sinaasappelsnippers.

Koffie van de keizer

Klop 1 eierdooier met 1 eetlepel verse room. Giet er een kop sterke koffie over, voeg suiker naar smaak toe en als laatste voegt u een scheutje cognac erbij.

Koffie verkeerd

Neem half om half hete sterke koffie en kokende melk en serveer in een grote mok.

Kokoskoffie

Meng 2 eetlepels verse room met 2 eetlepels kokosmelk en doe in een hoog hittebestendig glas. Vul bij met sterke hete koffie en schep er een toef gezoete slagroom op. Strooi er als laatste geraspte kokosnoot over.

Luikse koffie

Zet sterk gezoete koffie, roer er een borrelglaasje streekjenever door en laat al dan niet afkoelen. Schep 2 bolletjes mokka-ijs in een hoog glas en giet de koffie erover. Garneer met een toef slagroom en een beetje cacaopoeder.

Mexicaanse koffie

Die 1 koffielepel geraspte chocolade in een kop of hoog glas en bestuif met een beetje kaneel. Giet tot 2 centimeter onder de rand de vrij sterke hete (espresso)koffie erover. Roer er 1 eetlepel rum door en 2 eetlepels opgeklopte slagroom. Strooi er geraspte chocolade over.

Musketierkoffie

Meng in een hoog hittebestendig glas 1 eetlepel bruine kandijsuiker met 2 eetlepels verse room Vul bij met hete sterke koffie en voeg een flinke scheut armagnac toe.

Normandische koffie

Doe 1 eetlepel kandijsuiker in een hoog hittebestendig glas en giet er 1 borrelglaasje geflambeerde calvados over. Blus met hete sterke koffie en laat over de bolle kant van een lepel licht opgeklopte gezoete slagroom op de koffie lopen.

Parijse Roomkoffie

Breng 2 eetlepels volle melk aan de kook met 1 eetlepel suiker en laat al kloppend licht afkoelen. Meng met 1 eetlepel verse room en giet de sterke hete koffie erover.

Satanskoffie

Meng in een hoog hittebestendig glas 2 eetlepels gembersiroop en ½ borrelglas rum. Vul tot 3 centimeter onder de rand met hete koffie. Meng zoete slagroom met een snuifje cacaopoeder en schep een toef op de koffie.

Sinaasappelkoffie

Zet een kop sterke (espresso)koffie en laat afkoelen. Schep 1 bol vanille-ijs in een hoog glas en giet de koffie erover met een scheut sinaasappellikeur. Garneer met een toef gezoete slagroom.

Wiener Kaffee

Klop 1 kleine eierdooier schuimig met 1 eetlepel griessuiker en meng onder voortdurend roeren een gelijke hoeveelheid hete melk en hete sterke koffie door het eimengsel. Giet over in een hoog glas en garneer met een toef gezoete slagroom. Dit is ook mogelijk in koude variant: Weense IJskoffie.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten met KoffiereceptenBoerenjongens, rozijnen op brandewijn, is een traditionele lekkernij in veel streken van ons land. Het wordt vaak gegete…
Starbucks’ koffie- en chocolademelkreceptenOp koude dagen is het altijd leuk om in de zetel voor de televisie te ploffen met een lekker warm kopje koffie of chocol…
Warme klassieke koffiecocktailsWie houd er nu niet van een lekkere koffie na de maaltijd. Hieronder zijn 4 klassieke recepten te vinden om een koffie t…
Koffie in allerlei smakenKoffie in allerlei smakenKoffie is best lekker, maar soms wil je jezelf wel eens verwennen met iets extra's zoals een luxe bakje koffie. Hier vin…

De Oostenrijkse keuken: Zoete gerechtenZoete gerechten uit Oostenrijk. Heerlijke Kaiserschmarrren, kaneelkoek uit Karinthië, of chocoladecake met slagroom, geb…
Recept: Vinaigrettes met citroenRecept: Vinaigrettes met citroenEen goede vinaigrette bestaat volgens de Franse traditie uit drie eenheden olie en een eenheid rode wijnazijn. Die azijn…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Pexels, Pixabay
  • Plattelandsvrouwen
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.