InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Shakriyah, een typisch Bedoeïenen-gerecht

Shakriyah, een typisch Bedoeïenen-gerecht

Een zeer traditioneel gerecht in Syrië, wat op het eerste gezicht misschien vreemd lijkt door de yoghurt-saus, maar bijzonder lekker is. Ook kinderen zijn er dol op.

Ingrediënten:

  • 3 glazen rijst
  • 1 kg lamsvlees (rundvlees kan ook) in dobbelstenen van zo'n twee cm.
  • 2 liter yoghurt, liefst iets van Bulgaarse yoghurt, niet te zuur en dik, zeker geen magere of halfvolle!
  • 2 eieren
  • 2 bouillonblokjes
  • zout

Bereiding:

Kook het vlees met zout naar smaak in een snelkookpan in een uur gaar. Het moet echt flink gaar zijn. Breng intussen de yoghurt met de eieren er doorheen geklutst en de bouillonblokjes aan de kook. Als het kookt kun je het gas uitdraaien. Voeg het gare vlees aan de saus toe.

Gebruik het vocht van het vlees om de rijst in gaar te koken, voor drie glazen rijst zijn er vierenhalf glas bouillon nodig. Voeg zout naar smaak toe, laat aan de kook komen en draai dan het gas zo laag mogelijk en laat de rijst droog en gaar koken.

Serveer de rijst met de yoghurt-saus en eventueel een groene salade erbij.

Smakelijk!

Lees verder

© 2007 - 2017 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Diverse soorten rijst met groenten en yoghurt met knoflookEen bekend en eenvoudig gerecht uit Syrië is rijst met doperwten, dit wordt traditioneel gegeten met yoghurt, hier een v…
Syrische recepten: Mensaf en KoftehMensaf is een van de beroemdste gerechten uit het Midden-Oosten. Het is ook verrassend eenvoudig te maken en wordt onder…
Sheikh al-Mahshi oftewel De Gevulde SheikhEen klassiek en geliefd gerecht uit de Libanese en Syrische keuken, waarbij kleine courgettes gevuld worden met een vuls…
Eetcultuur: IranEeuwenlang lag Iran of Perzië op het kruispunt van diverse culturen, religies en handelswegen. Dat is de reden dat het l…
Eetcultuur: Libanon & SyriëLibanezen en Syriërs zijn dol op eten, het is een dankbaar onderwerp van gesprek en de keukens blinken uit door verse, g…

Reageer op het artikel "Shakriyah, een typisch Bedoeïenen-gerecht"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Sasati
Laatste update: 15-04-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Recepten Midden-Oosten
Schrijf mee!