InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Biryani, Iraanse rijst

Biryani, Iraanse rijst

Biryani, Iraanse rijst Deze rijst wordt gegeten in het Midden-Oosten en heeft door de verse koriander een zeer opvallende smaak.

Ingrediënten:

  • 2 koppen basmati rijst
  • bosje verse koriander, fijngehakt
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kaneel
  • halve tl kruidnagel
  • 1 tl komijn
  • halve theelepel nootmuskaat
  • 1 tl gember
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • handje rozijnen

Bereiding

Verhit olie met de kruiden en bouillonblokjes in een pan. Voeg vervolgens de rijst toe en laat, onder voortdurend roeren, een paar minuten meebakken. Voeg vervolgens 3 koppen water toe, de koriander en rozijnen en het zout en laat aan de kook komen. Zet vervolgens het vuur op een heel klein pitje en laat de rijst droog en gaar koken. Rijst op een schaal doen. Apart de uien bakken en die over de rijst verdelen.

Lekker met kip en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Lees verder

© 2007 - 2017 Sasati, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eetcultuur: IranEeuwenlang lag Iran of Perzië op het kruispunt van diverse culturen, religies en handelswegen. Dat is de reden dat het l…
Het specerij KardemomHet specerij KardemomKardemom is een van de oudst bekende specerijen, maar wordt in Westerse keukens niet zo veel gebruikt. In Azië en in het…
Overzicht van alle landen in het Midden-OostenHet Midden-Oosten is geen continent; het is een regio van Afrika-Eurazië met vage grenzen. De term is ontstaan in het Ve…
Vakantie: algemene informatie Midden-OostenVakantie: algemene informatie Midden-OostenHet Midden Oosten als vakantiebestemming heeft voor de westerse mens iets geheimzinnigs, iets sprookjesachtig. Landen in…
De bijzondere varianten van rijstDe bijzondere varianten van rijstHet eten van rijst lijkt misschien saai, maar er zijn veel vaiaties mogelijk en wist je dat er veel verschillende soorte…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Biryani, Iraanse rijst"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Agnes, 08-10-2010 13:19 #1
Mijn zoon van 10 heeft dit gerecht vanmorgen klaargemaakt, en geserveerd tijdens zijn spreekbeurt over Iran. Het was ongelofelijk lekker! Er was iemand uit Iran uitgenodigd om ook wat te vertellen, en hij zei dat het net zo smaakte als in Iran. Vanavond eten we het weer. Ik ben alleen benieuwd wat voor olie ze in Iran meestal gebruiken (staat niet bij de ingredientenlijst), wij hebben zonnebloemolie gebruikt. Reactie infoteur, 14-10-2010
Hallo Agnes, leuk dat het recept een succes was. Ik vind het zelf ook erg lekker. Ik woon zelf niet in Iran maar in Syrië, maar ik vermoed dat ze geklaarde boter (of boterolie, in het Engels ghee) gebruiken. Dat wordt hier ook veel gebruikt en maakt het geheel wat smeuïger dan olie. Maar olie is gezonder.

Infoteur: Sasati
Laatste update: 15-04-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Recepten Midden-Oosten
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!