3 Gangen menu met Tapas

Een heerlijk divers 3 gangen menu op zijn Spaans voor 4 personen, heerlijk op een rustige dag als u zin heeft om een keer lekker in de keuken te staan. Er valt ook makkelijk mee te combineren dus u kunt er geheel uw eigen draai aan geven.

Menu

Het menu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Het voorgerecht is een kant en klare romige tomatensoep met een warm stuk ciabatta bereid met tapenade, olijfolie en mozzarella. Het hoofdgerecht bestaat uit vijf verschillende soorten tapas. 1. Knoflookgarnaal en kipspiesjes 2. Groente taart 3. Groene asperges gerold in zalm 4. Kipsalade 5. Tomatenbrood. En als nagerecht Brownie met twee bolletjes kaneelijs.

Benodigdheden

Voorgerecht
  • Kant en klare tomatensoep
  • Ciabatta
  • Olijfolie
  • Zongedroogde tomatenpuree
  • Ronde mozzarella

Hoofdgerecht
  • 1 ui
  • 1-2 aardappel
  • ½ Rode Paprika
  • 1 citroen
  • 250g groene asperges
  • olijfolie
  • 550g kipfilet
  • ½ courgette
  • 6 eieren
  • zwarte peper
  • ijsbergsla
  • pijnboompitten
  • olijven
  • tomaten
  • 8 plakken zalm

Nagerecht
  • Klaarmaak pakket voor brownie
  • Kaneelijs

Voorgerecht:

Romige tomatensoep:
Thuis volstaat bij ons gewoon een kant en klare romige tomatensoep die te kopen is in een supermarkt maar u kunt natuurlijk ook een heerlijke soep zelf maken, dat ligt er maar net aan hoeveel tijd u er zelf in wilt steken. Dit soepje serveren in een borrelglas.

Ciabatta met tapenade en mozzarella:
Snijd de ciabatta ongeveer 2 centimeter dik en bak deze een beetje krokant. Smeer dan de tapenade erop en smeer er dan wat olijfolie overheen leg er tot slot een sneetje ronde mozzarella op.


Hoofdgerecht:

Knoflookgarnalen:
Pers vier teentjes knoflook in wokpan en voeg hier dan de garnalen aan toe, laat dit rustig op laag vuur bakken. Als ze een minuut of 10 hebben opgestaan kunt u ze van het vuur af halen en laten afkoelen. Steek ze daarna op een prikker.

Kipspiesjes:
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze tot ze een goudbruine kleur krijgen, voeg tijdens het bakken wat peper, zout en een klein beetje paprika poeder toe. Steek ze dan verdeeld op een prikker en houd er nog wat over voor in de salade.

Groente taartje:
Pak een antiaanbaklaag pan van ongeveer 20 centimeter doorsnede. Snijd een ui in fijne stukjes, pak 1 of 2 aardappelen en snijd genoeg dunne schijfjes om heel de bodem van de pan te bedekken. Doe dan wat olie in de pan, verdeel de fijn gesneden ui over de bodem en bedek daarna heel de bodem met de aardappelschijfjes. Laat dit dan ongeveer 25 minuten in een met aluminiumfolie afgedekte pan op laag vuur staan. Snijd ondertussen de paprika, de courgette en de asperges in reepjes. Als de 25 minuten om zijn verdeeld u reepjes groente in de rondte. Kluts dan 6 eieren en voeg het mengsel toe in de pan. Laat het staan op een getemperd vuur tot de taart stevig is en laat deze daarna een kwartiertje afkoelen.

Groene asperges gerold in zalm:
Laat de asperges 5 minuten in kokend water liggen zodat ze wat zachter worden. Leg ze daarna op een grillplaat en grill ze een beetje krokant. Rol ze dan in een plakje zalm en pers hier nog wat citroensap overheen.

Kipsalade:
Was eerst de ijsbergsla en doe deze in een geschikte schaal. Voeg hier dan wat van de stukjes kip aan toe. Vervolgens snijd je de tomaten in stukjes en de olijven door de helft, en voeg ze aan de sla toe. Bak dan nog wat pijnboompitten goudbruin en meng deze er ook doorheen.

Tomatenbrood:
Pak het overige stuk ciabatta en snijd deze in stukjes van ongeveer een centimeter dik. Bak deze stukjes ook weer een beetje krokant. Pak dan een paar teentjes knoflook en smeer deze over de broodjes. Dan pakt u een tomaat en snijd deze door de helft, en smeer ook deze weer over de broodjes heen. Doe er dan tot slot nog wat olijfolie op.


Nagerecht

Brownie met kaneelijs:
Bak eerst de brownie volgens het recept op het brownie pakket. Ik kan u hier uitleg over geven maar dit is per pak verschillend dus kijk als u het koopt even bij de benodigdheden. Snijd dan een mooi stukje brownie aan en serveer deze met twee bolletjes kaneelijs.
© 2010 - 2024 K-voogd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor het kerstdiner: hoe creëer ik een geslaagde avond?Tips voor het kerstdiner: hoe creëer ik een geslaagde avond?Elk jaar in december is het weer zover: het kerstdiner. Hoe ga je dit jaar weer indruk maken op je gasten? Of, hoe overl…
Restaurants in Antwerpen: thee- en koffiehuisjesRestaurants in Antwerpen: thee- en koffiehuisjesWie in Antwerpen na het vele shoppen even wil pauzeren voor een koffie of thee en een stukje taart heeft verschillende o…
Eten en drinken op de Canarische EilandenEten en drinken op de Canarische EilandenBent u op de Canarische Eilanden op vakantie en u wilt lekker een hapje eten in een typisch Spaans of Canarisch restaura…

Vier heerlijke tosti'sHeeft u ook weleens zin in een lekker maar niet te moeilijke of uitgebreide hap. Dan zijn tosti's een heerlijke manier o…
Stoofpotjes met gehaktLekker en gemakkelijk te maken deze stoofpotjes met gehakt. Heeft u even wat minder tijd, deze gerechten kunnen ook word…
K-voogd (17 artikelen)
Laatste update: 12-12-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.