InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pasta recepten: Pastasauzen IV

Pasta recepten: Pastasauzen IV

Bij de pasta is het altijd lekker om een saus erbij te hebben. In dit artikel vindt u de recepten voor uiensaus, zalmsaus, tuinkruidensaus, bechamelsaus en tomatensaus.

De sauzen


Salsa alle cipolle Uiensaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden
  • 1/2 kg uien
  • 100 gr boter
  • 2 dl verse room
  • 2 dl magere kippenbouillon
  • zout, vers gemalen zwarte peper en muskaatnoot

Fruit de in ringen gesneden uien in de boter zonder te laten kleuren. Overgiet met bouillon en laat onder de deksel nog 25 minuten doorstoven. Pureer de uiensaus met de staafmixer, roer de room erdoor en laat indikken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Salsa alla salmone Zalmsaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden
  • 250 gr gekookte zalm
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • ½ l bechamelsaus
  • 2 eetlepels vers gehakte dille
  • muskaatnoot, zout en peper

Bereid een klassieke bechamelsaus en roer er de klein gesneden en de ontgrate zalm door met de parmezaanse kaas en dille. Kriud met peper, zout en muskaatnoot en garneer met een takje verse dille.

Salsa alle herbette Tuinkruidensaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden
  • 1 toefje van: dille, basilicum, peterselie, bieslook, kervel, dragon en melisse
  • 1 ui
  • 3 hard gekookte eieren
  • 1 ½ dl verse room
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 250 gr verse kaas
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 scheutje Worcestershiresaus
  • Paprikapoeder, zout en peper

Snijd de hard gekookte eieren in blokjes. Hak de gewassen tuinkruiden heel fijn. Snipper de ui. Klop de room met de yoghurt en de verse kaas tot een gladde saus en breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, citroensap en Worcesterhiresaus. Roer de tuinkruiden, ui en eieren erdoor.

Tip
Deze saus smaakt heerlijk bij koude slaatjes van bijvoorbeeld fusilli, spirelli, torselli.

Salsa besciamella Bechamelsaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Benodigdheden
  • ½ l volle melk
  • 50 gr gezeefde bloem
  • 50 gr boter
  • 2 eierdooiers
  • zout, peper en muskaatnoot

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Bereid een witte saus en giet de koude melk erop. Laat op een laag pitje indikken en blijf roeren om klontervorming te voorkomen. Neem van het vuur en roer de eierdooiers erdoor. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Tip
Grebruik warme saus met koude melk óf koude saus met hete melk. Anders dikt de saus niet in.

Sugo di pomodori Tomatensaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 knoflookteentje
  • 3 sjalotten
  • 4 eetlepels groene olijfolie
  • 6 basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Fruit de gehakte knoflook en sjalotten in de olie. Voeg er de gepureerde tomaten met hun sap en de gehakte basilicumblaadjes bij. Laat op hoog vuur 5 minuten inkoken. Draai het vuur lager en laat nog 5 minuten sudderen tot de saus dik en smeuïg wordt en de olie naar boven komt drijven. Roer af en toe om en neem het van het vuur als de saus gaat borrelen.

Eet smakelijk!
© 2007 - 2017 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Heerlijke zalmreceptenZalm is langzaam maar zeker voldoende ingeburgerd dat we het thuis en in het restaurant regelmatig bestellen. Het is vee…
Vegetarische pastaU bent vegetariër en u bent toe aan wat variatie op uw bord. Wat dacht u van een heerlijke pastamaaltijd? Pasta is makke…
Een lasagne met zalm en courgettes van de italiaanse mamaLasagnegerechten zijn bij mij zeer favoriet om meerdere redenen. Het is lekker, makkelijk te bereiden en van te voren kl…
Pasta recepten: Pastasauzen IIIWat is er heerlijker om zelf uw pastasaus te maken? U kunt het naar eigen smaak maken met kruiden en andere ingrediënten…
Borrelhapjes, guacamole en dipsauzen met hüttenkäseBorrelhapjes, guacamole en dipsauzen met hüttenkäseWie zelf borrelhapjes wil maken kan hiervoor ook hüttenkäse gebruiken, dat een stuk minder vet is dan de kaas die vaak i…

Reageer op het artikel "Pasta recepten: Pastasauzen IV"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Jootje
Laatste update: 06-11-2007
Gepubliceerd: 25-08-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!