InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten voor koffie met alcohol en ijs

Recepten voor koffie met alcohol en ijs

Recepten voor koffie met alcohol en ijs Koffie is een eeuwenoude drank die tevens samen met thee de meest gedronken drank van Nederland is. Gemiddeld drinkt een Nederlander 150 liter koffie. In de meeste gevallen gaat dit om een doorsnee kopje koffie dat op smaak gemaakt is met suiker en/of melk. Echter laat koffie zich ook prima combineren, waardoor je vele heerlijke koffievariaties krijgt voor tal van verwenmomenten. Zo kun je koffie combineren met alcohol en ijs voor een Café Liégeois of een Carribbean Coffee.

Café Liégeois

Een Luiks genot met sterke koffie, ijs en slagroom

Ingrediënten:

  • 400ml roomijs
  • 400ml dubbele espresso
  • 1 à 2 tl suiker, suikerstroop of karamel
  • 1 borrelglaasje Luikse jenever
  • 100ml slagroom
  • 1 tl bloemsuiker
  • chocoladedecoratie zoals koffieboontjes

Bereidingswijze:

Los de suiker, suikerstroop of karamel op in de dubbele espresso. Voeg de Luikse Jenever aan de espresso toe en laat daarna het geheel even afkoelen. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf. Doe in een hoog glas op voet 1 à 2 bolletjes vanille ijs. Schenk de espresso er overheen. Serveer het gerecht met een grote toef slagroom en een rietje. Garneer het geheel met chocoladedecoratie, zoals koffieboontjes of chocoladeschaafsel.

Variatietip:

Vervang het roomijs door mokka ijs

Koffie met roomijs en Bailey`s

Ierse koffie met een heerlijke zachte smaak
  • 800 ml hete sterke koffie
  • 400 ml vanille roomijs
  • 225 ml Bailey's

Bereidingswijze:

Maak een pot sterke hete koffie. Verdeel de vanille roomijs over de glazen. Giet de Bailey`s over het roomijs en voeg vervolgens de koffie toe. Eventueel kan er suiker naar smaak toegevoegd worden.

Variatietip:

Voeg naast de Bailey`s een scheutje Amaretto toe.

Caribbean Coffee

Een heerlijke zomerse koffie met een beetje rum

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 borrelglaasje rum
  • Sterke hete koffie
  • 1 pakje slagroom
  • chocoladeschaafsel of geraspte kokos

Bereidingswijze:

Schep in elk glas een eetlepel rietsuiker en giet daarop het borrelglaasje met rum. Roer goed door en vul dan het glas bij met sterke, hete koffie, roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom op tot het net niet stijf is en voeg dit aan de koffie toe. Serveer de koffie zonder de drank te roeren. Garneer de koffie naar wens met chocoladeschaafsel of geraspte kokos.
© 2011 - 2017 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Koffiesoorten: welke koffie kies jij?Koffiesoorten: welke koffie kies jij?Naast de gewone koffie zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten. Als je op het terras zit zie je ze wel eens de r…
Warme klassieke koffiecocktailsWie houd er nu niet van een lekkere koffie na de maaltijd. Hieronder zijn 4 klassieke recepten te vinden om een koffie t…
Koffierecepten met chocoladeKoffierecepten met chocoladeNederlanders drinken de gehele dag koffie. We beginnen direct al bij het ontbijt met een sterke kop koffie. Om zo goed w…
Starbucks en zijn koffiesoortenStarbucks en zijn koffiesoortenIn de Verenigde Staten vindt je inmiddels een Starbucks koffie-winkel op bijna iedere hoek van de straat. De Starbucks t…
Oorzaken en gevolgen van een koffieverslavingOorzaken en gevolgen van een koffieverslavingNaast alle bekende verslavingen zoals alcohol, drugs en gokverslavingen, is het ook mogelijk om aan koffie verslaafd te…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Recepten voor koffie met alcohol en ijs"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 26-12-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!