Maaltijdsalades eenvoudig

Maaltijdsalades eenvoudig Maaltijdsalades zie je in steeds meer eethuisjes terug. Is het niet voor de lunch, eenvoudig, gezond en lekker, dan is het wel voor het avondeten als je niet te uitgebreid wilt eten (thuis of in het restaurant). De kant-en-klaar pakketten worden stevig verkocht en toch zitten daar maar een beperkt aantal ingrediënten in, niet altijd even vers en meer zakjes en pakjes dan materialen om die lekkere salade mee te maken. Zelf maken is zeker zo lekker en net zo eenvoudig. De een is wat magerder dan de ander. De een is liefhebber van vis of kip en de ander vindt wat koolhydraten verwerkt in een salade heerlijk. Voor ieder wat wils.

Maaltijdsalade met vis of kip

Vis variant

  • gemengde salade
  • witvis
  • neutrale dressing
  • groene pesto
  • kappertjes
  • sherry tomaatjes
  • zilveruitjes

Kook de witvis en maak intussen de salade aan met een lepeltje pesto, een handje kappertjes, wat gehalveerde sherrytomaatjes en een eetlepel zilveruitjes. Meng het goed en doe er dan de dressing bij. Als de witvis klaar is goed uit laten lekken en af laten koelen. Dan in stukjes snijden en mengen met de salade.

  • rucola sla
  • noorse garnalen of rivierkreeftjes
  • kruidige dressing
  • hüttenkäse
  • groene paprika
  • pijnboompitjes
  • kappertjes
  • tomaat
  • rode ui

Was de garnalen of rivierkreeftjes goed en meng ze dan door de sla. Snij een sappige tomaat in blokjes en snij een rode ui en paprika klein. Voeg wat kappertjes en pijnboompitjes toe en dan wat dressing er doorheen mengen. Als het een geheel is pas een eetlepel of twee hüttenkäse mengen door de salade en als de salade wat nattig is, leg het op het bord ernaast.

Kip variant

  • ijsberg sla
  • kip
  • kruidige dressing
  • kaassnippers
  • rood pepertje
  • zilveruitjes

Kook de kip in ruim water. Laat eventueel wat over voor lekker vers kopje kippensoep. De rest van de kip uit laten lekken en afkoelen.
Intussen kan de ijsberg sla klein gemaakt worden (zorg dat deze knapperig blijft). Een rood pepertjes schoonmaken en ontdoen van de zaadjes. Goed klein maken en toevoegen en voeg dan de dressing erbij en meng het geheel goed. De kip klein maken en toevoegen. Dan goed mengen en als laatste wat kruidige kaas raspen en er overheen strooien.

  • gemengde salade
  • kip
  • olijfolie
  • mozzerella
  • tomaat
  • cocktailuitjes
  • bieslook

Bij de gemengde salade wat verse bieslook toevoegen en een handje cocktailuitjes. De kip koken en af laten koelen en daarna in stukjes erbij doen. Dan wat olijfolie erbij om het geheel wat smeuïger te maken. Snij wat mozzarella en tomaatjes in plakjes en leg deze om en om op de salade.

Alles kan geserveerd worden met donkerbruin brood en desgewenst met een goed glas droge witte wijn.

Maaltijdsalade met aardappel of pasta

Aardappel variant

  • aardappelen
  • gemengde salade
  • bieslook
  • oude kaas
  • tomaat
  • yogonaise

Eenvoudig om de aardappelen te koken. Altijd wel in de gaten houden dat ze niet te ver doorgekookt worden dat ze uit elkaar vallen. Het moeten plakjes worden. De sla klaarmaken met een gesneden tomaatje en wat yogonaise.
De yogonaise voorzien van wat verse bieslook en dit mengen in de salade (inclusief de aardappelen. Brokkel er als laatste wat stukjes oude kaas overheen.

Pasta variant

  • volkoren pasta
  • ijsberg sla
  • rood pepertje
  • olijfolie
  • kappertjes
  • groene pesto

Kook de pasta en maak de sla aan met een gewassen en ontpit pepertje, een handje kappertjes en wat olijfolie. De pasta afgieten en mengen met een eetlepel groene pesto. Meng de pasta en de sla niet maar leg wat sla in het midden en leg daar de pesto omheen.

Serveer het met een glas kruidige rode wijn en wat stokbroodstukjes met knoflookboter.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatDieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatMedische wetenschappers bevelen aan om driekeer op een dag te eten. Daarbij worden ook aanbevelingen over de voedingspro…
Gezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdGezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdDe salade heeft van oudsher het imago dat het min of meer konijnenvoer is en dat de supermodellen leven op sla. Strikt g…
Zwanger en kant-en-klare saladesZwanger en kant-en-klare saladesAan zwangere vrouwen wordt het advies gegeven om gezond en gevarieerd te eten. Voor wie 's avonds weinig tijd of zin hee…
Frisse maaltijdsalades met quinoaDeze smakelijke frisse maaltijdsalades zijn het lekkerst indien u ze van tevoren klaarmaakt. Laat de ingrediënten die mo…

Zelf jam en siroop van eetbare planten makenZelf jam en siroop van eetbare planten makenRecepten voor jam en siroop van eetbare planten: Vlierbloesem en –bessen, Kerspruimen, Gele Kornoelje en Kweepeer. Zelf…
De befaamde Herman CakeEen Herman. Hij is al jaren bekend en komt volgens zeggen, oorspronkelijk uit Amerika, alwaar de Amisch hem al maakten u…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 03-09-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.